Fazla Uyku Sorunsalı
-
Beyler gece 12 de yatıyorum sabah erken kalkamıyorum bir türlü. kafayı yastığa vuruncada en geç yarm saat 1 saat içindede uyuyorum. herhangi bir hap map almıyorum Allaha şükür bir hastalığımda yok, ama işte sabah 11 de kalkabiliyorum mesela şuan saat 12:18 ve 45 dk önce kalktım nedir bu bendeki sorun nasıl aşabilirim bu sorunu psikolojik yardımmı alsam ne yapsam anlıyamadım günün yarısı yatakta gidiyor
-
uyandıktan sonra bi günün nasıl geçiyor ?
-
valla üni de ders dinlerken esniyorum arada sırada onun haricinde dinç geçiyor yorgunluk yok pek
-
Rutin olarak hep öyle mi devam ediyor ?
Bazı etkinliklere falan katılmıyor musun ?
Peki hiç 12'den sonra uyuduğun oldu mu ? Saat 3-4 gibi ?
Uyuduysan kaçta kalktın ? -
alarm kurcan birsüre sonra alışırsın erken kalkmaya
birde gece yatarken mp3le filan yatıyorsan buda etkiler uyku zamanını aynı şekilde gürültülü bir ortamda uyuyorsan etkiler uykunu
uyudugun yer sessiz ve loş ışıkla aydınlatılmış olmalı(ay ışıgı) en iyi uykuyu boyle alırsın birde 12 değilde 10 da uyumaya çalış çünkü uykunu en iyi aldıgın saatler 22:00 - 03:00 arası
-
çok kasarsam kendimi 8.45 de kalkabildiğim oluyor nadiren , etkinlik olarak hiçbişey yapmıyorum okuldan eve evden okula akşam saat 8 gibi bitiyor okul 2.öğretim olduğu için. 45 dk yolculuktan sonra eve varıyorum.. fix olarak en geç 1-1.5 da yatıyorum 3-4 yaptığım yok kesinlikle
-
uyku saatini azaltmaya bak.
bunu kalkma saati değil yatma saati olarak ayarla. mesela saat 11 gibi yat sabah erken kalkmaya çalış.
ama 1-2 gün çok çok minimum bi uyuma saati ile uyan.atıyorum yarın sabah 5 saat uyumuş bi şekilde uyan.
sonra 6-7.. sonrasını ayarlamaya çalışma çünkü 7 saatlik bir uyku sana her halükarda yetecektir. -
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------
uyku saatini azaltmaya bak.
bunu kalkma saati değil yatma saati olarak ayarla. mesela saat 11 gibi yat sabah erken kalkmaya çalış.
ama 1-2 gün çok çok minimum bi uyuma saati ile uyan.atıyorum yarın sabah 5 saat uyumuş bi şekilde uyan.
sonra 6-7.. sonrasını ayarlamaya çalışma çünkü 7 saatlik bir uyku sana her halükarda yetecektir.
-----------------------------
Aynen günde 8 saat uyumak yetiyor.. -
denemekte fayda var sağolun
-
sorunsalı kelimesine acayip uyuz oluyorum
-
bi yerde okumuştum 5, 7 veya 9 saat uyumak diğerlerine göre daha iyiymiş