Format Sorunu (Windows Olmuyor Ubuntu Oluyor)
-
ya format atacam makinaya takıyorum cd'yi c'yi filan siliyorum yüklemeye geç diyorum o ara reset atıyor ya
yüklemeye başlamak için orada siyah ekranda donuyor imleç yanıp sönüyor o kadar :W
cd'de sorun vardır diye 3 tane farklı cd denedim olmadı ubuntu deniyim dedim kuruluma geçiyor sorun olmuyor
ne yapmam lazım bi yardım edin :|
not:ubuntu iyidir onu kur win sie et gibi saçma yorumlar atmazsanız sevinirim
-
Sadece Tahmin Sata HDD yi görmüyor olabilir :|
-
Mr_Dark bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------öyle olsa c-d filan görmemesi lazım değil mi ?
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------Mr_Dark bunu yazdı:
-----------------------------cd 1. driver?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------bazı pc lerde win kurulumunun sata driver mevzusu yuzunden hdd yi görmemesi olayı via chipsetli boarlarda oluyor diye biliyorum
cd yi görmemesi ihtmal dısı zaten .baska bir sorun vardır.
-
DJ_Alper bunu yazdı:
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------hea
bak ilk takıyon ya cd'yi ekran geliyor işte disk'lerin olduğu yer orada c'yi siliyorum sonra c'ye kur diyorum
nfts dalgası çıkıyor işte bişiler yüklüyor reseti gömüyor bundan sonra windows'u kurması gerekirken
siyah ekranda kalıyor öyle mal gibi bi imleç çıkıyor oda selektor yapıyor o kadar :|
daha önce 100 kere format attım bu makinaya hiç sorun vermedi :W
-
up
-
yok mudur bunun çözümü arkadaşlar kaldık öyle mal gibi harddiskimi değiştirsek acaba ??
-
kasanın yan kapaklarını aç, işlemci kısmı toz kir vs. ne durumda onun bilgisini verirmisin bana. tozdan-kirden yapabilir. hdd de bad sector labilir( hızlı biçimleme yavaş biçimle bide öyle dene.) ekran kartı-ram sorunu olabilir. denemeden bilemezsin hocam. söylediklerimi bir denermisin.
-
Bende sırf bu yüzden bir haftadır pardus kullanıyorum. Kasayı açtım fanları temızledim kabloları kontrol ettim. xp yi zar zor kurdum. 1 gün kullandım. windows yazısı çıkıyor hemen arkasından mavi ekran çıkıp reset atıyor. Ama mavı ekran da ne yazdığını bi kere gördüm. bios güncelleyin falan filan dedi. Sonra pardusu kurdum o mavi ekran bi daha çıkmadı.
Velhasıl xp kuramıyorum.
-
hayaletkurt bunu yazdı:
kasanın yan kapaklarını aç, işlemci kısmı toz kir vs. ne durumda onun bilgisini verirmisin bana. tozdan-kirden yapabilir. hdd de bad sector labilir( hızlı biçimleme yavaş biçimle bide öyle dene.) ekran kartı-ram sorunu olabilir. denemeden bilemezsin hocam. söylediklerimi bir denermisin.
-----------------------------kasa yok malesef hocam laptop cihaz laptopa ne önerirsiniz daha önce hiç açmadım içini falan ama :|