Format Yardım (Acil)
-
Arkadaş az önce pc formatı için çağırdı bi türlü format atılmıyor
kendisi format atarken format yarıda kesildiğinden sonra aşağıdaki sorun sürekli meydana geliyor
sorunu size yazıyorum görüşlerinizi bekliyorum
Kur bölümü biçimlendiremedi.Disk Hasarlı olabilir
sürücünün açık ve bilgisayarınıza doğru şekilde bağlanmış olmasını sağlayın.
Disk,SCSI ise , SCSI aygıtlarını doğru şekilde bağlanmasını sağlayın.Ek bilgi için bilgisayar el kitabınıza yada SCSI bağdaştırıcısı belgelerine bakın
Windows xp için farklu bir bölümü seçmelisiniz
Dewam etmek için entera bas diyo
:S Hocalar bekliyorum yardımlarınızı sıkışlıp kaldık cd den falandır diye düşündüm win 7,xp,vista ne var denedim ama sonuç aynı
-
Up arkadaşlar yardım bekliyoruzx
-
büyük ihtimal bad sector e uğramış harddisk elinde başka bir hdd varsa onu tak dene sorun yoksa hdd mefta garanti varsa garantiye yolla alternatif olarak bir tane ubuntu cd si bul onunla aç bi hdd ye bak pc görüyor mu ? veya ubuntu ile diski biçimlendirmeyi deneyebilirsin.
*Aklıma gelen bunlar yanlış olma ihtimalide var tabi [:
-
hmm :S daha başka çözüm önericek yokmu :]
-
çözüm bulsanda pek işe yarayacağını sanmıyorum hacı bende olmuştu aynı durum :)
biçimlendirdim xp kurması abartısız 36 saat sürdü hiç kapatmadım bilgisayarı :)) . hdd ölmüştür büyük bir ihtimal
-
xD Eyvah eyvah
-
hocam xp değilde birde windows 7 indirip öle denermisin öle düzelmesi lazım büyük ihtimalle :)
-
:D Komik gelebilir ama onu bile denedim hemde ultimate
-
dersimlihacker bunu yazdı:
-----------------------------
:D Komik gelebilir ama onu bile denedim hemde ultimate
-----------------------------aha o zaman iş ubuntuda biticek sanırsam oda olmazsa artık kaldır at o pc yi :D
-
:D Elime 2-3 hafta önce verdiğim ubuntu siparişi geldi artık yarın onu denicem ondan sonra bilmiyorum ne olcak servise fln yollamasını söylerim arkadaşa
-
kardeş tahminime göre bad sector olmuş hdd. bad sectorün 2 çeşidi vardır
1) sanal bad sector : belli başlı programlar ile giderilebiliyor ama çok uzun sürüyor hdd'nin durumuna göre 15-20-30 saat böyle gider hdd'yi fabrika ayarlarına getirir. bu işi en iyi yapan program : maxtor firmasının programı olan maxblasttır kullanımı ile ilgili google'dan yeterince döküman ve anlatım bulabilirsin.
2) fiziksel badsector bu olay direk hdd'nin içinde yer alan diskin çizilmesinden kaynaklanmaktadır bu olaya maruz kalan diskin anası ağladığından dolayı pek bir işlevi kalmamıştır.