Firefox Un Kasmasına SSD Çözüm Olur Mu
-
Merhaba arkadaşlar sistemim baya iyi ondan yana sıkıntı yok fakat ssd yok pc de. Chrome kullanırkende görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyordum hep tarayıcıyı degiştirince düzeldi bu sorun. Firefox a geçtim 10 yıl öncede böyleydi hâla böyle sanki oyun oynatıyor amk tarayıcısı cok yavaş donuyor çöküyor felan baya sekme acarım ben genelde bir süre kullanımdan sonra böyle oluyor.
ssd alsam buna çözüm olurmu ? acaba o
do_som tarafından 16/Eyl/16 18:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Firefox u açınca;
CTRL ALT DELETE yapıp Performans kısmından hangisini kullandığını izle,
İŞLEMCİ, RAM, DISK

-
ssd ile alakası yok.. boşa alma..online oyun açarsan işlemciden yer. normal şartta ramdan yer.
misal facebooku açıyon işlemcinin %8 ini 5 saniyede kapıyor, bırakıyor. Ram ın ise aktif olarak min 500 mb sini yiyor ve artiyor sekme açtıkca.. yani sen FF'de oyun oynuyosan işlemcini yükseltirsen sorunun çözülür.
-
arkadaslar tarayıcıdan oyun oynamıyorum yanlıs yazmısım onu.
sanki pc oyunu oynuyorumda pc yi kasıyormus gibi oluyor diyorum
pc nin işlemcisi felan iyi i5 4460 bunlada internete giremiyiceksek sikeyim bu pc yi yani aq
-
Opera deneyebilirsin. Chromium tabanlı zaten. Chrome'dan sonra alışması kolay olur.
-
do_som bunu yazdı
arkadaslar tarayıcıdan oyun oynamıyorum yanlıs yazmısım onu.
sanki pc oyunu oynuyorumda pc yi kasıyormus gibi oluyor diyorum
pc nin işlemcisi felan iyi i5 4460 bunlada internete giremiyiceksek sikeyim bu pc yi yani aq
Ssd, pc yi ve firefox u acarken hizini gorursun. Tavsiye istersen ssd olmadan bir pc eksik kalmis demektir hele birde dizustu ise ssd sarttir.
-
dostlar aslında param cok harcıyıcak yer bulamıyorum :D
sistemimde bir ssd eksik gözle görülür veya daha büyük farklılıklar olurmu suan bile 10 saniyenin altında acılıyor pc
ama tarayıcıda götlük yapıyor bazen ordada tamamen smooth :D bir deneyim alamazmıyız
-
DE5TROY3R bunu yazdı
Firefox u açınca;
İŞLEMCİ, RAM, DISK

bellek %45 diyor firefox için bellek tamamen doluncada diske yazmıyormu bu ?
ssd alsam teorik olarak işe yaramazmı yani
-
do_som bunu yazdıDE5TROY3R bunu yazdı
Firefox u açınca;
İŞLEMCİ, RAM, DISK
bellek %45 diyor firefox için bellek tamamen doluncada diske yazmıyormu bu ?
ssd alsam teorik olarak işe yaramazmı yani
hocam chrome var bende
chromeda 90 sekmeyi aynı anda açtığımda;
cpu %100 oldu,
bellek %70 oldu
hdd %0 - %12 arası
tüm sayfalar açıldıktan sonra ;
cpu %14
bellek %67
disk %0
oldu. tarayıcı hdd ile pek ilgilenmedi yani
-
chrome kullanıyorum ezelden beri zaten ama bu yeni pc de sonradan görüntü sürücüsü durdu diye hata veriyordu hergün sayfa siyahlaşıyordu felan
firefoxa ondan geçtim denemek için hiçvermedi şuana kadar çözemedim
ekran kartıda gtx 970 aq
-
do_som bunu yazdı
dostlar aslında param cok harcıyıcak yer bulamıyorum :D
bana ver! :D
Şaka bir yana chrome artık aşırı kasıyor yani neden bilmiyorum ama etrafımda ne kadar farklı bilgisayar varsa hepsinde durum aynı. Birşeylerin peşinde muhtemelen google, artık pcden neleri çekiyorsa valla tırsıyorum ya sandboxta çalıştıracağım artık yeminle.