Fatmasu
-
Japon ismi gibi
-
Hocam yalnız bir yanlışın var, Fatma isimi Türk halkının kültüründen gelmiyor.Fatıma'dan türemiştir yani arap kökenlidir.Fatma'da pek bizim kültürümüzden sayılmaz yani.
Bana sorarsan kendi öz benliğimiz ile arap kültürü arasında kalmışız.
-
CasTeaL bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam yalnız bir yanlışın var, Fatma isimi Türk halkının kültüründen gelmiyor.Fatıma'dan türemiştir yani arap kökenlidir.Fatma'da pek bizim kültürümüzden sayılmaz yani.
Bana sorarsan kendi öz benliğimiz ile arap kültürü arasında kalmışız.
-----------------------------bende öyle düşünüyorum, ayrıca şahsi düşücem şudur ki, ahmet mehmet ali fatma tarzı isimler ki coğu arap kökenlidir, 10 kişiden 9 unda var, biraz farklı olsa iyi olur açıkcası fatmasu biraz değişik, ama çeşitli isimlere su adı getiriliyor ve bazılarıda hoş oluyor.
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------
bu ülkede mahmutcan isminde çocuklar yaşıyor.
fatmasu ne.
---------------------------aynen.yakında pipican,ıkınsu,domalcan koycaklar a.q:)
-
ülkemizde genelde büyüklerden isim alınmaktadır ölmüş yada hayatta olan anneler babalar anneanneler babanneler dedeler..geneldede aynıı anda hem anne hem baba bunu istemez ve alternatif isim arayışı başlar ve konulur..büyüklerinin ismi kullanılsın isteyen tarafı kırmamak adına diğeri iki ismide kullanır..gayet mantıklı saygılı bir yaklaşım..
-
Fatmasu, Işılsu, Pınarsu, Şaşalsu, sumotoru...
-
ortaokul arkadaşım abdullahcan vardı buna ne demeli...
Hoş durmuyor olabilir ama batıyla doguyla alakası yok.
-
gemiyle mi gidiyordun hoca