Fındığın Tarla Fiyatı
-
oliWeR bunu yazdıTaRuZ bunu yazdıoliWeR bunu yazdısaposcol bunu yazdıTaRuZ bunu yazdı
Giresun meşhurdur findigiyla adam orduda oturan var mi diye soruyor. O yüzden bir Giresunlu olarak seni protesto ediyor, cevap vermiyorum
bu konuda gerçekten çok mağduruz. daha doğuda olduğumuz için hemen hemen her yıl don vurur ve biz kazanç elde edemezken, daha batıda olan özellikle zonguldak/düzce tarafında damak tadıma göre 5 para etmez fındıklardan çok güzel kazanç elde ediliyor. artık nasıl bir şans/kaderse, fındığın anavatanındaki üretici hep mağdur oluyor..
Tamam bi Giresun fındığı kadar iyi değil akçakoca nın fındığı ama öyle beş para etmez gibi abartacak da bi durum yok ortada :)
Bizim bahçenin randımanı 56 idi. Adam gibi bakanların 60+ çıkıyor. Adapazari-Duzce arasındakiler 50 görürse bayram ediyorlar :) Ama çok ürettikleri için para onlarda.
Randıman konusunda haklısın çok nadir 50 Randıman olur bizim tarlalar istisnaları duyardım oradayken 55 filan. Çok üretme konusuna gelince de fındık bi geçen sene para etti doğru düzgün. yani bu fiyatlarla para kimsede olmaz.
Bu arada fiyatı soran öyle kaldı niye sormuştu acep?
akçakocada da akrabalarımız var. aynı büyüklükteki tarladan adamlar bizim en az 10 katımız kadar ürün alıyor : ) ama tadı gerçekten kötü, ben yiyemiyorum. randıman konusuna gelecek olursak, zaten giresunda da millet tüccara veriyor fındığı, onda bekletiyor, 1-2 yıl bekleyen fındığın randımanı düşüyor, dolayısıyla fındık artsada beklediği için düşüyor. her türlü fındık üreticisi mağdur oluyor..
-
60+ randıman nerde çıkıyor ki?
ben merkez köylerde 55-56 dan yukarı çıkan duymadım
-
-
KAAMOS bunu yazdı
Merkez deyince aklıma geldi. https://youtu.be/yiOl97ljsLY Nerenin merkez köyündensin sen:)
-
http://www.giresuntb.org.tr/
-
Bizim geçen sene ağva da 62.5 randıman fındık çıktı lakin 2 ton kadar çıktı. Diğer köyümüzün de 1800 kilo 48.5 randıman arada aşırı fark oluyor. Randıman etkileyen fındığın doğru zamanda toplanıp doğru şekilde kurutulması. En son toplanan fındık en yüksek randımani verir. Herşeyin doğalı fındık yerden toplanır. Biz daldan topladığımız fındıktan fayda görmedik. Fındık da bu gidişle düşer türkün içinde var para eden birşey gördümu aynısını yapar. Altın olan fındık da bu sayede bakır oldu sagolsunlar :) dünyanın ihtiyacından fazla fındık Üretiyoruz. Tabiki fiyat yükselmez.
-
bu 10 lira dediğiniz fındık misket şeklinde olan mi? mermi şeklinde olan mi?. bundan yaklaşık 10 gün önce öğle haberlerinde ince bıyıklı siyah yüzüklü bir abimiz :) ekranlarda ağlamasına şahit oldum.
şey diyordu : işte fıstık fiyatlarında, devlet alımlarla belirleyici olsun filan. anam konuşurken sesi nasıl telleniyordu. -
saposcol bunu yazdıoliWeR bunu yazdıTaRuZ bunu yazdıoliWeR bunu yazdısaposcol bunu yazdıTaRuZ bunu yazdı
Giresun meşhurdur findigiyla adam orduda oturan var mi diye soruyor. O yüzden bir Giresunlu olarak seni protesto ediyor, cevap vermiyorum
bu konuda gerçekten çok mağduruz. daha doğuda olduğumuz için hemen hemen her yıl don vurur ve biz kazanç elde edemezken, daha batıda olan özellikle zonguldak/düzce tarafında damak tadıma göre 5 para etmez fındıklardan çok güzel kazanç elde ediliyor. artık nasıl bir şans/kaderse, fındığın anavatanındaki üretici hep mağdur oluyor..
Tamam bi Giresun fındığı kadar iyi değil akçakoca nın fındığı ama öyle beş para etmez gibi abartacak da bi durum yok ortada :)
Bizim bahçenin randımanı 56 idi. Adam gibi bakanların 60+ çıkıyor. Adapazari-Duzce arasındakiler 50 görürse bayram ediyorlar :) Ama çok ürettikleri için para onlarda.
Randıman konusunda haklısın çok nadir 50 Randıman olur bizim tarlalar istisnaları duyardım oradayken 55 filan. Çok üretme konusuna gelince de fındık bi geçen sene para etti doğru düzgün. yani bu fiyatlarla para kimsede olmaz.
Bu arada fiyatı soran öyle kaldı niye sormuştu acep?
akçakocada da akrabalarımız var. aynı büyüklükteki tarladan adamlar bizim en az 10 katımız kadar ürün alıyor : ) ama tadı gerçekten kötü, ben yiyemiyorum. randıman konusuna gelecek olursak, zaten giresunda da millet tüccara veriyor fındığı, onda bekletiyor, 1-2 yıl bekleyen fındığın randımanı düşüyor, dolayısıyla fındık artsada beklediği için düşüyor. her türlü fındık üreticisi mağdur oluyor..
Hacı nasıl bi yeriniz varmış ki bizden on kat az fındık alıyorsunuz? Bence yalandır o keklemişşerdir sizi. Hemen hesaplaşalım istersen 20-21 dönümden biz bi sene 5 ton bi sene 2 ton fındık alıyoruz. Üç aşa beş yukarı. Şimdi sizin senin hesaba göre 500-600 kg fındık alman lazım senede? Bence o kadar değildir he istisnalar duyuyorum gerçek yaşan bilmem adam 10 dönümden bizimkiler kadar fındık hasat ediyormuş. Ama o bile yine sizin 10 katı olmaz olamaz yani.
Bu arada aslen Rizeliyim ben. dede 90 lar da çok beğenmiş yerleşmiş oralara ardından bizimkileri sürüklemiş. Ben bi 3 sene kaldım yaşayamadım yaşanacak yerler değil belki emeklilik zamanında kafa dinlemek isteyen adam için bire bir tavsiye ederim.
-
-
TaRuZ bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
Merkez deyince aklıma geldi. https://youtu.be/yiOl97ljsLY Nerenin merkez köyündensin sen:)
merkezliyim ben köyüm yok :)
1kg fındığı olmayan giresunlulardanım
10 lira olan misket şeklindeki fındık
mermiye benzeyen daha ucuz olur