Fotoraf Makinaları Ve Modelleri Hakkında Yardım...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

slm müridler...fotoraf makinası alacaktım ve karşıma bir sürü sorun çıktı.sitenin birine girdim ve fiyatlara bakayım dedim.anlayamadığım şeyler var.yardımcı olursanız sevinirim

seçeneklerde

dijital kameralar,kompakt kameralar,köprü kameralar,slr gibi seçenekler var.bunların birbirinden farkı ne ? fiyatları arasında da dünyalar kadar fark var pixelleri aynı olsa bile..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

dijital ve kompak dediğin aynı şey aslında bunların eskileri genel olarak

lenslerinin sabit olması 

72dpi fotoğraf çekmesi

raw desteğinin olmaması

alan derinliğinin az olması

yine genelde dijital zoom kullanılıyor olması

köprü kamera nedir bilmiyorum

slr ler ise genel olarak 

300dpi fotoğraf çeker

raw desteği vardır

lensleri değişebilir

lens modeline göre alan derinliği değişir

fazla ayar seceği mevcuttur(en basitinden contrast, saturation, hue, vb ayarları direk makineden ayarlayabilirsin photoshop kullanmadan etkileceyi fotoğraflar çekebilirsin)

kullanması biraz bilgi gerektedir

edit:tabiki bunlar marka ve modele göre farklılıklar gösterebilir

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Gzx bunu yazdı:
    -----------------------------

dijital ve kompak dediğin aynı şey aslında bunların eskileri genel olarak

lenslerinin sabit olması 

72dpi fotoğraf çekmesi

raw desteğinin olmaması

alan derinliğinin az olması

yine genelde dijital zoom kullanılıyor olması

köprü kamera nedir bilmiyorum

slr ler ise genel olarak 

300dpi fotoğraf çeker

raw desteği vardır

lensleri değişebilir

lens modeline göre alan derinliği değişir

fazla ayar seceği mevcuttur(en basitinden contrast, saturation, hue, vb ayarları direk makineden ayarlayabilirsin photoshop kullanmadan etkileceyi fotoğraflar çekebilirsin)

kullanması biraz bilgi gerektedir

edit:tabiki bunlar marka ve modele göre farklılıklar gösterebilir

anladım..saol.peki rawı istediğimiz zaman acıp istediğimiz zaman kapatmak gibi bir olayımız var mı çoğu makinede ? sanırım slr alacam.pek anlamıyorum fotorafçılıktan ama öğrenmeyi düşünüyorum.

edit: bir makinanın slr mi yoksa kompakt mı oldugunu nasıl anlarım ? çünkü coğu yerde bu slr makinadir diye yazmıyor fişlerde..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

slr alma bence fotoğrafları filme kaydediyor digital ortama aktarmıyor bildiğim kadarıyla . bence dslr-like lara bak onlar slr dan daha güzel kanımca kompakt olarakta istediğim ve önerdiğim makina fujifilm s1500-s1800 dür tabiki tercih senin

I am Jack's inflamed sense of rejection
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

asiminnesli bunu yazdı:

slr alma bence fotoğrafları filme kaydediyor digital ortama aktarmıyor bildiğim kadarıyla . bence dslr-like lara bak onlar slr dan daha güzel kanımca kompakt olarakta istediğim ve önerdiğim makina fujifilm s1500-s1800 dür tabiki tercih senin

slr raw modunda çekiyor fotorafı sonra bilgisayara adobenin programıyla atıp istediğin gibi beyaz dengesiyle oynayabiliyormuşsun..bana aslında söyle birşey lazım..yeri geldiğinde fotorafla oynayabileceğim bi makine yeri geldiğinde de makinenin kendisine bırakabileceğim bir makine lazım.sanırım buda dslr-like oluyor ? senin dediğin fujiyi kullandım cokta beğendim.ama fazla oynama yapılamıyor onda.sanırım tercih sıram dslr-like,slr,kompakt.netten aradım da bulamadım. dslr-like kameraların özellikleri neler ? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

evet slr dediğin filmlere kaydeder dslr alıcaksın zaten

evet raw özelliğini istediğin zaman acar kapatırsın çoğu makinede

jpg, raw, jpg+raw seçeneği vardir eğer fotoğrraflıkla uğraşmak istiyorsan dslr alman gerekli

kompak veya dslr ayir etmenin yöntemi tam olarak nasıldır bilmiyorum ama ben bakınca ayırtedebiliyorum

birde yukarıya eklemeyi unutmuşum kompak ve dslr arasında en büyük fark ise iso ayarıdir kompaktlarda iso değeri genelde yüksek olur (genelde 2000 nin üstünde)

edit resim2:

tekrar edit:raw formatını kısaca kendimce açıklıyayım

raw formatı resmin sıkıştırılmamış ham halidir

genelde doğa çekimlerinde kullanılır çünkü doğaki herşey saniyeler içinde çok farklılıklar gösterebilir ve hayatınızda belki bir daha karşılamayacağınız bir anda herşeyiniz raw formatına bağlı kalır çünkü o an içinde mankinede gerekli ayarları yapma firsatınız olmayabilir direk tuşa basarsınız

daha sonra raw formatı resmin sıkıştırılmamış hali olduğundan photoshop veya lightroom gibi programla hiçbir bozulma olmadan contrast exp. vs gibi ayarları yapabilirsiniz böylelikle o anı bir kareye dökme şansınız olur

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mximus
    mximus's avatar
    Erkek

dslr almaya karar verirsen ==>  http://www.tahribat.com/Forum-Dslr-Fotograf-Makinesinden-Anlayanlar-119839/

En çok da kapı kendiliğinden açıldığında korkuyorum şu hayattan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

dslr alacam o zmn :D işin kötü yanı mı ii yanımı artık bilmiyorum ama almanyadan alacam.orda ucuza bulabiliyormuşuz.ordaki adama dslr desem anlar mı ki :D benim hemen farkı öğrenmem lazım..kompakt alıp hiçbir tarafıyla oynayamamak istemiyorum.iso su düşük bakacam sanırım ilk olarak.dslr ye lens takamıyoruz dimi ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

mximus bunu yazdı:

dslr almaya karar verirsen ==>  http://www.tahribat.com/Forum-Dslr-Fotograf-Makinesinden-Anlayanlar-119839/

aslında ne amaçla kullacağın daha önemli bir etken

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam valla gittigidiyorda 289 tl ye w370 var kaçırma bence ....

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Gzx bunu yazdı:

mximus bunu yazdı:

aslında ne amaçla kullacağın daha önemli bir etken

walla tamamen doğa fotorafları çekecem.bulunduğum mekan buna cok uygun.ve gezeceğim bi çok ülke var.bunları fotoraflamak istiyorum.dslr alırsam bunları karelemek için bi lens almam gerekir mi ?

Toplam Hit: 2135 Toplam Mesaj: 13