Format Sorunsalı
-
Lenovo ideapad y530 kullanıcısıyım
laptop açıldığında one key recovery tuşuna basıp format atabiliyordum şimdi olmuyor.
sanıyorum buna sebep olan bilgisayarın ubuntu görmesi. ne zamandır görüyordu yüklemediğim halde (sadece netten indirmiştim acaba biri mi açtı bilmiyorum). şimdi bilgisayarın bunu görmemesi için ne yapabilirim. format atmak istiyorum.
elimde format cdsi yok. ubuntuyu kaldırmam lazım.
-
help!
-
seni severim kro bikere up
-
saol fatih hala acele yardıma ihtiyaç var
-
netten win 7yi indir ve usb ile format at olmadı win ne yüklüyse oradan direk exe yi aç formatla. yeni win 7 için dvd cd ye gerek yok.
-
-
bu arada bende tertemiz sıfır hiç ellenmemiş 64 bit win 7 arıyorum ama bulamadım forumda da yok linkler pert :| duyan bilen?
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------
Lenovo ideapad y530 kullanıcısıyım
laptop açıldığında one key recovery tuşuna basıp format atabiliyordum şimdi olmuyor.
sanıyorum buna sebep olan bilgisayarın ubuntu görmesi. ne zamandır görüyordu yüklemediğim halde (sadece netten indirmiştim acaba biri mi açtı bilmiyorum). şimdi bilgisayarın bunu görmemesi için ne yapabilirim. format atmak istiyorum.
elimde format cdsi yok. ubuntuyu kaldırmam lazım.
-----------------------------Hocam,
Normal sisteminin üzerine ubuntu kurduysan boot recordtaki kayıtlar değişmiştir. Daha önce de başıma buna benzer bir durum gelmişti. Acer marka bir notebookda. Biraz zahmetli bir iş. Tam olarak neler yaptım hatırlayamıyorum. Ama buradaki olay easy recovery'e, recovery partition yolunu tekrar gösterebilmenden geçiyor.
Biraz araştır. Eğer olmazsa ben de bir daha bakarım.
-
win7 kursam garanti kapsamı dışına çıkar mı?
-
kroo bunu yazdı:
-----------------------------
win7 kursam garanti kapsamı dışına çıkar mı?
-----------------------------yok be hocam hiç alakası yok. ha garanti süresi devam ederken oldu da bir donanım arızası oldu. firmaya götürürsün. teknisyenin ilk yapacağı iş senin cihazına ait olan lisansa uygun işletim sistemini kurmak olur. daha sonra o işletim sistemine göre donanım arızası varsa gerekli değişikliği yapar.
uzun lafın kısası işletim sistemi garanti kapsamı içinde olmadığı içini garanti şartlarını bozmaz.
-
yine de ne biliyim a alıştım :D
şöyle saf bi windows 7 linki var mı
işletim sistemim 32 bit
işlemcim daha doğrusu :D(not vista olursa daha makbule geçer)