folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Evde Pizza Yapımı?

Evde Pizza Yapımı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Üniversitede iken evimin arkasında tanıdık fırın var malzeme ve tepsiyi ona götürürdüm kendisi herşeyini hazırlar pişirir verirdi.... Şimdi ise ağzımdan salyalar akmaya başladı malzeme alıp akşam yapacam evde kısmet olursa.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

2 gundur paraslizliktan  3 öğün ekmek ustune bisiler sürüp yiyorum surda açılan başlığa bak :(

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben hazır alıyorum 4'lü böyle. Mikrodalgaya atıyorum 10dkya hazır. Ama eve çıkınca kendimde yapabilirim :D 

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Fırından aldığım 1 liralık hamurla kendi çapımda bişey yaptım ama hamur biraz biçimsiz oldu fırında şuan.

-hamur
    -Kaşar
    -sucuk
    -siyah zeytin
    -turşu salatası
    -yeşil biber

-sos içinde ketçap kullandım

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    JahR bunu yazdı

Fırından aldığım 1 liralık hamurla kendi çapımda bişey yaptım ama hamur biraz biçimsiz oldu fırında şuan.

-hamur
    -Kaşar
    -sucuk
    -siyah zeytin
    -turşu salatası
    -yeşil biber

-sos içinde ketçap kullandım

güzel az sulandırsaydın ketççapı içinede çok az sarımsak ekleyebilirdin 

7-8 tl yemek işte bide pratik çöpü az yapımı kolay hızlı

samaccc tarafından 05/Kas/14 12:41 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zgmanco
    zgmanco's avatar
    Erkek

Kaşarın sucukla kapıştığı bir dönemde pizza yapmak hayal bana.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Güzel oldu fırın hamuruyla da oluyomuş inceliğini iyi ayarlarsanız, üstüne malzemeleri serpin gitsin

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mchacker
    mchacker's avatar
    Erkek

En basit tarifi.

- Fırına gidip ekmek hamuru alın.

- yuvarlak tepsiyi yağlayın ve unlayın yapışmaması için.(yağıda unuda ffazla koymayın bulmaca gerek yok sadece amur tpsiye yapışmasın yeter.)

- Bir tencereye 4 yemek kaşığı domates salçası (varsa sulu domates daha iyi olur 5 6 adet ), bir çay kaşığı şeker, tuz karabiber, kekik, bir yemek kaşığı ketçap ve bir su bardağı su koyup sos haline gelinceye kadar kaynatın (ne çok sıvı nede çok koyu olsun ketçap kıvamında olsun) sos hazır olunca ateşten alın ve soğumasını bekleyin.

- Hamuru tepsi boyunda açın hamurun kalınlığını kendi zevkinize göre ayarlayın ama öyle baklava açar gibi iyice inceltmeyin.

- Açtığınız hamuru tepsiye koyun ve hazırladığınız sosu üzerine sürün bulamaç yapmayın az da koymayın.

- şimdi pizzamız hazır gibi. sosun üzerine kaplıyacak şekilde rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Peynirin üzerine domates dilimi sucuk sosis biber mantar soğan ve sarımsak koyalım Bu saydıpım malzemeleri dilimlemen gerektiğini yazmaya gerek duymuyorum)(bunlar olmazsa olmazlarımdır pizzada)

fırına verin ve yakmadan pişirin 160 derecede.

afiyet olsun.

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cappuccino
    cappuccino's avatar
    Erkek

pizza hamuru 

1 kg un

75 gr sıvı yağ

50 gr toz şeker

25 gr maya

15 gr tuz

su veya isterseniz süt 

hamuru hazırlamak çok basit. Unu karıştırma kabına koy ortasını aç, mayayı koy süt veya suyu mayanın üstüne bir kısmını dök.maya yı erit. daha sonra bütün malzelemeri içine at. Suyu veya sütü hamurun yumuşaklığa göre ayarla. Hamuru güzelce yoğur. İstersen 1 saat dışarda mayalandır istersen de dolaba koy 1 gün beklet daha güzel oluyor. Ben öyle yapıyorum. 

pizza sosuna gelince ya büyük marketlerde hazır pizza sosu alacaksın. yada evde zahmetli bir şekilde domates sosu yapacaksın. Ben ikisinide yapmıyorum. Domates salçasını sulandırıp kullanıyorum. 

Pizza yapılış sırasına gelince. Hamuru istediğim incelikte açıyorum. Sonrasında sulandırılmış salçayı hamurun üstüne sürüyorum. sırada peynir var . rendelenmiş kaşar peynirini üstene döşüyorum. Bundan sonra malzeme sana kalmış. ister sucuk salam koy. istersen küp küp dümates, ton balıkğı biber. Damak tadına göre döşe malzemeyi gitsin.

demir alsam dünyadan bana karışan mı var ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

bunlar pizza değil hocam türk işi uydurma

italyan mutfağındaki pizza tarifine bak nasıl yapılır fln

Toplam Hit: 7753 Toplam Mesaj: 55