folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Felsefeye Baslamak ?

Felsefeye Baslamak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Internetten bulmayı umduğun felsefe yazılarının başlangıç için pek bir faydası olmayacaktır.

Macit Gökberk'in Felsefe Tarihi kitabıyla başlamanı öneririm. Bunun yanında A. Kadir Çüçen'in Felsefeye Giriş kitabı da faydalı olacaktır.

(Eski kitap satan yerlerde rahatlikla ve ucuza bulabilirsin)

Soruların olursa yanıtlamaya çalışırım.

Kolay gelsin...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nocturnal_mortum
    nocturnal_mortum's avatar
    Erkek
    sofinin dünyasını oku.hem eğlenceli hem öğretici felsefeye başlamak için en ideal kitap

aranılan adam ercü geri döndü.banka kredilerine kefil,okeye dördüncü,halı saha maçlarınıza kaleci hatta nikahınıza şahit bile olurum.artık bende sosyalleşmek istiyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JUSTICE
    JUSTICE's avatar
    Erkek
    nocturnal_mortum bunu yazdı:
    -----------------------------
    sofinin dünyasını oku.hem eğlenceli hem öğretici felsefeye başlamak için en ideal kitap
    -----------------------------
    Evet ya o kitap elime gecmisti. Biraz bakmistim da cok eglenceli duruyodu.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cradle-Of-Filth
    Cradle-Of-Filth's avatar
    Erkek
    aman nietzche yle başlama gerçi nietzche nin kendi kitaplarını anlaman çok çok zor. ama bi hata yaparsın nietzche yi anlatan bi kitap alırsın. Hayattan soğursun valla :D

WELCOME TO THE INTERNET! -The men are men. -The women are usually men. -15 year old girls are FBI agents.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Guteritter
    Guteritter's avatar
    Erkek

Felsefenin temeli arkadaşlarımın söylediği gibi esas olarak kendini sorgulamandır. bu şart gibidir ama yeterli değildir. bunu yapamazsan felsefeye hiç girişme.

eğer felsefeye giriyosan dogmatik olmaktan uzak dur. kendin güçlü bir hayat felsefesi edinmeden kesin yargılardan uzak dur, değişimi veya hatalı olabileceğini kabul et.

Ve sana kötü haber malesef kitap alıp okumadan felsefede fazla ilerleyemezsin, başka filozofların ve düşünürlerin düşünürlerin düşüncelerini tam olarak kopyalaman gerekmez ama onların düşündüklerini okuman kendi düşünceni geliştirmekte sana yarar sağlayacaktır.

Felsefe okurken kendi inançlarınla karşılaştırma. "bu benim dinime uymaz" "bu benim ahlak yapıma uymaz" "bu benim felsefeme uymaz" deyip okumamazlık yapma eleştiride bulunmak için olsun, değişik fikirlere açılmak olsun en kötü düşünce bile senin gelişimine katkıda bulunacaktır.

bunun dışında gereken herşey senin beyninin içindedir. Kolay gelsin... 

:D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    Sofi'nin Dünyası Felsefeye başlangıç olarakta,sürükleyici bir roman olarakta harika bir kaynak.Pdf ve doc uzantılı e-book olarak upload ettim yalnız pdf olanda watermark (reklam,amblem artık ne dersen..) ekli demo programla çevirdim full olarak http://rs38.rapidshare.com/files/90203048/Universal_Document_Converter_4.2.rar bu adresteki programı indirip kurduktan sonra .doc uzantılı e-book u açıp yazdır deyip yazıcılardan Universal Document Converter'ı seçerek watermak (reklam) sız oalrak pdf ye çevirebilirsin ben yapıcaktımda kurduğum sürümü silip full olarak kurmak için yeniden başlatmak gerekiyor dedi onca şeyi yaptım sırf birisini felsefeye kazandırabilmek için de onu yapamadım pcyi hayatta kapatmam,çok zor geliyo :)

Bu doc uzantılı e-book'u eğer reklamsız pdf formatı istiyorum dersen bunu indir sonrada yukardaki programı kur dediğim şekilde çevirebilirsin ;
    http://www.speedyshare.com/965325377.html

Reklam falan fark etmez pfd olsun yeter diyorsan bu da pdf halinde ;
    http://rapidshare.com/files/268932012/Sofi_nin_Duenyas__pdf.rar

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

felsefe adı altında tarih öğretilmesinden nefret ettim hep.

lisede felsefe dersine büyük bir heyecanla başlamıştım ama tek öğrettikleri bilmem hangi lavuğun ne dediğiydi, sınavlarda da onları sordular.

bu mudur felsefe?

bana ne 2bin yıl önce adamın ne dediğinden? bi kere okur geçerim, işime gelmezse adını niye ezberliyim?

adamın dediği de atıyorum dünya sudan ibarettir, yapı taşı sudur. bilmem kim demiş bana ne?

benim ilgimi çekecek bişey desin ciğerimi yesin =P

herkes kendi felsefesini yapmalı bence. birilerinin tarihini okumakla, ezberlemekle felsefe biliyorum olmaz.

hem felsefe sürekli soru sormaksa, başkalarının sorularını ve cevaplarını ezberlemek felsefe değildir zaten. yanlış myım?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

Dikkatli ol. Bu iş gerçekten iki ucu boklu değnek bence.

Felsefeci insan bir zaman sonra her olaya şüpheyle yaklaşır. Dolayısıyla agnostik bir adam olup çıkarsın:)

dikkat et, boş konuşmuyorum:)

All is well
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Hocam ilk önce felsefeye girmesede (çünkü gayet "hayat" dolu bir yapıt) Montaigne in Denemelerini oku, bende şu ana kadar en çok hayranlık uyandıran kitaptır. Irwinciğimizin Nietzsche Ağladığında diye bir kitabı var onu oku. Ecce Homo, Zerdüşt Böyle Diyordu, Sophenaur Felsefesine Giriş, Dinle Küçük Adam gibi kitapları okuyabilirsin ama senden Bir ricam var. Lütfen etrafta Nietzsche okuyorum deme :) Bu tip trbünlere yapılan kendini kanıtlama çabalarına girme (Felsefeye başlangıç adımın bu :) ) .
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatal_Trag3dy
    Fatal_Trag3dy's avatar
    Dişi

Sofie'nin Dünyası nı ben 8. sınıfta okumuştum daha o zamanlar bile çok aptalca gelmişti;ne bileyim bir tek ben mi sıkıldım yav :S

Neyse bir de nietzche ile başlama "hayattan soğursun" demişler de,illa olay nietzche de değil ki;sorgulamaya başladığında zaten insan direkt soğuyor bence...

Hem prometheus güzel demiş ama filozofların da az çok çizgisini bilmeli ki insan ona göre reddedeceği ya da kabul edeceği tezler çıksın ortaya;yani kendini bulsun...neyse liselerdeki felsefe işleyişinden de kim nefret etmiyor ki =))

Toplam Hit: 5715 Toplam Mesaj: 29