Flashmı Javamı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Arkadaşlar kafam çok karışık. Javaya merak saldım istediğim şeyi alamadım. Amacım applet falan yzmak ve nereden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ve aşırı zor gibi geldi :)

Her neyse sizce flashmı daha iyi javamı?

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    İkisi aynı seyler değil gibime geliyor.Yani flash sadece grafik programı.Onunla tasarımda programlama yapamazsın gibime geliyor.Actionscript o kadar gelişmiş bişey değil.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Hocam bana kalırsa ikiside. Ben şuan ikisinide öğreniyorum. Flash ve java öğrenirsen senin için süper olur, neden ?
    Flashla birlikte JSP yi kullanırsın veritabanı işlemler için. Olmadı Java ile applet veya Desktop programları yaparsın. İkisini öğrenmen hertürlü mükemmel.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Tabiki aynı değil hocam

Java daha kapsamlı masaüstü uygulamaları falan yapılabilir ama ben web için yapıcam yani appletler. Geçiş efektleri falan filan giriş formları basit chat ileriki zamanlarda okey oyunu gibi vs vs. Ama bunlar flashtada yapılabilir . Acaba hangisine yönelsem öğrensem diye düşünüyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hocam bana kalırsa ikiside. Ben şuan ikisinide öğreniyorum. Flash ve java öğrenirsen senin için süper olur, neden ?
    Flashla birlikte JSP yi kullanırsın veritabanı işlemler için. Olmadı Java ile applet veya Desktop programları yaparsın. İkisini öğrenmen hertürlü mükemmel.

Hocam applet yapmak istiyorum ama elimde kaynak yok. Sadece kodlar yazaraktanda bişe olmaz. Önümde yaptığımı göebileceğim bi alan yok sadece kod var appetlerde. Masaüstü uygulamalarında ise güzel ordaki gibi göstermiyor ama bende masaüstü istemiyorum :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    tolgasen bunu yazdı:
    VBDream bunu yazdı:

Hocam applet yapmak istiyorum ama elimde kaynak yok. Sadece kodlar yazaraktanda bişe olmaz. Önümde yaptığımı göebileceğim bi alan yok sadece kod var appetlerde. Masaüstü uygulamalarında ise güzel ordaki gibi göstermiyor ama bende masaüstü istemiyorum :)

Graph kodlarını araştır. Flash ı kullan görsellik için + jsp kullan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Flash ile Java birebir karşılaştırılamaz.

Kategorisindeki yerlerine bakınca hangisi dersen  zaten cevabı biliyosun : JAVA

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    RootB bunu yazdı:

hayır hocam direk JAVA denemez. Nerede kullancağına bağlı. Desktop + Web diyorsan Java uygun seçenek. Ama Web diyorsa şahsen ben Flashı javadan önce öğrenirim sonra javayla flashı birlikte kullanırım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    duygusal_serseri
    duygusal_serseri's avatar
    Erkek
    VBDream bunu yazdı:-----------------------------
    hayır hocam direk JAVA denemez. Nerede kullancağına bağlı. Desktop + Web diyorsan Java uygun seçenek. Ama Web diyorsa şahsen ben Flashı javadan önce öğrenirim sonra javayla flashı birlikte kullanırım.

Katılıyorum..

hani baharlarda sen gelecektin..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    RootB bunu yazdı:

işte arkadaş bize böyle olursa şöyle olursa şurda kullancaksan diye düşündürüyo.. o zaman asp mi php mi  diyelim.. biri cıksın desin ki host linux olacak. e mecbur php kullanıcaksın o zaman.. KULLANIM YERİ çok önemli. soru saçma.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

java yı severim ama soru garip geldi O.o

postları da okumadım sadece başlığı biri bana sorsa java derdim =)))

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
Toplam Hit: 2110 Toplam Mesaj: 18