folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder F/P Klima Tavsiyesi. Klimayı Aldım. 1 Aylık Tüketim Değerlerini Paylaşıyorum.

F/P Klima Tavsiyesi. Klimayı Aldım. 1 Aylık Tüketim Değerlerini Paylaşıyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hocam benim bu konuda vurgulamak istediğim olay şu.

son sistem klimalar yeni nesil gaz ve geliştiririlmiş motorları ile tükettikleri enerjiyi en verimli şekilde işe çevirmeye odaklanırlar.

özellikle yeni nesil motor ve gaz kullanan klimalar için söylüyorum.

klimanın canını bile çıkarsan enerji tümetimini en az kullanacak şekilde ısı ayarlaması yapar.

bunun yanında ısı iletimi çok çok iyi olduğu için kısa sürede içeriyi soğutur sonra hemen motor devir düşürmeye başlar.

eğer kliman ac enerjili klasik ac kapasitörlü bir klima ise tahminime göre 24 binlik dc inverter ve r32 gazlı bir klima senin klimanın yarısı kadar yakacaktır.

hatta yarısından az yakar çünkü ısı iletimi çok hızlı.

yaptığım hesaba göre 9 luk klima 12 lik eski klimadan daha hızlı ve daha az enerji tüketerek soğutma yapyor.

ben 26 yaşında klima da kullandım sıfır daikin da kullandım şimdi copayı da test ettim.

illa copa olması değil konu. konu yeni nesil gaz ile dc inverter birleşitiğinde ortaya çıkan yüksek verimlilik

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    emuxa bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

hocam hesapladım

24 binlik için diyorki 10 amper çeker anlık max

220x10=2200 watt tüketir en fazla

bir aşşağı satırda çekilen max watt ile min watt değeri var aynı 2.2  watt orada yazdığını görebilirsin.

24 binlik klima hiçin hiçbirşey bedava çok iyi bir değer

o zaman benim hesaplar nerdeyse doğru bende de o civarı çıkıyor benim klima da da soğutma için peek 10,3A olarak görünüyor  

ek olarak şöyle anlatayım.

kliman odayı aynı ısıda turmak için sürekli 10 amper çekecek.

inverter da ise 10 amper çekip oda gerekli ısıya ulaştığında düşecek 3 amperlere.

mevcut kliman oda sıcaklığını atıyorum 26c ulaştırmaya çalışacak ama sürekli 10 amper çekecek. 26c düşmediği sürece 10 amperi çekmeye devam edecek.

inverter ise bu çabayı göstermeyecek hem 26 ya ulaştırması daha kolay ve tasarruflu olacak hemde belirli dereceye yaklaştığında amper çekmesi ciddi azalacak.

günlük hesapladığında en az %50 fark ettirir.

tofaşla  güncel araba düşün.

tofaş kara düz motor.

yeni nesil araba da cutoff , dereceli eksantrik, turbo, ıvır zıvır dolu.

100 km dik rampa çıkıyorsun.

tofaş depoyu bitirecek.

ama yeni nesil motor sıkıştırma avantajını ,turbo besleme avantajını , rampanın ivmelenmesine göre dereceli eksantriğin avantajını, direk enjeksiyon yakıt verimliliğini kullanarak deponun yarısını ancak harciyacak.

kullanım verilerine baktığında tofaşta 100 km de 8 litre diyor yeni nesil motorda 8 litre diyor.

e ne gerek kaldı yeni nesil motora ?

anladın mı olayı.

hani yeni nesil motor 8 litre tüketiyordu.

ayrıca yeni nesil motor 1.5 ton yükü götürdü o rampada hiç bayılmadan.

tofaş 1 tonu götürdü götü başı oynayarak.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek

eyw çok açıklayıcı oldu ben copa ya baktım da 24 lüğü kompresörünün farklı olması biraz garip geli 24 yerine 18 almayı düşünüyorum da performansı yeter mı diye aklıma takıldı anlattıkları tabiki çok doğal şeyler :)

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hocam tercih istek ve mantık meselesi.

illa copa değil aynı değerleri veren f/p alabilirsin.

ama kendini kanıtlamış motoru olacak. yeni nesil gaz olacak.

en güncel sistem olacak ki verdiğin paraya değsin.

herşey hesap. ayrıca özellikle internetten almaya çalış. biraz kargo kurulum bekleme sancısı oluyor ama istediğin değerleri vermiyorsa iade etme olayı çok iyi.

mesela temmuz ayı içinde kurulan bütün copa lar 5 yıl full+full garantili olacak.

buna benzer ürünler bulabilirsin.

regal var mesela 7 bin btu onların tüketimide çok iyi.

tek klima ile kasmazsın. 2 ayrı kliman olur daha mantıklı olur. herşey hesap sonuçta.

benim ayrı odalarda büyük alanı soğutma ihtiyacım olsa direk regalden kampanyalı filan 3 tane çiçek gibi alırdım.

7 liğin tüketim değeri max 600 watt mesela.

adam köy evinde ups ile kullanmış hiç sorun yaşamamış. oda r32 li filan.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emuxa
    emuxa's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

hocam tercih istek ve mantık meselesi.

illa copa değil aynı değerleri veren f/p alabilirsin.

ama kendini kanıtlamış motoru olacak. yeni nesil gaz olacak.

en güncel sistem olacak ki verdiğin paraya değsin.

herşey hesap. ayrıca özellikle internetten almaya çalış. biraz kargo kurulum bekleme sancısı oluyor ama istediğin değerleri vermiyorsa iade etme olayı çok iyi.

mesela temmuz ayı içinde kurulan bütün copa lar 5 yıl full+full garantili olacak.

buna benzer ürünler bulabilirsin.

regal var mesela 7 bin btu onların tüketimide çok iyi.

tek klima ile kasmazsın. 2 ayrı kliman olur daha mantıklı olur. herşey hesap sonuçta.

benim ayrı odalarda büyük alanı soğutma ihtiyacım olsa direk regalden kampanyalı filan 3 tane çiçek gibi alırdım.

7 liğin tüketim değeri max 600 watt mesela.

adam köy evinde ups ile kullanmış hiç sorun yaşamamış. oda r32 li filan.

bende evde 3 klima var da benim alerjim var neye bilmiyorum ama odada klimayı açınca burun kapanıyor nefes alamıyorum :/ ondan salonda açıyorum

01100101 01101101 01110101 01111000 01100001
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

klimayı komple değiştirecekler bayramdan dolayı süreç uzadı. bir hafta içinde komple söküp sıfır takacaklar.

firmadan 1500 lira duvar hasarı parası istediştim.

firma aradı verelim parayı ama fiş fatura kestirin diyor. bende boyacım sayyar çalışıyor fatura kesebileceğini sanmıyorum dedim. 

tekrar aradılar ozaman yeni klima takılsın. sonra zararı veren servis hasarınızı yaptırsın onlara ödeteceğiz dediler.

yani fatura yada fiş  kestirebilirsem parayı direk ödeyecekler. kesitremezsem onlar duvarcı boyacı gönderecek çözecek.

şimdi firmanın kabuledeceği şekilde nasıl fiş fatura kestirebilirim ?  normal bir bilişimci arkadaşımın dükanında kestirip kdvsini arkadaşıma ödesem oluyor mu ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    msy
    msy's avatar
    Erkek

bende daylüx var 12000 lik daikin getiriyor fiyatları bilmiyorum ama mükemmel bakabilirsiniz

http://msy.kim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Aslinda senin gibi hakkini aramak lazim. Emekcidir diyorum bazen idare ediyorum ama bazilari tam o.c aldigi maasi begenmeyip sikiyle is yapiyor. Trendyolda bir saticidan dogalgaz petegi aldim. Dusurmus kenarlarini ezmisler. Surtup altini cizmisler. Persembe teslim edildi gostermis c.tesi getirdi. Ben yoktum annem almis. Hasarli kismi kapiya dogru dayamislar ki gozukmesin diye. Tam yavsaklik yani dusunerek yapmis. Yedigi boku biliyor. Hanim eve gitti resim atti bana. Hemen subeyi aradim. P.tesi gelen tutanak tutar gondeririz dedi. Gittim dun basladi lagaluga yapmaya. Yok strecle gondermis yok hasar olursa bunlar ztn karsilanmazmis. Bi ton laf ediyor kari. 

Neyse uzatma bolge mudurlugune sor bana haber ver dedim. Yarin eminim olumsuz donecek. Senden aldim gazi fena kayacam :D

İmzalamazsam ne olcak?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diplomali-issiz
    diplomali-issiz's avatar
    Erkek

hocam merhabalar,

saatte 3,5 saatte 1kw yakan klima var bende :) srk25zsx . siz siz olun mitsubishi heavy'nin diamon serisi klimalarından şaşmayın :D sadece bu seride internette fahiş fiyatlar var 18liğinde en az 5000tl internet altına, 12likte en az 1250 tl internet fiyatı altına, 9lukta yine 1500 civarı internetin altına gönderebilirim :) not:iklimsa bayiisiyim. 81 ilde ücretsiz montaj.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

peder hep bosch alır geçen gitmiş mitsubıshı almış markada tabiki çok iyi marka 2 gün sonra soğutmuyor servisi çağırıyor bakıyorlar gaz kaçırıyor neyse yapıyorlar

2. bidaha aynı boru delinmiş onu yapıyorlar

3. 4. derken satan adam sökün onu demiş yenisini gidin takın demiş yenisini takdılar

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 6974 Toplam Mesaj: 57
klima klima tavsiyesi dc inverter a++