Evin Dis Cephe Masrafi Senin Cephen Az Ise Ortak Midir ?
-
tum cevaplar yanlis(eksik). bknz: Kat Mülkiyeti Kanunu - Madde 20
ortak harcamalara kat malikleri arsa payi oranlarinda katilir. ancak arsa paylari esitse herkes esit miktarda para oder.
-
moi bunu yazdı
tum cevaplar yanlis(eksik). bknz: Kat Mülkiyeti Kanunu - Madde 20
ortak harcamalara kat malikleri arsa payi oranlarinda katilir. ancak arsa paylari esitse herkes esit miktarda para oder.
hmmm doğru hocam aslında arsa paylarına göre ödeniyor. Hatta bizim dükkan var 2 sene önce bizden almaya çalışmışlardı bende o zamana göre yöneticiyi uyarıp arsa payına göre ödememiz gerektiğini söylemiştim sonradan bakmıştıda kabul etmişti. Genellikle apartman dairelerinde arsa payları eşit olduğu için (dublexler hariç) eşit ödenir mantığı doğru işlemekte.
-
Sizden aldim cevaba gore odemeyi yaptim.
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam senin gibi düşünenlere genelde böyle yapıyorlar :D
Tarif etmesi kolay olur :P
-
Yanlışda olsa Arsa payı genelde Türkiye de hep eşit yapıldığı için eninde sonunda hep eşit miktarda düşüyor.
-
kanunen bilmem
az çok farketmez, sen o apartmanda yaşıyosun
mantıken tabi ki ödemen gerekir, bunda irrasyonel olan bişey yok
-
Eve yaptırmadığın için sizin evin dış cephe ile bağlantısının pek bir önemi yok.
Bina ile ilgili.
-
zeminde oturan bina sakini asansör ,için para veriyorsa = sonuç
-
Oturdugum apartmanda zemin katta ki kimse asansor parasi vermiyor. Salak mi millet binmedigi asansorun parasini versin.
Ben para vermeyecem demedim hakkim gasp ediliyor amcam benden fazla fazla hak talep ediyor.
Oturdugim yer apartman degil koy evi maliklerle amcalarim.
Ben bu ev isinde bir cok kazik yedim bunuda yedim fazladan 900 tl para verdim.
Yaklasik 3 kat az duvarim var. Bunu hic bir kanun aciklayamaz ama buyukluk bende kalsin dedim amcama parayi odedim. Hic bir ortak isede girmeyecegimi belirttim.
Burada konu kanun degil, kanunu bahane edip madden daha rahata erememisken verdigim 900 lira rahatimi kaciracak.
Daha fazla ozelimi merak eden pm atabilir hani bazi arkadaslar vermeme cigirtkanligi yapiyormusum gibi davranmis. Arkadasin yazdigi gibi kanun tam olarak herkes esit demiyormus onuda gormus olduk.
-
cevaplarin hepsi yanlış
dış cephe de metrekare hesabi fiyat cikarilir
herkesin metrekaresi hesaplanir herkes ne kadar tutuyorsa o kadarini öder
genelde alt katların duvarı az olur ve az öderler
size dış cepheyi yapan firma degilmis demek