Garip Ama Vpn İle Bağlanınca Net Daha Hızlı ?
-
Normalde DNS kullanırım fakat artık VPN kullanıyorum mesala şuan Zenmate açık net daha hızlı. Speedtest.net'ten bakıyorum hızım 10 megabit. VPN olmadan 22 megabit o mesele değilde ping sürem çok düşüyor VPN ile.
Bir yerde Google Dns, Yandex Dns gibi servislerin dns numaraları bile ayarlansa internet bağlantı istekleri TTnet sunucularına gidiyor diye okumuştum acaba o sebep olabilir mi ?
Dediğim Olay : http://tr.wikipedia.org/wiki/DNS_spoofing
-
bu olay bende de oluyo yurtta yasağı delmek için vpn kullanıyorum download normalinden daha hızlı
-
ProSky bunu yazdı
bu olay bende de oluyo yurtta yasağı delmek için vpn kullanıyorum download normalinden daha hızlı
Hangisini kullanıyorsun ?
Benim kullandığım neti yerin dibine sokuyor.
-
Benimki :
Zenmate - Romanya Lokasyon
En hızlısı bu. Tabi bunda Romanya'nın dünyanın en hızlı net bağlantısına sahip olan ülke olmasınında payı var.
-
bende hız düşüyor daha yavaş oluyor
-
zeybekustasi bunu yazdıProSky bunu yazdı
Hangisini kullanıyorsun ?
Benim kullandığım neti yerin dibine sokuyor.
gom vpn gezinmede aynı ama download da 100-120 kb arası bi artış var
-
hocam VPN'nin lokasyonu ile SPEEDTEST ile test yaptığın sunucunun lokasyonuna bağlı olarak değişir pingin. Yani daha düşük çıkması olası.
Mesela almayadan VPN aldın ve test ettiğin sunucuda almanya'da. Bu bağlamda pinginin daha düşük çıkma ihtimali var. Ama daha yüksek çıkma ihtimalinde var. Önemli olan normalde almanya'ya ping yolladığın sunucuya direk izlenen yolun, vpn ile gidilen yoldan daha uzun veya süre gerektiren bir yol olmasından kaynaklanıyor.
Anlatamadım galiba...
Mesela almanya lokasyonlu bir VPN ile türkiye lokasyonlu bir sunucuya (sadece hosting, donanımhaber vs.) ping atarsan normalden yüksek çıkacağını görebilirsin.
Ama VPN sunucusunun senin normal gittiğin yola göre daha kısaltan bir sunucuya ping atarsan pinginin düşük çıkması olasıdır.
DrKill tarafından 18/May/15 21:50 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Benimki :
En hızlısı bu. Tabi bunda Romanya'nın dünyanın en hızlı net bağlantısına sahip olan ülke olmasınında payı var.
Zenmateye romanya yeni geldi.
O seçili olunca hepten batıyor benim ki.
KYK yurduyum tabi ben.
-
earth vpn aldım önceden 6.gun iade ettim,bugün yine aldım 1 aylık kullanmak için ama şu an bağlanamıyorum.
İstanbuldan bağlanınca 90 ping alıyorsun nette çok hızlı.
Tavsiye edebilirim.
Ama öneriniz var mı pingi düşük olan.
-
mkyb bunu yazdı
Benimki :
cık cık. zenmate'i boşverin dedin sen hala kullanıyorsun demek
-
RotKerim bunu yazdımkyb bunu yazdı
Benimki :
cık cık. zenmate'i boşverin dedin sen hala kullanıyorsun demek
Dediğimi yap, yaptığımı yapma. :)