folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Firefox U Eski Stabilitesine Nasıl Kavuştururuz?

Firefox U Eski Stabilitesine Nasıl Kavuştururuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek

Sevgili müridler merhaba yıllardan beridir firefox kullanıyorum. Chrome ve diğer tarayıcıları oldu bitti sevmedim. Chrome zaten bilgilerinizi google la paylaşıyor, java desteğini de çekti  tercih etmiyorum. Eski firefox sürümlerinde sıkıntı yoktu, çökme, yavaşlama,donma gibi çok çok nadir olurdu. Hele hele windows xp zamanındaki firefox gerçekten muhteşemdi( 1-2 eklentiyle kusursuz oluyordu.)

Bildiğiniz üzere firefoz u gönüllüler geliştiriyor. Windows vista, ve 7 den itibaren firefox daha da gelişeceğine giderek kötüleşti. Çökmeler donmalar artık bitmiyor, hiç bir stabilitesi kalmadı. Tüm eklentileri kaldırdım yine düzelmedi, alternatif beta sürümlerini yükledim orda da benzer problemler yaşadım. Konsoldan özel ayarlar denedim yine tutmadı. Eminim burda benim gibi firefox hastası kişiler vardır. Lütfen başka tarayıcı kullan demeyin.

Neler yapabiliriz düzgün çalışması adına.

Come On Cj
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

palemoon u denedin mi haci?

ya da waterfox?

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek
    AbdullahAzad bunu yazdı

palemoon u denedin mi haci?

ya da waterfox?

yok hocam bu güne kadar kullandıklarım opera, safari, tor, mozilla. Bakarım yine de.

Come On Cj
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O güzel ateşli tilki dünya simgesine binip gitti. Demirin tuncuna Chrome'un ram yemesine kaldık. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

donanımın nasıl ? bende senin gibi düşündüm ilk başta i7 8gb makinada yağ gibi akıyordu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

O güzel ateşli tilki dünya simgesine binip gitti. Demirin tuncuna Chrome'un ram yemesine kaldık. 

içimden geçenleri yazmışssınız  :)

Come On Cj
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek
    Varg bunu yazdı

donanımın nasıl ? bende senin gibi düşündüm ilk başta i7 8gb makinada yağ gibi akıyordu.

hocam 2 lap top biri eski core 2 duo 4gb ram. ondan zaten kötü baya.

diğer makinede i5 8 gb ram bunda fena değil ama yine çok iyi değil. Ram tüketiminde felan öncelik veriyorum üstelik.

Come On Cj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Erkek

Hocam kullandigin eklentilerden olabilir mi? Ben de 7-8 yildir ff kullaniyorum. Su an i5 4 g ramli 6 yillik laptopta ff nin son surumu yuklu, yaklasik 10 civarindan eklenti var, 30 kadar sekme actik oldugu halde banamisin demiyor.

kukunku tarafından 28/Mar/16 00:33 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yazici Uzmani
    stockholm8
    stockholm8's avatar
    Erkek
    kukunku bunu yazdı

Hocam kullandigin eklentilerden olabilir mi? Ben de 7-8 yildir ff kullaniyorum. Su an i5 4 g ramli 6 yillik laptopta ff nin son surumu yuklu, yaklasik 10 civarindan eklenti var, 30 kadar sekme actik oldugu halde banamisin demiyor.

hocam default son sürüm de yükledim yine  iyi değil. i5 8gb  ram, normal sekmelerde çok sıkıntı yok, ne zamnki flash player ya da java gerektiren bir site açsam sıkıntı başlıyor, takılmaalr vb...

şu an sadece 1 tane video indirme eklentisi kullanıyorum.

Come On Cj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C-GEX
    C-GEX's avatar
    Erkek

İlk bilgisayarımdan beri inatla firefox kullanıyorum.Bir ara geliştirici sürümünü kullandım.Operayı denedim,ergenlik dönemlerinde bir ara chrome'a geçtim,o zamanlar çok kötüydü bıraktım.Ama o zaman bile ikinci plandaydı.Adblock,hola,premiumize ve idm eklentisi mevcut bende.Eski makinem i5 8gb bu i7 12 gb ancak çok sıkıntım olmasa da stabilite sorunu var.Bazen kendini hissettiriyor.Mesela şu an yazdığım yazıda bir kelime geriden geliyor ekran.Bazen de arka planda render alırken bile yağ gibi akıyor.Ama yine de firefox :)

Takipteyim..

Sana koşarak deli gibi yaşamak ,bana yaşamak deli gibi koşarak...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Alttaki firefox sürümünü dene. Firefoxta kullanılan kullanılmayan ne varsa kaldırıp hızlı çalışan browser yapımışlar

https://sourceforge.net/projects/lightfirefox/

Toplam Hit: 2335 Toplam Mesaj: 18
tarayıcı firefoz stabilite düzgün