Evenize Hangi Sıklıkla Gazete Geliyor?Okuyor Musunuz?
-
bizim eve bir haftada 3-4 gün gazete giriyor.Şundna yakınıyorum objektif bir gazete yok.Yani bir yanda tutucu kesim, diğer yanda sol görüşlü, diğer yanda milliyetçi vs.. yok.Köşe yazarları ya falanca ya falanca..En büyük sıkıntım bu.
Ayrıca şu var duyduğumda şaşırdım gazete okuyanalr haberlere bakıyormuş :S bir çok kişiyle konuştum köşe yazılarını kimse okumuyormuş.Köşe yazılarını okuyorum ben coğu zaman haberlere bile bakmam.Yani haber için gazete almıyorum köşe yazıları için alıyorum.
Haberler neyi verir 1-2 günün haberini.Yani genelde dünün haberlerini.Fakat köşe yazılarını oursanız her türlü konuyu bulursunuz ve bunun hakkında size örneklemeler yaparlar bir ikitanesini yazabilirim isterseniz.MEsela 1 mayıs taksim olayının muhtıranın (önceki) darbenin temellerini anlatıyordu.78 kuşağı diye birşey varmış aslında o 77 imiş ama 68 den esinlenilmiş.
1 mayıs 1977 de işçi bayramında kalabalık grup taksime gidiyor.The marmara (şimdiki adı) otelinden saldırı oluyor.Vurulanlar, kaçarken ezilenler 36 kişilik bir ölüm ile sonuçlanıyor.Mesela bunu haberlerde genelde bulamassınız bulsanızda sadece 1 mayıs zamanında bulursunuz fakat bir çok konuda böyle köşe yazıları sizi aydınlatır.
Benim için gazetede önemli olan iki durum vardır.1-Objektif oalcak gazete,2-köşe yazarları iyi bir yazar olacak.
Genelde sabah alıyorlar eve ben sevmiyorum.Fakat onun dışında benim tercih ettiğim gazeteler var manşete göre alabiliyorum bazen.Sabah, cumhruiyet (genelde almam çünkü zaman şu bu gibi objektif yaklaşmaz), hürriyet (doğan grubundan iyidir), akşam (bu sıralar almıyorum)
Size objektif gelen hangi gazeteler var, gazetelrin nerelri ilgilinizi çekiyor-okuyorsunuz, gazeteleri hangi sıklıkla alıyorsunuz?
-
netten okuyom ben gazeteyi flaş haberleri falan takip etmesi daha kolay oluyo ama pazar günleri alırım bikaçtane keyf yaparım...
-
Zaman, radikal ,cumhuriyet ,milliyet
posta haytta okuman haftada 10 geçiyor sanırım..
-
Valla her saßah qazetem kapının önünde oluo ve okuorum her qün.
-
scuderia bunu yazdı:
-----------------------------
netten okuyom ben gazeteyi flaş haberleri falan takip etmesi daha kolay oluyo ama pazar günleri alırım bikaçtane keyf yaparım...
-----------------------------scuderia peki hcoam gazetelerin köşe yazılarına falan bakıyor musun?Merak edip soruyorum sanırım Türk insanı olarak yanlızca gazetelerin haberleriyle falan ilgileniyoruz.Benim köşe yazıları öncesi ve sornasi diye iki bölümdne oluşan gazete hayatım var.
Öncesi:Anasayfa ve sonsayfaya bak bitti.
Sonrası:anasayfaya bak, bütün köşe yazıalrını 20-30 dakikada bitir, son sayfaya bak bitir.
edit:herkeze soru;
Köşe yazılarına bakıyor musunuz yoksa direk man haberlere mi bakıyorsunuz birşey merak ettimde ondan soruyorum?
-
star sabah posta her sabah alıp okurum.Ben almasam babam alır ama mutlaka okurtum ayrıyetten sürekli olarak netten flash haberlere bakarım.
-
Yaf eskiden gazete alirdik artik herkes netten takip edio :)
-
Bizim int. kafede olduğu için oraya ototmatik alıolar :D Daha doğrusu alıoz.. Genelde Vatan,Fanatik kesin Posta bazende takvim nede olsa sapların mekanı karıların olduğu gaste almak gerek :) Köşe yazarları deilde spor yazarlarını dinliorum tvde bu olurmu zumsuk :)) şaka bi yana ama uykum yoksa yorgun deilsem okuom k.yazarlarını yoksa bitiremiom yazılarını:S Ama en baba gazete posta Haydar hocam olmasa ben neylerdim :))
-
her gün gelir Hürriyer,Özgür gündem araada alıyoz ne var ne yok die fanatik diğer tükkanda amcamla bir posta ,sabah, tüm gazeteler aynı hepsi yalan!
-
abicim peki nerelerine bakıyrosunuz yaw köşe yazıları, çıplak kadınlar, ön sayfa, haberler, hepsi vs.. ?
-
arada eve gidiom genelde akşam oluo ne işse (: