Forex Demo Hesaplar Aldatmaca Mı?
-
Arkadaşlar bi firmadan demo hesap açtım. Hayatımda ilk defa al sat olayları yapıyorum. 13 günde sadece altın al-sat'tan 100.000$ hesap 196.000$ oldu. Bu iş harbiden bu kadar karlı mı? Biz niye okuduk o kadar amına koyim diye sorgulattı hayatımı. Bilen biri açıklasın lütfen hacılar.
Tabiki gerçek hesap, demo hesap psikolojisi farklı ama aynen doğru mudur bu demo hesaplar.
Demo hesap açtığım firma reklam olmasın zırt bırt google reklamlarına çıkan firmadır. -
Hocam ben cok zorladim yatirayim bi 100 dolar 50 dolar felan die ama demoda bende aynen 40.000 dolar işe başladim 1 hafta sürmedi rakam anasin bir yerine gitti bana hiç normal gelmedi. Borsadan Piyasadan anlarim gercekten kendimce ama.bir türlü güvenemedim. Bu konuda herkes bişeyler söylüyor desenki sen oynadin mi hangi firma üzerinden yaptin işlemi kac para gömdün hee ozaman işte abi ben yapmadimda bir arkadas yapmişa donüyor konu .
-
forex sadet zincirinin borsa olmuş hali gibi bişey para tuzagı küresel para tuzagı
-
demo hesaplarda oranlar hileli diye duymuştum
http://www.hisse.net/forum/archive/index.php/t-22046.html
Demo Hesaplara Aldanmayın!
Öncelikle demo hesabı işlem yapan kişilere önemli uyarılar :
PanxeR tarafından 21/Kas/12 05:42 tarihinde düzenlenmiştir
1 . Bir çok kişi bilir ama en acemiler için tekrar belirteyim. Demo hesaplarındaki spread'ler (alış satış arasında ki farklar) düşüktür. Gerçek hesap açtığınızda yüksek pip'leri görünce şaşırmayın.
2. Demo hesaplar ile gerçek hesaplar ayrı serverlarda tutulur. Demo hesaplarda fiyat kayması olmaz. Stop noktanız ( zarar noktası) bir anda süpürülmez. demo hesahparın serverlerı hiç bir zaman kitlenmez ama gerçek hesaplar arada sırada kitlenir.
3. Demo hesapta gerçekte ne fiyat görüyorsanız o fiyat üzerinden %100 işlem yaparsanız ama gerçek hesaplarda 1-2 pip kaymayla sık sık karşılaşırsınız.
4. Demo hesapta yüksek depozito ile hesap açtığınız için çok pozisyona girersiniz ve marjin sorununuz olmaz. Buna alışırsanız gerçek hesapta marjin sorunu çekersiniz. -
yapma ya hayallerimi yıktın :)
-
ona para vereceğinize gidin yüksek riskli fon alın aq :D
-
çok paran varsa git gürcistana doldur arabanı agzına kadar sigara alkol çıkar sat semtinde 100 milyonun 500 milyon olur anında :)
yılbaşı geliyor sigaraya zam gelecek millet deli gibi sigara arıyor :) bundan karlı iş yok şuan götüne güvenen yapıyor -
Bilemiyorum Elimde Biraz Birikmişim Var... Düşünüyorum Girip Girmemeyi Ama Hayırlısı Bakalım.. Bilgi Veren Ve Verecek Arkadaşlara Teşekkür Ediyorum...
-
çalıştığın şirkete göre değişebilir. yalnız...
forexte para kazanan birisi olarak genel kaybetme şartlarında oldukça tecrübem var.
1- ben ilahi bir gücüm olsa size desemki 'EUR/USD 5000 pips düşecek sonuna kadar bekleyin' yine beklemeyeceksiniz. çunku en küçük eksi pozisyonunuzda psikolojik olarak çökeceksiniz.
2- kullandıgınız indikator,atıyorum stochastic 80 seviyesinde ve sizin normalde 100 seviyesinde piyasaya girmeniz gerekmekte... bir çok kişi (zamanında bende) nede olsa 80 e geldi 100e gelmesini beklemeye gerek yok diyerek pozisyona atlayacaktır buda size kumar oynama talihsizliği doguracaktır.
3- paritenin trendi sizi ilgilendirmesin paranızın trendi ilgilendirsin. yani fiyatlar umrunuzda olmasın USD/TRY 3,99 seviyesine gelse de trendi takip etmek önemlidir.
4- piyasanın önünden işleme atlayıp nede olsa gelecektir mantıgı insanı batırır. piyasa ne yöne ise sizde o yonde peşinden gideceksiniz.
5-Bu piyasanın %20 si bilgi %80 i psikolojidir. en büyük düşmanınız ben bernanke değil sizsiniz. acele etmeye gerek yok...
6- insanların bilgilerinden faydalanın fakat stratejilerine ortak olmak için kendi maliyet hesabınızı mutlaka yapın. her insanın kaybetme sınırı farklıdır. kimi 100 lot ile işlem yapar parası - 8000 i görür rahattır kimi ise 0,01 ile işlem yapar -3 dolarda huysuzlanır.
7- bu piyasada mutlaka kaybedeceksiniz. önemli olan işleme girerken kar noktanız ile zarar noktanız arasında x2 oranını bulmaktır. bi işlemden -100 dolar hesap girer digerinden + 300. önemli olan ay sonunda bakiyede + lı birşeyler görmektir.
8- sabahları işe nasıl gidiyorsanız buda sizin işiniz. ekonomik olayları takip edin azda olsa temel analiz yapmayı bilin. teknik analiz zaten sizin stratejinize baglıdır.
9- ben bu iş ile ofisimin kirasını kendi harcamalarımı rahatlıkla çıkarabiliyorum. yani korkulacak bir durum yok. ustteki şartları sağlayın rahat rahat para kazanın.
10- ayrıca ; bu kadar okumaya ne gerek var demeyin. ben geceleri saat 3 de uyanıyorum analiz yapıyorum sabah 6 da tekrar uyuyorum. 8 gibi iş yerime geliyorum yine bilgisayar başında kendi stratejim dogrultusunda dogru anı bekliyorum. bu işin mutlaka eğitimini alın. insanların statejilerini dinleyin. ve mutlaka azda olsa kaybedin :)
dün bi satış işlemi vermiştim. benim için net bi yerdi. 200 $ aldım bekleseydim su anda 300 ü geçmişti ama farketmez :) market gibi düşün. mutlaka yeni müşteri gelecektir :)
edit: bu arada bu işlerle alakası olmayan bi yazılım şirketindede çalışmaktayım. metatrader için mql4 üzerinden kod yazarak kendi indikatörlerimi yazıyorum. buda ekstra bir avantaj sağlıyor. kendi stratejimi direk kendim kodluyorum.
-
PanxeR bunu yazdı
demo hesaplarda oranlar hileli diye duymuştum
http://www.hisse.net/forum/archive/index.php/t-22046.html
Demo Hesaplara Aldanmayın!
Öncelikle demo hesabı işlem yapan kişilere önemli uyarılar :
1 . Bir çok kişi bilir ama en acemiler için tekrar belirteyim. Demo hesaplarındaki spread'ler (alış satış arasında ki farklar) düşüktür. Gerçek hesap açtığınızda yüksek pip'leri görünce şaşırmayın.
2. Demo hesaplar ile gerçek hesaplar ayrı serverlarda tutulur. Demo hesaplarda fiyat kayması olmaz. Stop noktanız ( zarar noktası) bir anda süpürülmez. demo hesahparın serverlerı hiç bir zaman kitlenmez ama gerçek hesaplar arada sırada kitlenir.
3. Demo hesapta gerçekte ne fiyat görüyorsanız o fiyat üzerinden %100 işlem yaparsanız ama gerçek hesaplarda 1-2 pip kaymayla sık sık karşılaşırsınız.
4. Demo hesapta yüksek depozito ile hesap açtığınız için çok pozisyona girersiniz ve marjin sorununuz olmaz. Buna alışırsanız gerçek hesapta marjin sorunu çekersiniz.bunlara cvep olarak aldım.
1- demo hesaptaki spread değerleri ile gerçek arasında pek fark yoktur. yani ben EUR/USD için sadece 16 pips ödüyorum buda 0,1 lot ile 1.6 dolar eder :) zaten piyasadaki beklentiniz 5 dolar falansa girmeyin bu işe kazanamazsın :)
2- gerçek hesapta kitlenme görmedim. sadece bir gün yunanistan seçimleri var onun için pozisyonlarınızı kapatmanız sizin yararınıza diye cep telefonuma mesaj geldi bende kapatmıştım. yani müşterisini düşünen şirketler var.
3- yine spread gibi 1-2 pip olayını diyemeyecegim. yani dakikalık işlemlerde bile 100 pip kayan bir piyasada 1-2 pips in lafı olmaz diye düşünüyorum.
4-buna anti olarak birşey diyemem. tamamen doğru. ayrıca kaybettiğiniz birşey yok rahatsınız.
-
gerçek hesaba geçip 100$ yatırdım 7 gün oldu 44 adet al sat yapmışım 142$ şu an. hergün 5-7$ atıyorum köşeye. böyle giderse işi gücü bırakıp forex oynayacam.