folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Exe Yi Byte Byte Okuyup Nasil Bir Baska Exe İle Birlestirebilirim?



Exe Yi Byte Byte Okuyup Nasil Bir Baska Exe İle Birlestirebilirim?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek
    Bu konuda bir kac sorum var bilenler yazarsa memnun olurum
    1-herhangi bir exeyi byte byte okuyup sonuna örnegin "alivelikirkdokuzelli" seklinde bir stringi nasil yazabilirim?
    2.Iki exeyi birlestirmek icin,
    1. ve 2.exeyi byt byte okuyup 1.exeyi 2.exenin sonuna nasil yazabilirim?
    Örnek kod ile anlatirsaniz sevinirim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek
    Yokmu yukardaki soruma cevap verebilecek delphici?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2003
    Erkek
    bunun vb kodu warda delphisi yoQ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek
    Delphi Delphi diyorlar eee nerde kaldi ?
    Delphi yani bukadar caresizmi?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CHaRMaNDeR
    CHaRMaNDeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2003
    Erkek
    bilmiyorum. Ama vb dersen bende programı var.

    Düşünüyorum, o halde varım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek
    saol dostum Vb codeleri bendede var.
    Daha önce VB ile calisiyordum Delphi dll ve ocx dosylari kendi icine gömdügü icin bu Delphiye gectim fakat, delphi codeleri ve kaynak bilgileri bulmakta o kadar zormus malesef.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek
    Bu işe kod yazmasi zaman alır fakat sana mantıgını anlatayım kaliteli bişe yapmak istiosan tüm dillerde mantık şudur.

    programın exedeki resourcelarında belli yerleri okuyup diske yazan ve iki dosyayi teker teker yazıp sonunda ikisini de calistiran bişey yazman gerekir.

    Exelerin entry pointlerini bulabilirsin ama çıkış yerleri her program için farklıdır bir exeyi oburunun icine yazarak ikisini birlestiremezsin, bunlari acip teker teker calistiran bişeyler yazman gerekir. resource olaylarını ve diske yazma olaylarını kurcala seek fln zımbırtılarını.

    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek


    HolYOne,
    Dostum dedigini biliyorum, Fakat ben daha delphide yeniyim ilk önce bir bir exe dosyasini ukuyup , bu exe dosyasinin en sonuna bir string veya integer yazdirmak istiyorum.Ilk önce bunu kavramak icin code ariyorum.Sonra senin dedigin asamalari yapmaya calisacagim.Eger bana mümkünse bir exeyi blockread ile okuyan ve blockwrite komtlari ile bu exe dosyasinin sonuna bir string yazabilen Delphi code yazarsan veya bu isi anlatan bir Link verirsen cok minnettar olacagim.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek
    Hiiii yine cevap veren yok ,.
    ya ben anlatamiyorum yada bu isi bilen yok...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kanakan2003
    Kanakan2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Haziran/2003
    Erkek


    Hey Camat su sorunuma Delphiden anlayanlar cevap veremiyecekmi?
    Bir EXE'nin sonuna Blockwrite komutu ile veya baska bir komut ile nasil String yazdirabilirim?Bilenler bir el atsin.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micprog2003
    micprog2003's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2003
    Erkek
    Bakın Vbden delpiye dönenler kormayın arkanız sağlam TStringstream diye bişeyvar..

    var
    Form1: TForm1;

    Str:TFileStream;

    Procedure MetinKaydi (Str:TFileStream ;Text:String);
    var
    Mstr:TStringStream ;
    begin
    MStr := TStringStream.Create (Text);
    Str.CopyFrom (Mstr ,Mstr.Size );
    Mstr.Free ;
    end;

    procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
    begin
    Str := TFileStream.Create ('C:\Adige.txt',fmCreate );
    str.Position := 0;
    MetinKaydi (Str ;'Adige Michael');
    end;

    yukarıda bir örnek verdim senin yapmak istediğin şekle göre çevirirsin artık tamam bi durum olursa micprog2003@yahoo.com adresinden bana mail gönder gerçi pek giremiyom internete ama girersem ilgilenmeye çalışırım..

    Adige Michael
Toplam Hit: 1879 Toplam Mesaj: 14