Evrimin Temel Mantığı
-
JahR bunu yazdı
Şimdiki insanlar neden evrim geçirmiyor?
İnsanlığın kayıt altındaki tarihi bilmem kaç yüzyıllık. Takvimimiz bile birkaç bin yılı anca devirebildi. Bunlar evrim süreci için bir an dahi değil. Senin, ortalama 70 yıl yaşayan bir birey olarak insan üzerindeki değişimi doğrudan görmen mümkün dahilinde değil. Fosil kayıtlarını incelersen değişimi apaçık görürsün ve sanırım senin soruna en güzel cevapta o gözlem sonrasında verilebilir. Özellikle fiziki özelliklere odaklanmanı öneririm.
Austen tarafından 22/Ara/14 20:34 tarihinde düzenlenmiştir -
insan evrim geçirmez mi ya naptın, fakat üreme olayı artık bireyin gücü ve kalitesinden bağımsız olduğu için kontrolden çıktı. Mesela güzel olmayan kızlar evde kalıp ölseydi, bugün çirkin kız olmazdı ama var. Kendinden daha güzel bir insanla çiftleşme isteğin bile en içten gelen evrimsel dürtüdür. Daha açmak gerekirse ve açık olmak gerekirse herkesde aynı olan delik, fakat sen gidip diğer parçalarla da ilgileniosun. Ama ne kadar kötü durumda olursan ol çok paran varsa kendinden çok üstün bir bireyle çiftleşebilirsin. Bu durumda aslında evrimleşme fiziksel boyuttan biraz işlevselliğe, zekaya doğru kayıyor. Benim görüşüm. Tabi zengin babanın çocuğu da zengin olabilme kapasitesine sahip olması genetik olmadığından evrim işi günümüzde biraz karışık.
-
-
akmarky bunu yazdı
bu üstteki 2000 li veya civarı bir yılda darwini eleştiren bir türk karikatürü bu alttaki ise darwini 1850 yılında eleştiren bir karikatür toplumuzun ne kadar geliştiğini görmemiz için güzel bir örnek koydun. adam buraya darwin hakkınızdaki görüşleriniz mi yazmış? doğal seçilimin nasıl gerçekleştiğini soruyor gelip buraya kıvılcım atıyorsunuz sonra AQ ATEİSTLERİ
-
akmarky bunu yazdı
https://imgur.com/gallery/e9DJjCo (resim uzun o yüzden sayfaya koymadım)
-
Slothere bunu yazdıakmarky bunu yazdı
https://imgur.com/gallery/e9DJjCo (resim uzun o yüzden sayfaya koymadım)
rdasdfadgfsfd
-
kofcu bunu yazdı
ya mesela bu ebola virüsü çıktı ya bu virüse yakalananların yüzde 60-70i ölüyor. geri kalan 30u 40ı genetik olarak üstün olduğundan hastalanmadan yoluna devam ediyor. dolayısıyla bunların çocukları da hastalanmıyor.
peki ya madem öyle niye bisürü hastalık var? nedeni tıp. biz tıpı icat ettiğimizden doğal seçilimi engelliyoruz ve daha güçlü bir insanlık oluşumunu engelliyoruz. Ha belki engellemiyoruz bir açıdan bakınca da tıp sayesinde varız. Tıp da bizim doğal seçilimde diğer canlılardan üstün olmamızı sağlayan bir doğal özellik sayılabilir belki. tam bilmiyorum... tartışmalı bir konu.
onun dışında bi de bir şey var "Factor V Leiden Mutasyonu" bu mutasyon mesela günümüzde bir hastalık. kanın pıhtılaşmaya yatkın olması ile ilgili bir hastalık. Bir mutasyon. Günümüzde bir Factor V Leiden mutasyonuna sahip olmak dezavantaj. ama insanların ok ve kılıçla savaştığı yıllara göre düşünecek olursak bu mutasyon bir ok yediğinizde hayatta kalmanızı sağlayabilir... o an ona ihtiyaç olmuş ve mutasyon gerçekleşmiş. (tıp olmadığını ve bu insanların tedavi olamadığını düşünürsek, yani evrimin en önemli basamağı doğal seçilimi engellemediğimizi düşünürsek) şimdi de ihtiyacımız yok, yok oluyor. :)
kaç yıl geçmesi gerekiyor mesela ?
Veba ve virüs bildim bileli devam ediyor.
-
evrim gerçekse bazı kürtler neden insan olmuyor?
-
insanlar niye evrim geçirmiyor diyenler bizimki kaç cm zencilerinki kaş cm bi ona baksınlar.
bide eski moğ ile asyalı avrupalı ve ortadoğuluların ırklarına bakın madem evrim geçirmiyor insan niye bu ırklar var hepimiz niye aynı değiliz.
madem adem ile havvadan gelioz evrim yalan :) niye onlar çekik biz badem
-
insanlar nedenevrim geçirmiyor sorusuna en güzel örnek