Excel'de Hatırlatma Formülü Lazım
-
Merhaba arkadaşlar. Hayvanlara her 6 ayda (182 gün) bir aşı yapılacak. Aşı günü bugün olan hayvanların isimlerinin önündeki A sütunundaki hücre yeşil renk yanacak. Nasıl bir kod yazabiliriz? Binlerce hayvanın çok sayıda aşısı takip edileceğinden kırmızı renkli bugünü gösteren tarihlerden bulmak zor olacaktır. Excel dosyanı pm den gönderebilirim. Teşekkürler.
-
Yanyana 1. Aşı 2. Aşı ye uzar gider.
Aşı günü geldikçe bir hücrede kaçıncı aşısı ise yazsın belki fark görünsün diye önceki tarih tutulabilir.
Ben bakayım ama vebal kabul etmem. Baştan söyleyeyim.🤭
-
yatayara, aranacak ifade: bugün() veya A1=bugün(), aranacak yer: D2:Z2 arasındaki hücreler gibi bir kod ile ilgili satırda bugünün tarihini gösteren hücreler aranıp A kolonundaki ilk hücreye veri çekilebilir mi acaba? teşekkürler yinede :)
-
=eğer(TAMSAYI((bugün()-c2)/182);1;0)
şunu bi hücreye yapıştır gerisini koşullu biçimlendirmeden halledersin
bugunden doğum tarihini çıkarıyor daha sonra 182ye bölüyor sonuç tam sayı ise 1 değil ise 0 sonucu verir
excel yok deneyemedim
-
Pisibaliqi bunu yazdı
=eğer(TAMSAYI((bugün()-c2)/182);1;0)
şunu bi hücreye yapıştır gerisini koşullu biçimlendirmeden halledersin
bugunden doğum tarihini çıkarıyor daha sonra 182ye bölüyor sonuç tam sayı ise 1 değil ise 0 sonucu verir
excel yok deneyemedim
Hocam A2, A3, A4 ve A5'e yapıştırdım, tüm hayvanlara 1 verdi.
-
=EĞER(EĞERSAY(D2:Z2;BUGÜN())=1;"Aşı Günü";"Bekleniyor")
Excel gelecek diye beklemiştim.
🤭
Renk işinide koşullu biçimlendirme var. Yıkarıda onunla halledebilirsin.
siberturq tarafından 09/Şub/22 08:52 tarihinde düzenlenmiştir -
=EĞER(TAMSAYI(EĞERSAY(B3:M3;BUGÜN()))>0;"AŞI GÜNÜ";"BEKLENİYOR")
kartalkethuda tarafından 09/Şub/22 09:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Aslında formülün tetiklediği bi vba kodu ile kendine mail bile attırabilirsin exceli açtıgında otomatik olarak gereken yerleri mail atar .
-
kartalkethuda bunu yazdı
=EĞER(TAMSAYI(EĞERSAY(B3:M3;BUGÜN()))>0;"AŞI GÜNÜ";"BEKLENİYOR")
Hocam bu kod çalıştı çok teşekkür ederim. 🙏Bir iki gün test yapacağım. Şimdilik sorun yok gibi görünüyor.
-
Hocam neden excell?
Hostingin var ise sana hızlıca basit bir php laravel ile panel yazayım kullan ister mobil ister pc heryerden kontrol et. Hatta cron kurup müşterilerine sms bile attırırız.
-
Kentaki bunu yazdı
Hocam neden excell?
Hostingin var ise sana hızlıca basit bir php laravel ile panel yazayım kullan ister mobil ister pc heryerden kontrol et. Hatta cron kurup müşterilerine sms bile attırırız.
Panel yazmaya dahi gerek yok.
Directus ya da strapi kurup geçilecek iş :D