folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Fiber Tekne Kiralama İşi Yapılabilir Mi ?

Fiber Tekne Kiralama İşi Yapılabilir Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

Malum Antalya'da yaşıyorum öyle balık merakım yok ama deniz gibi sosyal işleri seven birisiyim.Bu gun feysbook'da bi ilan gördüm bana cok güzel fikir geldi danışayim istedim.Adam orta ayarda fiber sandalı var ve üzerine yeni aldığı küçükte bir deniz motoru takmış ve balık tutmayı seven kişilere günlüğü 100 liradan kiralıyor.Tekneyi alıyorlar ve açılıyorlar takılıp geliyorlar(sandal sahibi olmadan).O tekne 100 ediyorsa sıfır alsam 150 ye yaz döneminde çok rahat gider diye düşünüyorum.Ortalama küçük bir maliyet çıkarttım 6-7 liraya işin içinden çıkılabiliyor.(evrak kısmını bilmiyorum).Yazları günlük 150 liradan ayda 10 gün kiralasam bile 2 ayda parası çıkıyor :) Geriye kalan 6 ay bana kar tabiyki :).Merak ettiğim husus şu;Olay esnasında kaza bela olursa sorumluluğum varmı ? tekne çalınma ihtimalini düşünmüyorum o işi en iyi senaryosu 

Örnek olması açısından;

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-3%2C40-clasig-anmaur-marinede-276759410/detay

http://www.hepsiburada.com/parsun-2-6-hp-4-zamanli-uzun-saft-deniz-motoru-p-OUTDD2   Bunlara ek olarak tente vb giderler için 1-2 lirada ek bütçe ayırabilirim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-4.50-safter-tekne-5900-kdv-otv-dahil-396331160/detay

SaNaL_AjaN tarafından 06/Şub/17 04:03 tarihinde düzenlenmiştir

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek

Sandalı aldın diyelim nereye bağlayacaksın. Yer satın alman lazım. motoru üstünde bırakamazsın çalınma ihtimali yüksek. evrakları olmazsa sorun olur. 2.6 hp motor o sandalı zor götürür. iyice araştır bence. müşteri potansiyeli ne durumda. parasını çıkarabilecek gibiyse yapılabilir. Genelde motorlu sandal işinde sandalın sahibide çıkar müşteriyle. bildiği meralara götürür ki müşteri memnun kalıp tekrar gelsin, başkalarını da getirsin.

Naber la?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LinkinMeTiN
    LinkinMeTiN's avatar
    Erkek

Araba gibi onların da yıllık vergisi oluyor hocam. Masrafına bunu da eklemeyi unutma

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek
    LinkinMeTiN bunu yazdı

Araba gibi onların da yıllık vergisi oluyor hocam. Masrafına bunu da eklemeyi unutma

5m Altında yıllık vergi yok hocam  ,5m-9m arası aynı vergi var isi yamulmuyor isem 350-400₺ yıllık

ama tekneyi 0 aldın bunun bayrağa kaydı var %18+%8 toplamda %26.4 felan vergi ödeyeceksin 10.000₺ ye mi aldın devlete 2 640₺ ödeyeceksin (satın aldığın firma vergiler dahil ibaresi kullanmamışsa bu ödeme alıcıya girer)

Safter botlara gelirsek kalite olarak çok bişi bekleme çok hafif ve draftı düşük tekneleri var , ama kiralama işinde önemli değil . Benim eski çalıştığım firmada 4.97m modelimiz vardı safterin sahipleri de  baya beğenir idi her fuarda gelirler gezerlerdi 

piradomim tarafından 06/Şub/17 08:31 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Güzel düşünmüşsün

Kaba hesap yaparsak KİRA günde 150* 10 gün çalışsan 1500 ₺ masraf desek 

Tekne görünürde 5 kişi alsa 5 ₺ den gezseler ( daha öldürsen 7 vermem :) bir turda 25 tl kazanır

Alım bırakma gezi 1 saat zaman sürse 10 turda günlük 2500 tl

Ayda 10 gün çalışırsan 2500 tl :)

Ama tekneyi satın alırsan zaten kendi 2500 ,10 günde kendisini çıkarıyor geri kâr

yani kiralamak değil almak kârlı.

Ama arkadaşların vergi olayını dikkate al o konuda bilgim yok.

Ayrıca çocuklu,  yaşlı buna binmez. Daha çok sevgili yada genç arkadaş grubu biner. Bu müşterini kısıtlıyor. 

Yat limaninda korsanlı deniz kızı falan çok otantik şeyler var. Senin bu tekneyi biraz o hale getirmen lazım. Eğer o taraflarda birşey yapacaksan :(

Mesela ben olsam düğün fotosu çekilir falan derdim.  Önümüz 14 şubat erkenden akıl edeydin üzerine kalp koyar uçan balonlu gezdirirdin. 

Yada ışıklandırma yaparım ortaya mini masa koyarım ordaki lokantayla anlaşırım. Hem gezer hem yemek yerler.  Denizden antalyanın ışıklarına bakarak yemek :)

Ama hızı az olması lazım onu ayarlayabiliyormusun. En az en üst hız ne bunlarda ?

Yok pilaj tarafı dersen görülcek birşey yok ancak uzağa gidip yüze yüze gelirler. Bu seferde yüzen kişilere çarpma ihtimalin var.

Dışardan biri olarak fikrim bu.

Not: Dediğin yerlere baktım çok  sağol :) antalyada para kazanamayanı ben olsam döverim.  Müthiş bir iş potansiyeli var. 

futurist tarafından 06/Şub/17 10:18 tarihinde düzenlenmiştir

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

olm antalyali, bos islerle ugrasma :)

bu teknede baliga cikaracagin adamlarin amator balikcilik belgesi almasi gerekiyor, bu belge 50 tl  ancak tahmin edecegin gibi prosedur  fazla. Tekneyi kullanacak kisinin gemi adami belgesi almasi gerekiyor ( ben onumuzdeki ay girecegim sinavina, 300 tl gibi bir paraya aliyorsun saglik muaynesi ot bok bunnunla 26mt ye kadar ticari olmayan seyler, cikardigin adamlari tembihlersin arkadasim baliga ciktik dersin vs), ama 5m altina belgeye gerek yok mu ne tam hatirlamiyorum.

tekneyle acilinca sahil guvenlk gelebiliyor ve balikci belgesi olmadan balik tutulursa 200 tl idi sanirsam ceza kesiyorlar, biz bi ara kiraliyacaktik antalyada adam belgeniz yoksa ceza yersek siz odersiniz yapmisti oradan biliyorum. Yani senin kiraliyacagin tekneye gelecek musteri zaten cok az olacak, ayda bi musteri cikarsa sanslisin.

Ama kayikla gelin getirme ot bok, kayikta raki balik falan guzel bir fikir yaparsan bence daha guzel bir is plani olur.

hellboy4tr tarafından 06/Şub/17 12:02 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sanane
    sanane's avatar
    Erkek
    hellboy4tr bunu yazdı

bu teknede baliga cikaracagin adamlarin amator balikcilik belgesi almasi gerekiyor, bu belge 50 tl  ancak tahmin edecegin gibi prosedur  fazla. Tekneyi kullanacak kisinin gemi adami belgesi almasi gerekiyor ( ben onumuzdeki ay girecegim sinavina, 300 tl gibi bir paraya aliyorsun saglik muaynesi ot bok bunnunla 26mt ye kadar ticari olmayan seyler, cikardigin adamlari tembihlersin arkadasim baliga ciktik dersin vs), ama 5m altina belgeye gerek yok mu ne tam hatirlamiyorum.

tekneyle acilinca sahil guvenlk gelebiliyor ve balikci belgesi olmadan balik tutulursa 2000 tl idi sanirsam ceza kesiyor tekneciye, biz bi ara kiraliyacaktik antalyada adam belgeniz yoksa ceza yersek siz odersiniz yapmisti oradan biliyorum. Yani senin kiraliyacagin tekneye gelecek musteri zaten cok az olacak, ayda bi musteri cikarsa sanslisin. Ama kayikla gelin getirme ot bok, kayikta raki balik falan guzel bir fikir yaparsan bence daha guzel bir is plani olur.

amatör balıkçılar için belgeye gerek yok hocam. 

İKİNCİ BÖLÜM

Amatör Balıkçılık Yapılması

​Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

Naber la?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

tekneyi bilmiyorum. yazları . günü birlikçi denilen insanlar geliyorsa sahil kesimine .

hiç düşünmeden şu yunus gibi olan ayak pedallı gezinti kayıklarından alabilirsin. 5 tane yunus 20 tane can yeleği.  

yaz sonu bana dua edersin. 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-sandal-yunus-deniz-bisikleti-kdv-bizden-kampanyali-3.150-tl-kdv-haric-325468107/detay

saati 20tl . yarım saati 10tl.  

1tane düdük. süresi bittimi öttür tamamdır :D

Minimalist Değilim Tembelim
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek
    sanane bunu yazdı
    hellboy4tr bunu yazdı

tekneyle acilinca sahil guvenlk gelebiliyor ve balikci belgesi olmadan balik tutulursa 2000 tl idi sanirsam ceza kesiyor tekneciye, biz bi ara kiraliyacaktik antalyada adam belgeniz yoksa ceza yersek siz odersiniz yapmisti oradan biliyorum. Yani senin kiraliyacagin tekneye gelecek musteri zaten cok az olacak, ayda bi musteri cikarsa sanslisin. Ama kayikla gelin getirme ot bok, kayikta raki balik falan guzel bir fikir yaparsan bence daha guzel bir is plani olur.

amatör balıkçılar için belgeye gerek yok hocam. 

İKİNCİ BÖLÜM

Amatör Balıkçılık Yapılması

​Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

yasak hocam, acik sudaki kisma bakacaksin, kiyidan avlamaya kimse birsey demez.

kac tane olta tasiyabilecegin, ucunda kac igne olacagi kadar limitli.

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    sanane bunu yazdı

Sandalı aldın diyelim nereye bağlayacaksın. Yer satın alman lazım. motoru üstünde bırakamazsın çalınma ihtimali yüksek. evrakları olmazsa sorun olur. 2.6 hp motor o sandalı zor götürür. iyice araştır bence. müşteri potansiyeli ne durumda. parasını çıkarabilecek gibiyse yapılabilir. Genelde motorlu sandal işinde sandalın sahibide çıkar müşteriyle. bildiği meralara götürür ki müşteri memnun kalıp tekrar gelsin, başkalarını da getirsin.

Hocam ben kullandıkdan sonra geri çıkartmayı düşünüyorum.(Kızağa çekmeyi)Ortalama 120 kg kadar diye biliyorum(motor hariç).Evet o dediğin doğru ama kimiside yabancı olmasın ben kendim yada ailemle oturayim rahat edeyim diye düşünebilir.Motor olayında iyileştirme yapılabilir o konuda problem olmaz yeterki gerekli prosedirler yapılsın

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    LinkinMeTiN bunu yazdı

5 m altına vergi yok diye biliyorum hocam

Toplam Hit: 2149 Toplam Mesaj: 22
tekne yaz geliyor antalyah deniz kum sahil