F-16’Lar Milli Oluyor
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------
Türkiye, Türk mühendislerin TAI’de bir F-16 sistem yazılımını başarıyla geliştirmesinin ardından Washington’a uçaklarda bu sistemi kullanma isteğini iletmişti. Obama yönetimi de bu talebe sıcak baktı ve ABD’n bu jesti sayesinde ASELSAN tarafından üretilen silah sistemlerinin F-16’larda kullanılmasının yolu açılmış oldu. Türkiye, dünyada F-16 modernizasyonunda ABD’nin tekelini de bu sayede kırmış olacak. Pakistan’ın kullandığı eski model F-16 uçaklarının modernizasyonunu Türkiye üstleniyor.
-----------------------------acab sırf savaşa uçağı üretmeyelim(ilerisi için) diye ağzımıza sürülen bir parmak bal olmasın bu???
-
Tayyip basta oldukca super guc olsakta yine millet mirin kirin eder ondan hic gerek yok bu tur tartismalara
-
F-35 ler düşman uçağını görmeden hedefe kilitlenip ateşleyebiliyor. Bizde bu projeye para yatırmamıza ramen amerikada bunun kaynak kodunu israilden başka ülkeye vermiyor. Hani verse ya F-35 in kaynak kodlarını... Yani buna harbiden ağıza 1 parmak bal çalmak denir...
-
karabuyucu bunu yazdı:
-----------------------------Hocam konuyu baltalamak gibi olmasın ama başlık biraz garip geldi bana. F-16'lar milli oluyor. :D :D :D
-----------------------------yani haber sitesinden copy/paste haklısın aslında.
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------karabuyucu bunu yazdı:
-----------------------------Hocam konuyu baltalamak gibi olmasın ama başlık biraz garip geldi bana. F-16'lar milli oluyor. :D :D :D
-----------------------------yani haber sitesinden copy/paste haklısın aslında.
-----------------------------yok hoca heralde saba tümerin rıdvan dilmene sen kaç yaşında milli oldun demesindeki gibi bir durum :D
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------F-35 ler düşman uçağını görmeden hedefe kilitlenip ateşleyebiliyor. Bizde bu projeye para yatırmamıza ramen amerikada bunun kaynak kodunu israilden başka ülkeye vermiyor. Hani verse ya F-35 in kaynak kodlarını... Yani buna harbiden ağıza 1 parmak bal çalmak denir...
-----------------------------o yüzden Türkiye F-35 projesini askıya aldı diye duymuştum en son,ya kaynak kodu verirsiniz yada çekiliriz gibisinden bi restleşme olmuştu ama en son durum nedir bilmiyorum.
-
//kodlarin aciklama eklemisler mi
//yoksa sirf kod mu acaba :B -
bak sen şu obamaya bize jest de yaparmış, kömür oğlan kedi canını seviyim senin.
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
//kodlarin aciklama eklemisler mi
//yoksa sirf kod mu acaba :B
-----------------------------Bizimkiler yeni yazılım hazırlamış ama çalıştırabilmek için kaynak kodlar gerekiyormuş bakalım ne olacak :D
-
sivil askeri şirketlerinin olmaması türkiye için çok büyük eksikliklik