Fotoraf Makinaları Ve Modelleri Hakkında Yardım...
-
slm müridler...fotoraf makinası alacaktım ve karşıma bir sürü sorun çıktı.sitenin birine girdim ve fiyatlara bakayım dedim.anlayamadığım şeyler var.yardımcı olursanız sevinirim
seçeneklerde
dijital kameralar,kompakt kameralar,köprü kameralar,slr gibi seçenekler var.bunların birbirinden farkı ne ? fiyatları arasında da dünyalar kadar fark var pixelleri aynı olsa bile..
-
dijital ve kompak dediğin aynı şey aslında bunların eskileri genel olarak
lenslerinin sabit olması
72dpi fotoğraf çekmesi
raw desteğinin olmaması
alan derinliğinin az olması
yine genelde dijital zoom kullanılıyor olması
köprü kamera nedir bilmiyorum
slr ler ise genel olarak
300dpi fotoğraf çeker
raw desteği vardır
lensleri değişebilir
lens modeline göre alan derinliği değişir
fazla ayar seceği mevcuttur(en basitinden contrast, saturation, hue, vb ayarları direk makineden ayarlayabilirsin photoshop kullanmadan etkileceyi fotoğraflar çekebilirsin)
kullanması biraz bilgi gerektedir
edit:tabiki bunlar marka ve modele göre farklılıklar gösterebilir
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------
dijital ve kompak dediğin aynı şey aslında bunların eskileri genel olarak
lenslerinin sabit olması
72dpi fotoğraf çekmesi
raw desteğinin olmaması
alan derinliğinin az olması
yine genelde dijital zoom kullanılıyor olması
köprü kamera nedir bilmiyorum
slr ler ise genel olarak
300dpi fotoğraf çeker
raw desteği vardır
lensleri değişebilir
lens modeline göre alan derinliği değişir
fazla ayar seceği mevcuttur(en basitinden contrast, saturation, hue, vb ayarları direk makineden ayarlayabilirsin photoshop kullanmadan etkileceyi fotoğraflar çekebilirsin)
kullanması biraz bilgi gerektedir
edit:tabiki bunlar marka ve modele göre farklılıklar gösterebilir
-----------------------------anladım..saol.peki rawı istediğimiz zaman acıp istediğimiz zaman kapatmak gibi bir olayımız var mı çoğu makinede ? sanırım slr alacam.pek anlamıyorum fotorafçılıktan ama öğrenmeyi düşünüyorum.
edit: bir makinanın slr mi yoksa kompakt mı oldugunu nasıl anlarım ? çünkü coğu yerde bu slr makinadir diye yazmıyor fişlerde..
-
slr alma bence fotoğrafları filme kaydediyor digital ortama aktarmıyor bildiğim kadarıyla . bence dslr-like lara bak onlar slr dan daha güzel kanımca kompakt olarakta istediğim ve önerdiğim makina fujifilm s1500-s1800 dür tabiki tercih senin
-
asiminnesli bunu yazdı:
slr alma bence fotoğrafları filme kaydediyor digital ortama aktarmıyor bildiğim kadarıyla . bence dslr-like lara bak onlar slr dan daha güzel kanımca kompakt olarakta istediğim ve önerdiğim makina fujifilm s1500-s1800 dür tabiki tercih senin
-----------------------------slr raw modunda çekiyor fotorafı sonra bilgisayara adobenin programıyla atıp istediğin gibi beyaz dengesiyle oynayabiliyormuşsun..bana aslında söyle birşey lazım..yeri geldiğinde fotorafla oynayabileceğim bi makine yeri geldiğinde de makinenin kendisine bırakabileceğim bir makine lazım.sanırım buda dslr-like oluyor ? senin dediğin fujiyi kullandım cokta beğendim.ama fazla oynama yapılamıyor onda.sanırım tercih sıram dslr-like,slr,kompakt.netten aradım da bulamadım. dslr-like kameraların özellikleri neler ?
-
evet slr dediğin filmlere kaydeder dslr alıcaksın zaten
evet raw özelliğini istediğin zaman acar kapatırsın çoğu makinede
jpg, raw, jpg+raw seçeneği vardir eğer fotoğrraflıkla uğraşmak istiyorsan dslr alman gerekli
kompak veya dslr ayir etmenin yöntemi tam olarak nasıldır bilmiyorum ama ben bakınca ayırtedebiliyorum
birde yukarıya eklemeyi unutmuşum kompak ve dslr arasında en büyük fark ise iso ayarıdir kompaktlarda iso değeri genelde yüksek olur (genelde 2000 nin üstünde)

edit resim2:

tekrar edit:raw formatını kısaca kendimce açıklıyayım
raw formatı resmin sıkıştırılmamış ham halidir
genelde doğa çekimlerinde kullanılır çünkü doğaki herşey saniyeler içinde çok farklılıklar gösterebilir ve hayatınızda belki bir daha karşılamayacağınız bir anda herşeyiniz raw formatına bağlı kalır çünkü o an içinde mankinede gerekli ayarları yapma firsatınız olmayabilir direk tuşa basarsınız
daha sonra raw formatı resmin sıkıştırılmamış hali olduğundan photoshop veya lightroom gibi programla hiçbir bozulma olmadan contrast exp. vs gibi ayarları yapabilirsiniz böylelikle o anı bir kareye dökme şansınız olur
-
dslr almaya karar verirsen ==> http://www.tahribat.com/Forum-Dslr-Fotograf-Makinesinden-Anlayanlar-119839/
-
dslr alacam o zmn :D işin kötü yanı mı ii yanımı artık bilmiyorum ama almanyadan alacam.orda ucuza bulabiliyormuşuz.ordaki adama dslr desem anlar mı ki :D benim hemen farkı öğrenmem lazım..kompakt alıp hiçbir tarafıyla oynayamamak istemiyorum.iso su düşük bakacam sanırım ilk olarak.dslr ye lens takamıyoruz dimi ?
-
mximus bunu yazdı:
dslr almaya karar verirsen ==> http://www.tahribat.com/Forum-Dslr-Fotograf-Makinesinden-Anlayanlar-119839/
-----------------------------aslında ne amaçla kullacağın daha önemli bir etken
-
hocam valla gittigidiyorda 289 tl ye w370 var kaçırma bence ....
-
Gzx bunu yazdı:
mximus bunu yazdı:
-----------------------------aslında ne amaçla kullacağın daha önemli bir etken
-----------------------------walla tamamen doğa fotorafları çekecem.bulunduğum mekan buna cok uygun.ve gezeceğim bi çok ülke var.bunları fotoraflamak istiyorum.dslr alırsam bunları karelemek için bi lens almam gerekir mi ?