Excel Giriş Ekranında Kalıyor Çözüm Nedir?
-
Merhabalar dostlar.
İşyerinde office 2013 kurulu bilgisayarda Excel formatında genel cari hesap tuttuğumuz bir dosyamız var. Ana makina da kurulu olarak diğer bilgisayarlar ağda erişip üzerinde değişiklik yapabiliyor. Ancak diğer laptopta bu dosyayı bir kez açıp kapattığımızda tekrar açılırken giriş ekranında işleniyor şeklinde yazıyor ve açılmıyor. Görev yöneticisinden baktığımda Excel arka planda çalışıyor görevi sonlandırıp tekrar açtığımda sorunsuz geri açılıyor. Problemin çözümü ile ilgili yardımcı olabilecek var mıdır?
-
C:\Users\Kullanıcı Adın\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles
C:\Users\Kullanıcı Adın\AppData\Local\Microsoft\Office\Recent
burdaki önbellek dosyalarını silip dener misin? -
Dosya farklı kaydet diyip excel çalışma kitabı şeklinde kaydedip dener misin? Eski tip dosya olan 97-2003 çalışma kitapları bazen hata veriyor. yeni tip.xlsx eski tip.xls gibi.
-
Serdar ve watervayın söylemiş olduğu yöntemleri denedim zaten bahsettiğin klasörler boş şekilde. Excel dosyası xls şeklinde iki bilgisayarda da kayıt şekli bu şekilde zaten. Başka yardımı dokunan olursa rica ediyorum.
-
safe mode olarak acmayi dene
-
Arkadaşlar maalesef ki önerileri yapmama rağmen çözüm olmadı. Görev yöneticisinden sonlandırıp yeniden başlattigimda acıyor ama normal kapatıp açtığımda işleniyor ekranında kalıyor. Arka planda çalışmasına engel olabilirsek çözülecekmiş gibi düşünüyorum çünkü her seferde arka planda çalışan Exceli görev yöneticisinden kapattığımda açılıyor normal bir şekilde.
Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Baya problem yaşatıyor bize her seferinde gir görev yöneticisinden kapat sonra tekrar başlat.
sersanem tarafından 17/Ara/24 15:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Çift tıklama ile değil de önce boş bir excel sayfası açıp onun içinde dosya aç yoluyla belgeyi açınca aynısını yapıyor mu?
-
watervay bunu yazdı
Çift tıklama ile değil de önce boş bir excel sayfası açıp onun içinde dosya aç yoluyla belgeyi açınca aynısını yapıyor mu?
Şu an denedim ve yine aynı şekilde. Bir kez Exceli açıp kapattığımda tekrar görev yöneticisinden sonlandırmadan açamıyorum önce Exceli açmaya çalıştığımda da görev yöneticisinden sonlandırmam gerekiyor yoksa açılmıyor giriş ekranında işleniyor kısmında kalıyor. Uygulamalardan office uygulamasını onarmayi vs de denedim düzelmedi. Kaldırıp temiz kurulum yapmayı düşündüm ama Outlookta kayıtlı e posta var ve çok fazla mail olduğundan komple office uygulamasını kaldırıp kurmayı göze alamadım.
-
sersanem bunu yazdı
Merhabalar dostlar.
İşyerinde office 2013 kurulu bilgisayarda Excel formatında genel cari hesap tuttuğumuz bir dosyamız var. Ana makina da kurulu olarak diğer bilgisayarlar ağda erişip üzerinde değişiklik yapabiliyor. Ancak diğer laptopta bu dosyayı bir kez açıp kapattığımızda tekrar açılırken giriş ekranında işleniyor şeklinde yazıyor ve açılmıyor. Görev yöneticisinden baktığımda Excel arka planda çalışıyor görevi sonlandırıp tekrar açtığımda sorunsuz geri açılıyor. Problemin çözümü ile ilgili yardımcı olabilecek var mıdır?
Aynı sorunu yaşadım windowsun son güncellemesinden kaynaklı yaşanıyor. sistem geri yükleme yapıp güncelleştirmeleri pasif yaparsan sorunun düzelecektir..
-
Gladiator bunu yazdısersanem bunu yazdı
Merhabalar dostlar.
Aynı sorunu yaşadım windowsun son güncellemesinden kaynaklı yaşanıyor. sistem geri yükleme yapıp güncelleştirmeleri pasif yaparsan sorunun düzelecektir..
Şimdi baktım sistem geri yükleme noktası bugün tarihli var sadece önceki tarihlere geri yükleme noktası olusturmamış win11. Bende güncellemelerden en son yapılan iki güncelleme vardı onları kaldırdım ama değişen bisey olmadı maalesef.
-
Win11 se ağdan erilimleri kapatıyorlar win10 a dön sorun çözülür
Sıkıntı win11 de