Floyd Rose Denen Meret

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

hacılar geçen gün floydroselu bi jackson aldım. ama sorun şu ki akord ettikten sonra bi bakıyorum acayip kalkmış floydrose köprü. teller hayvan gibi yukarda.  bundan önceki akord düzeni "D" idi. ve tel yüksekliği ve köprü yüksekliği gayet normal ve klavyeye yakındı.  ben bunu E'ye alıcam diye sabahtır uğraştım ama beceremedim. ne kadar uğraştıysam köprü kalktı.  floyd rose kullanan müridler bi el atsın kafayı yicem.

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

hacı aynı dert bende de var en iyi floyd roselu gitar almamak

ben bütün telleri söktüm floydrose aşağı indi yeni tel taktım akordladım akordlar düzgün ama tam olarak nasıl ayar veriliyo bilmiyorum müzik evine götürdüm aleti baktı eleman normal bi sorun yok akordlarda dedi gönderdi beni içime sinmedi ama akordlar tutuyo öyle bi dene istersen

bi de bu re'ye mi'ye falan akordlama oluyomuş o nasıl oluyo acaba bilen biri varsa şöyle ayrıntılı anlatsada faydalansak bizde

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

Floyd Rose kadar baş ağrısı birşey görmedim. Kıçtan yaparsın akordu başı tutmaz baştan yaparsın kıçı tutmaz. Onu akord edene kadar ölme eşşeğim ölme. Les Paulların standart köprüleri daha sağlıklı bence.(Yoksa yıldız kasa mı aldın?) Tam adını hatırlamıyorum ama.

@Tnrsk, re ye akordlama en üst teli re ye çekersin bitiyor. Biz de bir ara slipknot felan çalmaya kalkıştık o ara muhabbetin öyle olduğunu öğrendik:D eğer doğru anladıysam olay bu

Almanya Fatihi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Hocam Floyd Rose'un alt tarafında 3 tane yay olucak onların bağlı olduğu yerde de 2 tane vida, o vidaları sıkarsan Floyd alçalır salarsan yükselir, aynı miktarlarda hareket ettir vidaları belli ki biraz sıkman lazım. Alttaki kapağı açmadan tornavidayı o 2 vidaya sokabilmen için gereken boşluklar olması lazım zaten.

Metallica Rules
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı

Hocam Floyd Rose'un alt tarafında 3 tane yay olucak onların bağlı olduğu yerde de 2 tane vida, o vidaları sıkarsan Floyd alçalır salarsan yükselir, aynı miktarlarda hareket ettir vidaları belli ki biraz sıkman lazım. Alttaki kapağı açmadan tornavidayı o 2 vidaya sokabilmen için gereken boşluklar olması lazım zaten.

hocam aynen ben de keşfettim öyle bişey olduğunu. fakat düşündüm de öyle kalırsa yaylar gidebilir. evde başka bi gitarın yedek yayı vardı onu da taktım 4 yay oldu. ve şuan sapasağlam. tel yüksekliği köprü yüksekliği on numara. fakat 4 yay taktığımdan ötürü bir sorun çıkmaz heralde di mi?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Vallaha 4. yay zarar verir mi bilmem ama vidalarla yapmanı öneririm köprüyü indirme işini o vidaların amacı o zaten. Eğer işin teknik kısmına meraklıysan biraz şu konularda bilgi edin ona göre gitara gerekiyosa ayar ver:

1. Entonasyon ayarı(Muhtemelen problemsizdir senin bi şey yapmana gerek olmaksızın şu anda ayarlıdır)
    2. Tel yüksekliği(Çok büyük olasılıkla bunu yapman gerekecek)
    3. Manyetiklerin tele olan mesafesi(Bu da genelde göz ardı edilir ama tondan ses seviyesine kadar etkiler)
    4. Sap ayarı(Bunun neye göre yapıldığını ben de hala tam bilmiyorum ama bilen biri bulunur elbet :D)
    5. Ibanezlerde Floyd Rose amcamızın yüksek veya alçak olduğunu Floyd Rose'un üst yüzeyini referans alarak ayarlamak yanlış oluyodu. Bi yerinde yarım santimetre kadar bi çizgi vardı ona göre ayarlanıyodu. Öyle ayarladığında da yüksek oluyodu biraz, o yüzden de ayarsız gibi görünüyodu halbuki olması gereken şekil o. Jackson'da durum nasıldır bilemem ama onu da bi araştır.

Şehir neresi? Antalya ise arkadaşın stüdyosu var her bi bokunu yapar. Vida arttırmaksızın komple söker takar hani :D

Metallica Rules
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

hayatının en büyük hatasını yapmışsın :D

Çok sıkılıyom
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı

şunla oyna halledersin zaten 4. yaya gerek yok. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Kafana estikçe o şeyi çekmemek gerekiyor diye beni de uyarmışlardı. demek bu yüzdenmiş

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

yok hocam sonunda ayarladım. fazla abanınca kaçırıyor biraz ama o da köprüden ayarlanıyor. şimdi taş gibi.

Toplam Hit: 2585 Toplam Mesaj: 21