Filmlerde İlk 5'İniz ?
-
http://www.facebook.com/video/video.php?v=78474233019&ref=nf
burada bi video var.Youtube ta where is my mind ? diye aratırsanız denk gelir herhalde.NEyse bu videoyu izledikten sonra fight club'ı tekrar gördüm.Başında kadının sigara içişi bile insanı etkiliyor ...
Beni etkileyen, sevdiğim filmler şöyle;
1- Godfather (baba) - Bence en mükemmel mafya filmi, gerçeğe en yakın film
2- Scarface (yaralıyüz) - OYunculuk dediğin budur herhalde..Karizma resmen
3- Schindler's List (Schindlerin listesi) - Bu filmde ise insanın kendine güveninin, çevresinin önemi vurgulanmış
4- Fight Club (dövüş klübü) - Akıl oyunları hesabı değişik bir tat verdi
5- I'm Legend (ben efsaneyim) - Lanet olsun dedim, bir an kendimi yerine koydum :)Diğer filmlerde var tabi matrix şu bu fakat beni en çok etkileyen ilk 5 film bu şekilde.Sizin ilk 5'iniz nedir ? En çok hangi filmler etikeledi ? Mümkünse nedeni nedir ?
-
1- Into the Wild - Severim sevmesine insanı ama daha çok severim doğayı =)
2- Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Silemezsin hocam öyle kolay =)
3-Wall-E - Animasyon olarak özellikle wall-e nin tepkilerine hareketlerine hayran kaldım çok yaratıcı ve eğlenceli.
4- No Country for Old Man - Etkileyici bi filmdi sürükleyip gider.
5- forrest gump - hayat bir kutu çukulatadır =)
Seninde dediğin gibi uzayıp gider heralde hocam ama ilk aklıma gelen 5 film bu olduğuna göre ilk 5 de budur =)
-
1. L.O.R
2.MATRIX
3.ESKIYA
4.BIR ZAMANLAR AMERIKADA
5.ROCKY
-
Bir Şans Daha
Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi
Üç Renk Serisi ( Üç Renk Beyaz - Üç Renk Kırmızı - Üç Renk Mavi )
Okuyucu
Bir Rüya için Ağıt
Rezervuar Köpekleri
Amerikan Gangsteri
Umudunu Kaybetme
Sylvia
Yeşil Yol
Down To You
Coco Channel
zumsuk kardeş kusura bakma anca bunları seçebildim :)
5'e sen indir artık
-
esaretin bedeli
eşkıya
u-571
er ryani kurtarmak
hayat güzeldir
-
- The Shawshank Redemption
- Yedi Bela Hüsnü
- Old Boy
- Twelve Monkeys
- Pulp Fiction
Fena liste oldu.
-
Türk filmlerinde de yazmak istedim de maalesef ilk 5 diye ayırt edemedim.Hele Tarık Akan , Kemal Sunal, Şener Şen gibi ustaların filmlerinden seçemedim.
HeroiquE yazdığın gibi eşkiya var mesela on numara..Şener şen yapımı .. Hababam sınıfı, Tarkan vs.. Aslında eski yeşilçam filmlerini gördüğüm zaman izledim.bizim kanımız olduğu için mi bilmem ama 10 kereden fazla izlediğim tonla film var.
Yabancı filmlerden ilk5 i bile 4-5 ten fazla izlesem sıkıyor.
---
bu filmlerin dışında rocky, matrix , kill bill, kral artur gibi filmlerde var.Son izlediğim filmlerde 300 spartalı (geçen izledim) cidden süperdi, 2012 idare eder, avatarda farklı birşey olmuş..Fakat ilk 5 im yukarıdaki gibi :)
-
1-Matrix
2-Braveheart
3-13 Maymun
4-Kelebek etkisi
5-Piyanist
-
şimdi denedimde bu listeyi yapması cok zor lan:S
-
1- Back To The Future (Geleceğe Dönüş) - Söyleyecek pek bişey bulamıyorum bilen bilir.
2- Terminator 2 Judgment Day (Terminatör 2 Mahşer Günü) - Film bitene kadar gözlerimi ekrandan alamam.
3- Rocky (Rocky) - Kaplanın gözlerini anlamamı sağlamıştır.
4- The Mask (Maske) - Hiç bir filmde bu kadar eğlenmemiştim.
5- A Beautiful Mind (Akıl Oyunları) - Sınırları aşmanın şehvetli ve aynı zamanda ne kadar bela bişey olduğunu anlatır.
daha uzar gider... -
Requiem for a dream
Long time dead
High Tension
matrix
aklıma bu saatte bunlar geldi valla ;)