Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi (Kompak)
-
istediğim şey şu
dslr makinelerde olan kastpostal gibi çekim yapabilen
birde hani birine odaklanırken arkası buğulaşıyor ya o özelliği olan bir makine istiyorum
bunlar sadece profosyonellerde mi yapılıyor asıl merak ettiğim pro makineler pahalı olduğu için şimdilik düşünmüyorum
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------
istediğim şey şu
dslr makinelerde olan kastpostal gibi çekim yapabilen
birde hani birine odaklanırken arkası buğulaşıyor ya o özelliği olan bir makine istiyorum
bunlar sadece profosyonellerde mi yapılıyor asıl merak ettiğim pro makineler pahalı olduğu için şimdilik düşünmüyorum
-----------------------------Olay şu http://www.youtube.com/watch?v=u9wv1GNWeuM&feature=related
Makina istersen profesyonel http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-kamera-fotograf-dijital-fotograf-makinesi-canon-450d-batery-grip-harici-flash-18-55mm-ve-28-200mm-lensler-59758060/detay/
birşeyler yapabilirim sana fiyatta.
-
iyi de hocam ben pro istemiyorum ki zaten bu kadar para versem pentax larda gözüm var yada nikon d5000
-
sunyy2003 bunu yazdı:
iyi de hocam ben pro istemiyorum ki zaten bu kadar para versem pentax larda gözüm var yada nikon d5000
-----------------------------arkası flu yani bokeh l,i bir makine arıyorsan objektif değerlerinde ki f:---- deperine bak.. En ufak f değerine sahip objektifli makine bokeh de daha fazla performans verir. mesela o ded,iğin fotoğraflar f1:1.4 ya da f:1:1.2 ile çekilmiş fotolardır. f1:1.6 da uygundur sanmam bi kompopakt makina da bu değeri yakalayabileceğini.. Ama yine de bi araştır kolay gelsin..
-
peki hocam tamini olarak kompak makinede dediğim özellikleri yapabilen alet ne kadardır
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------arkası flu yani bokeh l,i bir makine arıyorsan objektif değerlerinde ki f:---- deperine bak.. En ufak f değerine sahip objektifli makine bokeh de daha fazla performans verir. mesela o ded,iğin fotoğraflar f1:1.4 ya da f:1:1.2 ile çekilmiş fotolardır. f1:1.6 da uygundur sanmam bi kompopakt makina da bu değeri yakalayabileceğini.. Ama yine de bi araştır kolay gelsin..
-----------------------------ayrıca unutulmaması gereken bir nokta da diyafram değeri ne kadar ufak olursa olsun, kompakt makinanın sahip olduğu mercimek kadar sensör ile asla o muteşem bokehlerin yakalanamayacağıdır.
-
ben pentax mı baksam tekrar
-
sunyy2003 bunu yazdı:
-----------------------------kesinlikle.
al bi k100d bak dalgana kardeşim.
en hesaplısı.
-
amele_2 bunu yazdı:
sunyy2003 bunu yazdı:
en hesaplısı.
-----------------------------gelişen teknolojiye binaen yeni olmanda göz önünde blundurularak sana bi k-x in yakışacağını belirtmek isterim.. tam prof olmasa da bütün isteklerini karşılar.
-

fujifilm s1500 ile çektim
-
BosphorusPasha bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
sunyy2003 bunu yazdı:
en hesaplısı.
-----------------------------gelişen teknolojiye binaen yeni olmanda göz önünde blundurularak sana bi k-x in yakışacağını belirtmek isterim.. tam prof olmasa da bütün isteklerini karşılar.
-----------------------------k-x iyi de vizörde netlik noktası olmaması sıkıntı yaratıyor diye duydum.