Fikirleri Olanlar ?
-
arkadaşlar elektronik ve diğer dallarda bazı projeler üretmekteyim sizinde şöyle güzel projeleriniz varsa elektronik aksamı ve elimden geldiği kadar diğer kısımlarda size yardımcı olurum bende böylece kendimi geliştirmiş olurum.. varda buraya yazın fikir yürütelim bişeyler yapalım.....
-
olmazmı hajı.!kasasız alışveriş.projenin hayali tamamen bana iat.şindi mağaza alışveriş arabasının üzerine kablosuz küçük bi manyetik okuyucu,+küçük bi kart okuyucu..kasaya gitmeden alıveriş.magazadan doldurup direk arabama atıp gitmek istiyorum.
kasada sıra beklemeye sonn.projem bu.nasıl yaparız?
ikinci proje hayalim:insan zekası aktarımı.bu birazdaha uçuk.şimdi mesela bi adam var diyelim çok zeki.! benim gibi geri zekalı birine doku aktarcagız.mesela o adam 5 tane dil billiyor,o adamın dokularını aktarınca bende 5 tane di bilmeye başlayacam bir anda.bu biraz elektronikten tıp bilimine kaydı ama olsun.
bu projenin adıda paran varsa zekisin.nasıl
-
projelerinde biri çok basit..fakat şöyle olabilir... :D .mesela giysi satan dükkanlara gittiysen kazaklarda felan plastik bir dalga sicimle iliştirilmiş çekilde görürsün.. işte öyle bir bir barkod gibi bişey olucak orda kodu felan yazcak giysinin...sonra alışveriş sepetinde de optik bir okuyucu 0lucak mesela o kartı ona okutacaksın ekranda fiyatı yazacak kabul veya iptal et tulşarı olur....daha sonra mesela bir eşyayı almaktan vazgeçtin diyelim onun için ise iptal butonuna basıp iade edeceğin malın barkodunu okutursun... ve hesaptan düşürülür...daha sonra kasa gibi bir geçiş noktasından geçeken csepetteki bilgiler ana denetleyiciye aktarılır rf ile olabilir... ve direkt ücret verilebilinir...şimdi bu sistemin su kötü yanı var mesela optik okuyucuya okutmadığın bir malı sepete koyabilirisn ve bu kasada ancak fiyat veya sayı biçiminden belli olur...bunu gidermek için her malın bir tarafına optik kart değilce manyetik kart gibi bişey takılabilinir... malı sepete attığında o onu otomatık algılayabilir fakat burdada bazı sorunlar çıkabilir mesela yan yana 2 tane alışveriş sepeti var sen alışveriş sepetine aldığın ürünü koyarken diğer sepette bu ürünü algılayabilir....aslında bununda çözümü var her ürün çeşidine adet bası özel bir ön bilgi tanımlamak ve sepetleri bir ana pc de toplamak ve aynı anda 2 ön bilgi olması durumunda sepetler uyarı verebilir fakat bu da çok zor bir iş yani diyelimki markette 1000 paket OMO paketi var siz bunların hepsine ayrı ayrı ön bilgi tanımlamaya kalkarsanız bu iş çok uzar ve devamlı güncellenmesi gereken bir hizmet olduğu için yeni mal geldiğinde bunun nasıl giderileceği biraz düşündürür...yani birde malıyet açısından bakarsan manyatik okuyucu yada rf sistem çok pahalı olacağı için bu aletleri ürünlerle beraber vermeye kalktığında biraz pahalıya maal olur :D
bunun yerine dediğin sistemden faydalanarak sadece kolaylık olması açısından sepetlere ürünün kodunu okuyan optik okuyucular eklenerek toplam tutarı hesaplattırır ve bunu kasada tekrar okutmadan direkt micro saniyeler seviyesinde bu bilgileri ana pc ye yanı kasayer gibi görünen fakat sadece ürünün ücretini almakla yükümlü olan kişilere ücreti ödeye bilirsiniz peki hırsızlığı nasıl engelleriz dersenız kasada alışveriz arabasından çıkartılan ürünleri poşetlere dolduran kişiler bunu takip edebilirler yada zaten göze çarpar :D fiş gibi ayrıntı ile yada bilenler bilir kasalarda kasiyerin sol tarfında kayan band vardır onun sonu biraz meyillidir mesela onu gibi birşey tasarlanıp onun biraz daha yanında bir panel olur orda poşetlere girecek olan ürünlerin listesi yazar fazlalık olursa ortaya çıkar zaten öyle bişey yapacak olan birini gözünden anlarsınız :D
2. proje için yorum yok harbi çok uçmuşsun :D
-
hocalar sadece elektronık değil yaw başka mevzulardada fikirlerinizi paylaşabilirsiniz....
-
valla hajı fiyat güncellemsi falan benim pek aklım ermez.sen proje istedin bende yazdım.şimdi çamura yatmanın anlamı yok :D şaka bi tarafa karmaşıkmış biraz evet.ama sonuçta birgün bu sistem olursa aklınıza ben geliyim yeter.hehehebende bikaç tane proje daha var ama işte eleme aşamsındayım daha.
mesela otommobiller için kaza anında çalışacak müthiş bi projem var.airbeg falan halt etmiş ama yayımlamayım şimdi... salla elektroniğe girmez
ikinci preojem birz hayalci oldu evet
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------ikinci proje hayalim:insan zekası aktarımı.bu birazdaha uçuk.şimdi mesela bi adam var diyelim çok zeki.! benim gibi geri zekalı birine doku aktarcagız.mesela o adam 5 tane dil billiyor,o adamın dokularını aktarınca bende 5 tane di bilmeye başlayacam bir anda.
-----------------------------bu bilimsel değil, hayali bi proje, ucube.
-
noel_baba bunu yazdı:
-----------------------------
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------ikinci proje hayalim:insan zekası aktarımı.bu birazdaha uçuk.şimdi mesela bi adam var diyelim çok zeki.! benim gibi geri zekalı birine doku aktarcagız.mesela o adam 5 tane dil billiyor,o adamın dokularını aktarınca bende 5 tane di bilmeye başlayacam bir anda.
-----------------------------bu bilimsel değil, hayali bi proje, ucube.
-----------------------------en iyi projen bumu?
-
Aslında lisedeyken dönen evler yapmaktı hayalim ..ama bazı insan evlatları onu şuan gerçekleştireye kasıyo bu olay benim için tam anlamıyla hayal kırıklığı ve şevk zedeleyici bişi oldu.
Yer altında da çağlayanlar, nehirler olduğundan ötürü ..yer altına süper bir turizm + gelecekteki biyolojik ve kimyasal tehtidlere karşı mükemmel bir yapılandırma projem vardı. hala üzerinde düşünüyorum =)
İş potansiyelini artırmak ve işsizliğin sonunu kazımak üzerine düşündüğüm şeyler vardı ama bu biraz siyasete girdiği için ve siyasete bulaşmak istemediğim için vazgeçmiştim falan.. -
hocalar sitede o kadar insan var kaç kişi yorum yapıyor yaw...illhaha elektronık olsun demıyorum :D aramızda karadenızlı yokmu onların kafa bu işlere feci çalışır.. :d
-
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------valla hajı fiyat güncellemsi falan benim pek aklım ermez.sen proje istedin bende yazdım.şimdi çamura yatmanın anlamı yok :D şaka bi tarafa karmaşıkmış biraz evet.ama sonuçta birgün bu sistem olursa aklınıza ben geliyim yeter
----------------------------
hocam sen fikrini paylaştın bende avantajları dezavantajarını anlattım :D.....eğer gün gelirde böyle bir sistem tasarlarsam sizi anacağım :D biizm siteden biri vardı böyle böyle demişti iş tuttu bak trilyoner oldum felan :D nası ?
-
Askeri bir proje ve hep hayalerimi süsler.....
Aslında çok basit.bunu yaparsan eminim köşeyide dönebilirsin.
patent alırsan % lik alırım yada şirketin % 21.5 hissesini il önce sözünü alayım .sonra hoşuna gider yada gitmezse ayrı mesele