folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fizzik Gibi Soru Bence

Fizzik Gibi Soru Bence

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

ne topmuş bea :D

Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cugur
    cugur's avatar
    Erkek

Eğer soru böyle ise durmaz. Bu matematikte limit konusunda sanırım adam bi ok atıyor attığı ok her defasında yolun yarısını gidiyor diye bi soru vardı ona benziyor.

Doğada böyle bir şey yaratman çok zor tabi  özel bir düzenek kurmadığın sürece yoksa çoğu şey mümkün. Eğer sürtünmesiz bir ortamda topu ilk hızlı veya hızsız bırakırsan top tekrar aynı yükseklige ulaşır yere çarptıktan sonra enerjinin pot. ve kin. dönüşümünden dolayı. Eğer işin içine sürtünmeyi sokarsan top aşağı doğru inerken ve yukarı doğru çıkarken ona bir sürtünme etki edecek fakat aşağı doğru inerken sürtünmeye ek olarak bir kütle çekimi (yada yerçekimi diyebilirsiniz) etkiyecek bundan dolayı top yavaşlıcak ve kütlecekiminden kaynaklanan enerji ne zman ki sürtünme kuvvetinin min. enerjisne eşit olursa veya altında olursa o zaman top durcak....

Güzelsin ama daha güzellerini gördüm.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

h=10/(2xn)     n burda zıplama sayısı)

n=10/(2xh)

lim__>h=0    n__> ?  (sonsuza gidiyor herhalde)

öyle olmasına karşın durana kadar adığı yol sonlu olmayabilir...

Düşeyde aldığı yol ( yukarı çıkıp aşağı düştüğü için

10+sigma (20/(2xn)) n=1den sonsuza kadar

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Yapmayın ya çok basit bir seri sorusu. Bu kadar kasmışsınız tahribata yakışmamış :D Tabii ki 30

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

10 metreden birakirsan ve her yere carpista 10 metrenin yarisi kadar ziplarsa bu amk. topu hic durmaz :) hep 5 metreye ziplar durur. buda harbi topmus yani ha :)

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyberfalcon
    cyberfalcon's avatar
    Erkek

Sonsuz defa çarptıktan sonra durur yani durmaz. Ama aldığı yol sonludur. O da bırakıldığı yüksekliğin 2 katı yani 20 metredir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

SysTeMeRRoR bunu yazdı:
    -----------------------------

10 metreden birakirsan ve her yere carpista 10 metrenin yarisi kadar ziplarsa bu amk. topu hic durmaz :) hep 5 metreye ziplar durur. buda harbi topmus yani ha :)

hocam aslında haklısın ilk yüksekliğinin yarısı kadar zıplıyor soruyu düzgün okuyunca bu anlam çıkıyor :)

memento mori.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

benim sayisal 0 :)

duz mantik soyledim arkadas fizik demis hi  cakmam matematik fizik bilmem neden

tabi fizikte baska falan demisler bilmem :) bakkal hesabi benimki

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

sirpence bunu yazdı:

Proxykaspersky bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

Hala yerçekimi diyenler var, adam bu olayın nerde olduğunu (dünya uzay, cennet) söylemiş mi, basitçe her seferinde öncekinin yarısı demiş, sen bu varsayımı hiçe sayıp, yerçekiminden dolayı her seferinde yarısına kadar yükselemez eninde sonunda durur diyorsun, saçmalık.

Sorunun asıl hali, topun yatayda aldığı yol nedir olmalı, ben böyle tahmin ediyorum çünkü lisede bu tür sorular çok vardı. Eğer soru buysa çözümü şu seri toplamın sonucunun iki katıdır. 

Yani sonuç 20 dir. 

Eğer soru senin sorduğun gibi kaç kez seker sorusuysa kuşkusuz cevabı sonsuzdur.

aldığı yol 20 değil bu top sektikten sonra birde geri çıkıyo onu hesaba katmamışsın. onu katınca benim dediğim gibi 30 oluyo.

dostum bunu önce bende belirtmiştim 20 diye

a1 i 10 alırsak ztn cevap 20 çıkıyor 10 u tekrardan eklemeye gerek yok...

yok hocam şöyleki

10 metre yüksekten bıraktığımızda 10 metre aşağı inecek. sonra yarısı kadar yukarı çıkacak yani 5 metre. sonra o 5 metreden tekrar düşecek. sonra 2,5 metre yukarı çıkacak sonra o 2,5 metreden tekrar düşecek. Siz sadece düşmeleri hesap etmişsiniz. Aldığı yol sorulduğunda o çıkmalarda hesap edilir. Böyle bi soruyu denemede yanlış yapmıştım sizin gibi düşünüp de oradan biliyom:D

doğrusun bro

düşüşler için a1/1-r den 10/1- 1/2

20 oluyor birde çıkışlar var onunda a1 ini 5 alırsak o da 10 m oluyor ki aldığı yol 30...

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Erkek

ne biçim fizik sorusu. sürtünme ihmal edilmişmi edilmemişmi belirtse fizik sorusu denilebilir. sürtünmesiz ortamda  limit 0' gider ve zilyon kez zıplar. durduğunu kabul etmek için yerle arasındaki mesafe 0 olmalı.  e hiçbi yüksekliğin yarısı 0 etmez:D

velhasılkelam fizik kabullerden müteşekkildir. 

c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
Toplam Hit: 6458 Toplam Mesaj: 64