Game Pass Ve Series S
-
2 ay önce ultimate üyeliğimi iptal ettim. 300 tl her ay veriyordum. Çoğunlukla kuzenimle akşam cross fifa atıyorduk evlerimizden. Bakınca asla da sevdiğim oyunlar game pass e gelmiyor. Fifa 26 yı seneye yazın oynayabileceğim mesela.
Onun yerine zaten her ay 300 tl versem 2 sene boyunca oynamak için sadece 10 aylık gamepass ücreti kadar kullanmış olacağım. Artısı ürün benim olacak. Bundan 10 sene sonra konsolumu çıkartıp oynamak istesem oynarım.
İndirimden Rdr2, cyberpunk, modern warfare remastered aldım bu 2 aylık bütçemle mesela. Benim oyunlarım bunlar artık. Canım istediğinde indirir oynarım. Artık game pass mantıklı gelmiyor bana.
-
Tam benim kafadasın. Game Pass'i ilk deneyimlediğimde oha lan çok iyi demiştim fakat kütüphane tıpkı Netflix'in kütüphanesi gibi. Çeşit çok ama bir çoğu bok gibi. Güzel oyunlara para verip almak zorundasın. İnşallah yakın gelecekte yazılımını jailbreak yaparlarda korsan oyun yükleyebiliriz.
Ek olarak eğer İngilizcen çok iyi değilse RDR 2'yi oynarken sıkılabilirsin. Çünkü bazı sahnelerde oyun sana nasıl yapalım diye taktik soruyor. Bu da İngilizce istiyor.
mkyb tarafından 16/Eyl/25 14:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam bende series x kullanıcısıyım. gamepass evet mkybnin dediği gibi içerik çok ama sana ne kadarı hitap eder orasıbı bilemem.
kimsenin AAA oyunları zaten gamepass a ilk günden vereceğini sanmıyorum bu normal bi durum. ben mesela ubisoft seri oyunu vs çıkarıyorsa 1 aylık ubisoft+ çakıyorum, oyunu bitirip konsoldanda kaldırıyorum. 1-2 sene sonra dönüpte AC yi tekrar oturup bitirmem kafa yapısı olarak :W
ama oyun yelpazesi sebebiyle işime geldiği de çok oluyor. RPG oyunları sevdiğim için güzel oluyor. Bu ara dragon age veilguarda başladım mesela güzel gidiyor.
he bende AAA oyunları satın alıp kütüphaneye ekliyorum. asla ama asla konsoldan silmediğim 2 oyun mafia 1-2 resmater ve rdr2.
mafia da kafa dağıtmaya araba sürmeye giriyorum, rdrde daha önce keşfetmediğim şeyleri bulmaya çalışıyorum yada balık tutuyorum :W
-
İngilizcem baya iyi sıkıntı olmuyor.
Mesala bakınca starfield geldiğinde oyunu oynayıp bıraksam baya kardaydım. Ne geldi bakmak lazım ona göre bi ay alıp oyunu oynamak lazım. Starfield bi kere oynansa yeter bi oyun.
Fallout 4 favori oyunumdur mesela. GOTY versiyonu 200 mü 300 mü ne al dursun. Onun için gamepass e para ödemeye gerek yok.
Şimdi Hogwarts, Kingdom Deliverence 2 ve FC 26 hedefim var.
Sürekli para vermek çok mantıksız.
-
DaSpOnGe bunu yazdı
he bende AAA oyunları satın alıp kütüphaneye ekliyorum. asla ama asla konsoldan silmediğim 2 oyun mafia 1-2 resmater ve rdr2.
mafia da kafa dağıtmaya araba sürmeye giriyorum, rdrde daha önce keşfetmediğim şeyleri bulmaya çalışıyorum yada balık tutuyorum :W
Mafia 1 ve 2 candır. Özellikle 2'deki araba sürme mekaniklerinin hastasıyım. Arnavut kaldırımda arabanın fren tutma mesafesi bile farklı. Onu bile düşünmüş adamlar. Ancak oyun çok kısa sürüyor. Mafia 3 ise serinin yüz karası. İlk duyurulduğunda büyük bir merakla beklemiştim. Fakat hayalkırıklığı oldu. Aslında Vietnam savaşı sonrası 60'lar Amerikası güzel bir konu fakat becerememişler. Görevler birbirini tekrarlıyor. Git şu mekanı bas tüm adamları öldür. Birde saçma sapan bir şekilde düşmanları öldürüp arkanı dönüyorsun tekrardan orada düşman doğuyor. :D
Bu arada Mafia 2 aslında daha uzun görevli ve detaylı bir oyun olacaktı. Fakat piyasaya sürmeden önce çoğu şey silindi. Seneler sonra silinen bu şeyler internete mod olarak sızdırıldı :
-
gamepass spesifik oyun oynayan kisiler icin uygun degil, ornegin fifanin codun bfin son oyunlari. zamanini daha cok oyun oynayarak geciren kisiler icin su an daha uygun. ne bileyim daha buyuk butceli oyunlari takip edenler bunlari gamepass de hemen ciktigi gibi bulamaz ama orta olcekli ve dusuk butceli oyunlar ciktigi gibi gamepass e geliyor. gecen haftaya bak mesela hollow knight in yeni oyunu ciktigi gibi gamepass e eklendi. herkese hitap etmeyen ama bir cok kisinin geli gibi bekledigi bir oyundu. ciktigi gun steam e ulasim bir kac saat kesildi. ben hollow knight oynamam ama millet deli gibi oynuyor. expedition 33 buyuk ihtimalle bu yilin oyunu olacak ve ciktigi gibi gamepass e geldi. ben bu oyunu cok begendim. bu oyunlar orta olcekli ya da dusuk olcekli oyunlar oluyor. bagimsiz studyolarin calismalari. buyuk olcekli oyunlardan oynayamadiklariniz varsa (ac serisi gibi) bunlar icin bir iki aylik alinabilir sonra iptal edilebilir.
duzenli olarak odeme yapmak yerine senin benim gibi kisiler icin bir iki aylik alinmasi daha iyi oluyor. bir taraftan turkiyedeki oyun fiyatlari goz onune alimdiginda bir cok orta-dusuk butceli oyuna ulasmak oldukca iyi bir yontem.
tabi ki sevilen oyun ve turlerinin kendisine sahip olmak daha avantajli oluyor. f4 den bahsetmissin. tekrar oynanabilirligi yuksek olan bu tarz oyunlar icin gamepass uygun olmuyor. kutuphaneden her an kaldirilabilir belli olmaz. bende rpg leri satin aliyorum. hatta dijital almak yerine direkt medyasini almaya calisiyorum.
xbox i ilk aldigimda 3 ay gamepass kullandim sonra iptal ettirdim. yukarida ornek verdigim orta-dusuk butceli oyunlarin bir kac tanesi kutuphaneye geldigi zaman bir aylik uyelik alip tekrar bu tarz oyunlari deneyimliyorum. sonra uyeligi yenilemiyorum.
xbox ve gamepass kombosu tam olarak turkiyede universite ogrencisi icin dizayn edilmis. az paraya cesitlilik bol oluyor.
duzenleme;
bak cogu kisi bahsetmedi hatta cikis tarihi sebebiyle gecen yilin oyun odullerine dahi katilamadi ama indiana jones ciktigi gibi gamepass e geldi ve cok iyi oyundu.
blackhammer tarafından 16/Eyl/25 16:01 tarihinde düzenlenmiştir -
çocuklara tatilde açıyorum ben xbox sevmiyorum
kendim her akşam team forces 2 oynuyorum bilgisayarda :)
-
DJ_Alper bunu yazdı
çocuklara tatilde açıyorum ben xbox sevmiyorum
kendim her akşam team forces 2 oynuyorum bilgisayarda :)
Sen şimdi Soldat ta oynamışsındır zamanında :P
-
Şu Xbox veya ps5 de GTA Rdr2 gibi oyunlara klavye mouse bağlansa çok satışı yapılır ama bi türlü yapnıyorlar
-
Meraclitus bunu yazdı
Şu Xbox veya ps5 de GTA Rdr2 gibi oyunlara klavye mouse bağlansa çok satışı yapılır ama bi türlü yapnıyorlar
ps5 e klavye ve mouse bluetooth uzerinden baglayip oynayabiliyorsun. her oyunu oynamayabilirsin.
duzenleme:
muhtemelen xbox da klavye mouse destegi veriyordur
duzenleme 2:
simdi baktim, xbox klavye mouse destegi veriyormus
blackhammer tarafından 16/Eyl/25 23:51 tarihinde düzenlenmiştir -
blackhammer bunu yazdıMeraclitus bunu yazdı
ps5 e klavye ve mouse bluetooth uzerinden baglayip oynayabiliyorsun. her oyunu oynamayabilirsin.
duzenleme:
muhtemelen xbox da klavye mouse destegi veriyordur
duzenleme 2:
simdi baktim, xbox klavye mouse destegi veriyormus
kısmen destek veriyor single player oyunların çoğunu oynarsın ama eğer online oyun oynayacaksan burada ek aparat alman gerekiyor yoksa çalışmaz