Fatih Sultan Mehmet Zehirlendi Mi?
-
arkdaşlar zizim mahkumu Cem Sultan diye bi kitap okuyorum da bu kitapta aşırı değişik şeyler var mesela Fatih Sultan Mehmet'e hristiyanlık fln teklif edilmiş bunu geçtim de fatih'in zehirlendiği yazıyo sizce bu ne kadar doğrudur buyrun kitaptan bi bölüm yazıym size...
Prof.babinger'in bulunduğu belgeye göre,Venedikliler Fatih Sultan Mehmet'i zehirletmek için bir İtalyan YAhudisi olan dönme Yakup Paşa'yı kullanmışları.Fatih Sultan Mehmete verilen zehir ise daha çok köpekler öldürmek için kullanılan Kargabüken ağacının tohumlarından elde edilen bir zehirdir.Fatih Sultan Mehmet büyük bir sefere giderken o dönemdeki hekimi yakup paşa adlı hekim zehirlemiştir.Gerçek adı maestro Jacobo olan bu hekimin zehirlediğini ispatlayan deliller 500 yıl sonra bulunmuştur.
İstanbul'un fethinin uzamasında da rolü olan yakup paşa 250 düka altın karşılığı Hünkarı zehirlemiştir....(daha uzun)
bu konuda bilgisi olan varmı? -
ya yalan bunlar.. Bir milleti sarsmak için birkaç yere dinamit koymak yeterli. Bunlardan bir tanesi dildir ( ..ki bunu yaşıyoruz) Bir tanesi polise ve askere güvensizlik yaratmaktır. (.. Bunu da yaşıyoruz) Bir başka yöntemde tarihini kötülemektir ki bu yapılarak milletin sarıldığı önemli ögelerden biri olan tarih yok edilmeye çalışılmış olur. Bu da siyasi bir oyundur. Başka diycek sözüm yok.
-
insan abi haklı olabilirsin ama Fatih nasıl ölmüştür ki sence:S bence doğru olabilir valla bilgsi olan arkadaşları bekliyorum...
-
kokainman ve lycra bilgilidir bu konuda yada bilgili başka bi insan bi yardım etsin(ertan fln.:()
-
La Fatih i zehir mi işler aq.
-
Allah Allah bizde siftah yaptık ama neden bilmiyorum...
Ne oldu aga bunun sebebi neyyy... -
Net bir kaynak yok değişik rivayetler var ama yazıdada belirtildiği gibi en doğrusu sanırım test yapılması..
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=155871 -
bu konu uzun tarihten beri daha aydınlanamamış bir konudur.
kimisi zehirlendi der kimisi eceliyle öldü der.
ama baktığınız zaman hiç birinin somut kanıtı yoktur.
bu konuda en somut kanıt Alman bilim adamı prof.franz babingerden gelmiştir.
bu adam rivista degli studi orientali dergisinde venedikliler ilgili bulduğu önemli bi vesikayı açıklamıştır.
bu vesikaya göre venedikliler fatihi zehirletmek için birçok teşebbüsde bulunmuş ve italyan yahudi dönmesi olan yakup paşayı kullanmışlardır.
fatihe verildiği düşünülen zehirlerden biri karga büken ağacnın tohumlarından elde edilen ve daha çok köpekleri öldürmek için kullanılan içinde strychnin brucnin ve vomicine gibi üç tane çok tehlikeli alkoloid maddenin bulunduğu acaip şerefsiz bi ilaç.
verildiği düşünülen 2.madde ise asarın adında meyhaneci otu çoban düdüğü yabani nardin ve kedi otundan oluşan bir madde.
bunlar alman profun bulduğu venediklilerin vesikalarından açıkça belirtilmiştir.
zaten tarihimize baktığımızda Atatürk Cem dahil bir çok devlet büyüğü eceliyle ölmemiştir.hepsi öldürülmüştür.
Atatürk nası öldürüldü diyen olursa onuda anlatabilirim -
atatürk nasıl öldürüldü ?
ben öldürüldüğünü düşünmüyom ama bi biliyosan yaz sana zahmet
-
abi aşırı derecede kafam karıştı bu kitapta öyle şeyler varki ya:S Ah ah şu beyazıd yerine cem sultan geçseydi şu başa bence şuan dünya bu şekilde olmazdı...
-
Fatih sultan mehmet belgeseli
http://video.google.com/videoplay?docid=4197865340101543030
Toplam Hit: 2146 Toplam Mesaj: 16