folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Fatih Tablet Projesinin Batması



Fatih Tablet Projesinin Batması

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    http://www.hurriyet.com.tr/fatih-projesini-cok-yanlis-anladilar-40034157

    Akıllı tahtayla Vestel'i bu tabletler ilede General Mobile'ı zengin ettiler.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 09/Kasım/2003
    Erkek

    şunu anlamadım 

    Bakanlık, emniyetle işbirliği yaptı. Tabletlerin, IP’leri yakın takibe alındı.  

    Mac mi demek sitediler acaba tableti hangi networkten nete sokarsan oranın ip sinin almıyor mu ?ya da ototmatik meb' e vpn mi yapıyor bu tabletler 

    rootlayıp satıyormuşlar 


    Emekçiler ekmeklerini, emeklerinin karşılığı olarak ve önlenemez tarihi sürecin sonucu olarak mutlaka kazanacaklardır. Şüphesiz bu, zorlu bir dönemdir kısa vadeli ve göreceli yenilgilerden geçer.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    Fatih projesi ile ilgili haberlere akıl sır erdiremiyorum diyenler için.. 

    Milli Eğitim Bakanlığında fatih projesinden sorumlu olanlar teknik gezi adı altında devletin parası ile umreye gittiler. Gazeteler yazdı. Hatta fatih projesi için ayrılan kaynaktan 30 milyon lira harcamayı teknik gezi, yeni bina ve mobilyalar harcadılar. Bunlarıda gazeteler yazdı.

    Fatih projesinin neden yanlışlarla dolu olduğunu bunları okuduktan sonra anladım. 

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    okullardaki sınav kağıtlarının parası öğrencidenmi toplanıyor hala ,?  


    Minimalist Değilim Tembelim
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    2005'te bizim okulda her sınıfa projeksiyon makinesi ve masaüstü bilgisayarlar konulmuştu. Beden dersinde boş sınıfta projeksiyondan porno izlerken basılıp disiplin cezası yiyen arkadaşlarım oldu. Sonrasında sınıftan projeksiyon cihazı çalındı fakat kim olduğu bulunamadı bunun üstüne müdür yanına polis alarak okul çevresindeki bilgisayarcıları gezdi birinde buldular makineyi adamdan kimden aldığı öğrendiler dava açıldı devlet malını çalıp satmaktan.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iskarpin
    iskarpin's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Kasım/2009
    Erkek

    fatih'in karadan 'yürütme' olayını yanlış talebeler, yazık..


    ne sevmektir ne sevilmek, en güzeli şırıl şırıl işemek..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalnizturk
    yalnizturk's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Ağustos/2008
    Erkek

    tablet projesi tam bir felaketti general mobile 500den tane işi sattığı tabletleri devlete toptan olarak 620 lira civarına sattı ki normal şartlarda  dahada düşük olmalıydı fiyat tablet hiç bir işe yaramadı zaten beş parada etmezdi ama akıllı tahta eğitim açısından çok önemli bir adım bugün devlet okullarını geçin bütün özel eğitm kurumlarında akıllı tahta var gerçekten çok işlevsel bir ürün.


    Ey Türk, Titre ve Kendine Dön! Üstte mavi gök çökmedikçe, Altta yağız yer delinmedikçe, Kim bozabilir senin ilini ve töreni!.. Bilge Kağan
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ekim/2005
    Erkek

    olm bu ülkede niye hiç bişi doğru düzgün yolunda yapılmazki. olay daha derinden incelenmeli bence adamlar sırf microsoft a bu projede kucak açıp pardusun ipini çekmişlerdi. onuda geçtim bir öğrenci yada öğrenciler için akılllı tahta neysede tablet fala bence aşırı fazla hatta ğrenimleri için gerekenden fazlası ayrıca önce eğitim sistemini oturtun bi adam akıllı öğretmen öğrenci ve eğitim bilinci yapınki bi boka yarasın.


    Living Death
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Temmuz/2014
    Homo

    fatih tablet değil de fatih akıllı tahta projesi olması lazım

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Eylül/2010
    Erkek

    Akıllı Tahtaları çok kullanışlı ve faydalı buluyorum. Ancak tabletler gereksiz. Eğitim ve öğretime katkısı yok


    Ha Ha!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2012
    Erkek

    Devleti koskoca bir özel okul zannedip fevri harcama yaptılar. Olan yine vergilere oldu. 

    Yahu sen İskandinav ülkesi misin de hem öğrenci sayın az olacak hem de nitelikli ortamda eğitim vereceksin de tablet vs işlere giriyorsun? Yahu hala daha okul türlerin arasında uçurum var. Anadolu lisesinin altına indin mi puanlar geometrik düşüyor. Ülkenin neredeyse yarısı da teknik ve imam hatip okullarına mensup. İmam hatip gördüğüm kadarıyla 100-150 puanla (500 üzerinden) öğrenci toplayan toplama kampı gibi. Meslek liseleri zaten yıllardan beri süregelen kalitesizlik örneği. Önce bunları ıslah etmek varken sen bu kitleye dünyanın yatırımını yapıp tabletleri dağıttın. Sahibinden vs. sitelere bakın. O tabletleri 100-200 neyse okutmanın niyetindeler. Kimse de açıp iki ders çalışayım demiyor. Çocukların niyeti oyun açabilmesi. Büyüklerin niyeti de kendi işlerini görmesi. O tablete ihtiyacı olmayan adamlar için de o bir şey ifade etmiyor. Zaten hali hazırda laptop'ı vs. mevcut oluyor. 

    Gerçekten bu tabletler derslerde aktif olarak kullanılıyor mu? Belki pilot okullarda falandır. Zannetmiyorum ki dersleri tabletten işlesinler. Ben mezun olurken dahi bu tablet mevzusu olmadığında bile bilgisayar başında iş yapmamız gerekirken bilgisayarları kapattırıp deftere tahtadan kopya yaptırıyorlardı. Koca ders kitaplarını aynen deftere geçirdiğimizi biliyorum. Şimdi de yapılmıyor mu? Gerçi şimdinin modası test kitabı, kitapçık oldu. Öğretmenler bunu da öğrendiler. Dershane mantığı şu test kitabını alın iki üç çözün iki üç biz çözeriz yürürüz deniliyor. Ama neden hala daha 9. sınıfa giden çocuk sırtında 10 kio defter kitapla gidiyor? Çok şey yanlış. Tablette tüyü dikti. Birileri zengin oldu, yolunu buldu, öğrencinin kafası karıştı, eğitimciler aynı kaldı. 

    Çin, Japonya, Almanya gibi eğitimde kalitesi bilinen ülkelerde vaziyet nedir? Orada böyle tabletlerle vs. mi iş yürüyor yoksa klasik mantık mı? Eğitim için teknolojiye ihtiyaç yok. Zaruri bir değişmez değil. Avantajı var elbette. Ama bunu yapana kadar daha ucuza, daha etkili bilgisayar sınıfları yapabilirler. Eskiden bizde projeksiyon aldırmaya çalışıyorlardı. Şimdi akıllı tablet var buna da ihtiyaç yok. Bunun üzerinden yürünse çok daha iyi olur. 

Toplam Hit: 2093 Toplam Mesaj: 13
fatih projesi