Farklı Ülkeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Biliyorum konu uzun diye bıdı bıdı edecekler var ondan bir kaç cümleyle açıklayayım onlara ;

Çabuk sıkılan biri olduğum yetmezmiş gibi Eskişehir, İstanbul derken 40 binlik imkanları çok kısıtlı olan Kıbrıs'a düştüm. Nefret ettiğim bir yer. Nefret ettiğim yerde 5. senem ve resmen kafayı yemek üzereyim. Değişikliğe ihtiyacım var. Özgür, insanların Türkiye'deki gibi art niyetli olmadığı (bknz : esnafların, taksicilerin İstanbulda müşterileri resmen sikmeleri), sabah ekşi suratlı insanların değil de gülümseyerek merhaba diyen insanların olduğu bir ülkeye gitmek istiyorum. Japonya, Kanada, Avustural'yayı böyle anlatıyorlar. Avusturalyada devlet mangal ve yanına kömür bırakıyormuş piknik alanlarında. İsteyen kullansın diye. Bizim ülkede olsa 2 dk durmaz araklarlar.

Böyle yerler, böyle şehirler var mı ? Tabi gencimde , 2-3 sene buralarda kalıp ; eğlenmeyi, öğrenmeyi, kafa dağıtmayı düşünüyorum. Yani disko, bar, eğlence mekanlarıda olsun. Emekli şehri olmasın. Yada direkt hindistan gibi bir yere gidip, 1 sene biryerlerde çalışıp, sürünüp gelmeyi düşünüyorum bilemiyorum.

Fikri, bilgisi, ilgisi olanı bekliyoruk.

----------- Uzun halide burada ----------

Türkiye süper ülke, Bulgaristan'da 3 hafta kaldım ve Türkiye'ye gelince gerçekten anlatılmaz duygular yaşadım. Kıbrıs'ta yaşıyorum ve tekrar tekrar değerini anlıyorum. İmkanlarımız (sağlık, sanayi, yeme, içme, giyim, kuşam vs..) çok fazla. Bulgaristanda , piyasanın 10 sene önceki ilaçları veriyorlar (annem eczacılık mezunu şaşırmıştı, eski bunlar diye).

Fakat, bir noktadan sonra bıkıyor insan. İnsanlardan, insanların birbirine davranışından. Bulgaristanda hiçbirşey gelişmediğinden insanlık gelişmişti. Kıbrısta da öyle. Birbirine iyi davranıyorlar ; sürekli adam sikme peşinde değiller. İStanbulda herkes birbirini düdüklemek istiyor. Bir noktadan sonra sıkıyor.

--

Ateistim ve kimsenin görüşünü sallamam. Kimsenin çalıştığı şirket, okuduğu okul, yaptığı iş umrumda değildir. Sanat ve spor ile uğraşmasına ; farklı sosyal gruplara üye olmasına, konuşmasına, karakterine bakarım. Cemaatçide olabilir. Fakat gelip , herkesin söylediği , başkalarından duyduğu o basma kalıp cümleleri söylerlerse fıttırırım. Yada benim gibi Atatürkçüyse ve AKP ülkenin içine sıçtı mahfetti derse de sinir oluyorum. Atatürk 'ün hayatını, diğer ülkelere ve düzene nasıl kafa tuttuğunu ; değiştirdiğini bilmeyen adamlardır bunlar.

Bense rejim, özgürlük, hatta düşünce özgürlüğü, güvenlik gibi kaygıların az olduğu yerde yaşamak istiyorum. Yada beni mutlu edecek bir yerde. İnsanların giyimlerine, kıyafetlerine karışılmayacak bir yerde. Görüşlerinin diğer insanlarca saygılı şekilde karşılanacak bir yerde. Birbirilerine saygılı insanların olduğu bir yerde. Sabah işe, okula geldiğinde yada bir mekana girdiğinde limon yemiş suratıyla tek kelime etmeden işine başlayan değil ; gülümseyerek merhaba, günaydın diyen bir ülkede.

Birbirine saygısı olmalı insanların. Avusturalya, Japonya, Kanada 'nın bu tarz ülkeler diyorlar. Gidilebilecek, yaşanılabilecek ülkeler başka nereleri ?? Bazen diyorum bir kaç seneliğine git güney amerikaya, hindistan gibi bir yere çalış, hayatı gör. Bazen git askerlik yap bi ağzına sıçsınlar hayatı gör diyorum da askerlikten allahtan hemen vazgeçiyorum.

---

Değişiklik yapmam gerek. Akrabalarımız var , hollanda'ya gidip hem ot mot denerim nasıl birşeymiş ama kesinlikle birkaç sene yurt dışında yaşamak istiyorum. Huzur bulmak istiyorum.

Bulgaristan'a gittim, akrabaların köyünde yattım. Eski bir yataktı. Duvarkağıtları falan. Garip kokuyor ev , camlar tam kapanmıyor çatlak vs.. Ama bir huzurlu uyudum ki... İnternet yoktu, birşey yoktu. Geceleri köy meydanına gidiyorduk gençlerle. Arabaları var hepsinin (1-1.500 leva'ya buradaki 10-12 binlik arabalar alabiliyorlar). Hiç değilse ciguli var (Serçe) onları alıp gidip alkol alıyorlar.

Çok farklıydı. Huzur buluyor insan. Bambaşka kültür, bambaşka dil, bambaşka hayat. Hemen bulgarca öğrenmeye başladım. Herşeyden çabuk sıkılan bir yapım var , asıl istediğim iş her ay başka ülkeye gidip seminer vermek. Yada seminerde şart değil ama başka insanlarla tanışmak. Farklı yerler görmek. Bilemiyorum sadece fikri olanları bekliyorum.

İlginç işler istiyorum. Farklı şeyler. 3 sene daha Kıbrıs'ta yaşarsam, kafamı tamamen çizeceğime inanıyorum. Aynı insanlar, aynı mekanlar, aynı şeyler... Önceden dışarı çıkardık şimdi dışarıdan sıkıldık ve evde oturuyoruz ama evden de sıkıldım.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

ekonomik durum önemli hocam.

gittiğin yerde uzunca bir süre turist gibi yaşayacak imkana sahipsen ayrıntılı konuşalım.

He is finding himself.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Hocam turistten çok birşeyler yapmak istiyorum.

Kıbrısta 5. senem ve keşke şimdiki aklım olsaydı. Bu paraya gider , ukranya'da 2 sene, çinde 2 sene falan yaşaya yaşaya takılırdım. Okumak ve yaşamak için değil, çalışırdım bir şekilde. Dil öğrenirdim, dünyayı öğrenirdim, yol yordam öğrenirdim.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

kıbrıs'ta kalmasaydın şimdiki aklına erişemezdin belki de :)

işin öteki kısmı ülkelerde uzun süre kalıp çalışma izni vs. almak gerçekten zor işler.

o yüzden uzun süre turist gibi takılmayı kaldırabilmelisin dedim.

eğitim durumun ne şu an bilmiyorum; ama gerçekten farklı yerlere gitmek istiyorsan en mantıklısı amerika'da master yapmak.

amerika'nın 4 bir yanını ve güney amerika'yı tam anlamıyla keşfetme şansını verir sana.

He is finding himself.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Eğitim durumu üniversiteyi bırakmak isteyen biri...

Kıbrıs çok işime yaradı. Gerçekten buranın öğrenci ortamı bambaşka. Pişman değilim, hatta bana çok şey kattı. Bana bir sürü şey katan konularla ilgilenmem burada sıkılmamdan kaynaklanıyor.

Fakat; sosyallik bitiyor. Aynı kişiler oluyor. Dayanamıyorum işin özü. Evet Kıbrıs'ta durduğum için bana çok katkısı oldu.

Zaten büyük bir değişimin arifesindeyim. Yani bir kaç ay içinde hayatım komple değişecek. Ne zaman böyle bunalımda olsam ; ya güzel bir proje çıktı, ya yeni birşey oldu hayatımdan. Bu seferki hepsinden beter. Buda demek oluyor ki iyi yada kötü şekilde hayatım değişecek. Bir kaç ay kaldı. Ama dayanmam gerek.

Pasiflora aldım, daha beter yaptı depresyona soktu. Hayatımda ilk kez, ot mu denesem diye düşünce geçti. Hollanda da olsaydım kesin denerdim. Eminim bambaşka bir dünya yaşatırdı. Sigara, alkole bağımlı olmam. Aksine kıbrısta alkolden soğudum. Fakat ot (yada bağımlılık yapmayacak hafif birşey) deneyebilirim. onun için hollanda'ya gitmek istiyorum. 

İstanbulda g-max'e binicem. Bir kaç ay önce ters dönen şeye bindim lunaparkta ki yükseklik korkum var ve öyle şeylere binmezdim. Ama bir sürü şeri denemeye karar vedim (mr Yes filmi gibi)... 

Farklı birşeyler yapmazsam içim içimi yiyecek. Gastritim reflü yolunda ilerliyor. Sıkıntı stress, 23 yşaına gelip bi baltaya sap olamamak... Geleceğimin iyi olduğuna inanıyorum ama inanmak yetmiyor. Bugüne kadar 1 gün çalışmışlığım yoktur (internetten yaptığım işleri saymazsak). Artık hayatımın sorumluluğunu üstlenmem gerek.

Dünyayı değiştirme hayalim var ve insanlara bunu göstermem gerektiğini fark ettim. Yoksa sadece konuşarak ne bana inanacaklar ne bana katılacaklar, nede doğru olduğunu kanıtlama imkanım olacak.

--

Ama hayatımın ve hayallerimin en zor yerindeyim : ilk adımı. Başka ülkeye gidip, oradaki düzeni Türkiye'ye getirmek olabilir. Hiç değilse orada birşeyler görüp, öğrenip, tecrübe edip ; hayatıma kazandırırım . Çok okuyanın değil, çok gezenin bildiğini savunuyorum. Pratik, teoriden öndedir benim için. Teori kısımlarında hep sıkıntı çektim. Bu yüzden ilk adımı bir şekilde atmam gerek.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Belarus,Canada.

Mümkün olduğuncada Türklerden uzak kalırsan senin için daha iyi olur.Aslında aile ahlakı almış birileriyle takılman daha iyi.

Dün markete gittik buraya 2 ay önce gelmiş bir lavukla (Türk) adam kasiyerden sigara istiyor ve olay şöyle.

Türk: Kırmızı Marlbora

Kasiyer:Kırmızı Marlbora kalmamış depodan getirir arkadaş eğer biraz beklerseniz.

Türk:Vermezsen verme amkdumun karısı .

Ve bundan sonra parayı karının suratına attı ben ondan sonra şok oldum.Sen kadının ne dediğini anladın mı diye sordum.Yok dedi.O zaman nie böle bir hareket yaptın dedim.Görmüyon mu vermedi sigara dedi.

Her seferinde böle bir olay anlatıyorum ama hep başıma geliyor.

u235 tarafından 10/Ara/12 21:32 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

bitir okulunu sonra bak dalgana

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek

karadenizin turi<ime açılmamış köylere öneri olarak artvinin ardanuç ilçesinin en yüksek köyü olan zekeriya köyünü tavsiye ederim git ve insanlık gör ciddiyim ben gittim gördüm ve kaybolmamış bizi yaşadım...

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    be_cool bunu yazdı

karadenizin turi

Hocam dolaştım oraları (Artvin'e gitmedim), Samsun'a, Sinop'a falan her sene gidiyorum. Doğuya gittim, İzmir ve Antalya taraflarına gittim. Ama Karadeniz'de yaylalara gitmek istiyorum. Serdar Kılıç'ın programlarından sonra özellikle yapmam gereken şeyler listesine ekledim yani (:

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Dünyayı değiştirme hayalim var

Sen esrar içmeye hollandaya gitme zaten ot kafası yaşıyorsun

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Forgotten One
    NigraSilva
    NigraSilva's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı

Eğitim durumu üniversiteyi bırakmak isteyen biri...

Valla hoca 2 yıl önce Girne Amerikan'da işletme okuyordum bıraktım, şimdi yeniden üniversitedeyim. Güzel sanatlar falan rahat fakülte, devletteyim para yedirmiyorum hıyarlara falan diyorum da. Manyaklaşmayıp bitirseymişim, götü sağlama alıp elde diplomayla ne halt yiyorsam yeseymişim demiyorum değil.

Toplam Hit: 3726 Toplam Mesaj: 31