Filmli Fotoğraf Makineleri - Bilgi Ve Paylaşım -

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle hiç bir yerden bilgi edinemediğim ve görsellerine dahi ulaşamadığım bu MX modeli hakkında bilgi sahibi olan var mı merak ediyorum ? Yani Pentax'ın iyi bir modelimidir ?

1 hafta kadar önce Sirkeci Hayyam pasajından Pentax MX model bir filmi fotoğraf makinesi satın aldım. 50mm 1.1:9 lens ile birlikte 140 tl verdim. Lensin yanındaki zamanlayıcı kol yoktu ve ufak tefek hasarları vardı. 50 tl verip hepsini yaptırdım ve çalışmasında herhangi bir problem olup olmadığını kontrol ettirdim. Daha sonra 80 tl ye 80 - 200mm bir objektif daha aldım. Son olarak 30 tl verip sıfır bir de flash aydınlatma aldım. Çanta, orjinal pentax askısı ve objektif ön - arka kapakları olmak üzere tüm takıma toplam 350 tl verdim. Fotoğraf çekmeye yeni başladım ve bu ekipmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Son olarak sıfır ayarında bir 28 mm e 90 zoom yapabilen (sanırım doğru hatırlıyorum) bir pentax objektif gözüme çarptı. Digital makinelere filan uyumluydu. Onu da alırsam bir eksiğim kalmayacak sanırım.

Bu konu altında aranızda baba yadigarlarının nasıl kullanıldığını merak eden, ihtiyaç duymadığı için satıyor olan, kullanmak isteyen veya zaten kullanıyor olan arkadaşlar varsa ilgilerini çekeceğinden şüphem yok.

Makineye ait görseller;

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Burayı da ben alayım; Çektiğim fotoğrafları güncel olarak paylaşacağım.
    .
    Pentax MX One Missisipi.

Pentax MX Two Missisipi.

Pentax MX Three Missisipi.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam prof makine alsana DSLR falan ?

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek
    JuMaN bunu yazdı

Hocam bunun ayarında fotoğraf çekebileceğim bir DSLR makinenin fiyatı 1500 tl den başlıyor. Çok şükür param var ancak, ona vereceğim para ile fotoğrafçılık kursuna filan yazılır, bu makineyle de denemelerimi yaparım. Yani 1500 tl verip fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışmak godoman işi gibi geliyor.

Ayrıca bu tamamen manuel bir makine. Yani kafanı kaldırıp güneşe, gölgeye, modeline ve uzaklığına özen göstermek zorundasın ve 36 hakkın var. Psikolojik olarak bile kendine güven gerektiren bir durum. Siyah beyaz filmlerle çekilen fotoğrafları bir incele. Demek istediğimi anlayacaksın. Bence bunu herkes deneyimlemeli.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek
    NaZi_ bunu yazdı
    JuMaN bunu yazdı

Hocam bunun ayarında fotoğraf çekebileceğim bir DSLR makinenin fiyatı 1500 tl den başlıyor. Çok şükür param var ancak, ona vereceğim para ile fotoğrafçılık kursuna filan yazılır, bu makineyle de denemelerimi yaparım. Yani 1500 tl verip fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışmak godoman işi gibi geliyor.

Ayrıca bu tamamen manuel bir makine. Yani kafanı kaldırıp güneşe, gölgeye, modeline ve uzaklığına özen göstermek zorundasın ve 36 hakkın var. Psikolojik olarak bile kendine güven gerektiren bir durum. Siyah beyaz filmlerle çekilen fotoğrafları bir incele. Demek istediğimi anlayacaksın. Bence bunu herkes deneyimlemeli.

Evet dediğin gibi biraz pahal DSLR makineler bende D80 var.Siyah beyaz resimde on numara olur ama varya güzel poz yakalarsan hem satarsın fotoğrafları büyük poz çıkartırsan :)

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Aynen öylee. Çünkü milyarlar verdiğin fotoğraf makineleri bile, filmli makinelerin çözünürlük sınırlarına yaklaşamamış. Araştırdığım kadarı ile :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek

Filmli makinelerde tamamen fotoğrafçılığı öğrenirsin.

Makine özelliklerinden, Çekim tekniklerinden,  tab etmeye kadar.

Leica Marka olarak benim tercihim buna benzer bir makine var pederde.

http://www.ontakingpictures.com/postImages/leicaM43.jpg

Zenit le başla her foto öğrenmeye başlayan gibi sende.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Filmli makineler hep ilgimi çekmiştir. Bende temiz bir Nikon F4 bulursam alacam kısmet olursa. Filmli makinelerde güzel yan şudur. 

1- çektiğin kareyi önüzleyemezsin nasıl çıktı diye merak edersin

2- Her an elin deklanşörde olmaz. en güzel kareyi yakalamak için uğraşırsın 10 defa bakar 1 defa çekersin

3- pozlamanı çok iyi bilmen lazım hangi diyaframda hangi estantenede çekim yapmak gerektiğini iyi bilmen lazım ışığı iyi kullanmaayı öğreniyorsun.

4- 16 gb hafıza kartın yok 36 tane pozun var en iyi kareleri basman için 36 tane pozun var.

5- bilgisayara kopyala yapıştır yok filmiş tab etmeden pozlarını göremezsin elinde negatiflerin var onlara bakmanın zevki bir ayrı (Gerçi tab edilen pozlar artık dijital ortama direk atılabiliniyor tarayıcılar ile)

ve bir çok daha zamhmetli ama fotoğrafı değerlendiren işler

Hayalimdeki Nikon F4

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

en guzel avantajida (dezavantaj) fotolari cektikten sonra cok merakli bir arkadasin tarafindan yanlislikla film kapaginin acilmasi ve butun filmin yanmasidir :D 

delimiyim ben?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

bende de var bi makine de, kaça alıyorsunuz filmleri ve kaça bastırıyorsunuz?

Çok sıkılıyom
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

pentax me süper var bende çelik perde çok resimler çektim hala duruyor takımı ile sende almışın hayırlı olsun güle güle kullan

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
Toplam Hit: 3579 Toplam Mesaj: 22