Garip Bir Ag Problemi
-
Sevgili dostlar ,
Kullandigimiz agda son iki haftadir garip bir problem yasanmakta.
Agdaki herhangi bir bilgisayar bir dosya indirmeye basladiginda diger tum bilgisayarlar internete erisemiyor.
Sanki router bandwidth'i sadece bu baglanan pc'ye veriyor gibi.
Routerin 2 sene onceki config dosyasini bile attim problem ayni.
Basina gelen bir bilen var mi ?
Saygilar
-
ağ ile alakalı bende bir problem yaşıyor yeni bir konu açmıyım dedim
İşyerinde karşılılıklı iki dükkan var modemin olduğu yerden diğer tarafa 25 metre kablo çektim 2 3 ay sorunsuz kullandım. daha sonra kablu ile internete giren makina dosya uplaod etmemeye başladı ne outlook a ne hizliresime ne ona ne buna. bende bilgisayarı modemin yanına taşıdım ve kendinden jack lı kısa bi kablo ile denedim upload etti. sizce sorun kendi çaktığım jacklar da mı yoksa kablo da mı ? kabloda olsa 2 3 ay nasıl çalıştım. yada başka bir fikri olan var mı ? süperonline 8 mb hız kullanıyorum. modem TP LİNK TD W8970
-
Konu tam piç olsun :D
Benim modemede bağlananlar sabit ip ile olmasa internete giremiyor. dhcp açık sorun nerde :D
-
DuPi bunu yazdı
Konu tam piç olsun :D
Benim modemede bağlananlar sabit ip ile olmasa internete giremiyor. dhcp açık sorun nerde :D
Herhangi ip ya da Mac filtreleme girmiş olabilir misin ?
-
aklima gelen router swich arizali olabilir
-
band manegamnenti kapat tekrar dene. router arızalıdır. band managmentlerı okurken routerın flaş stop ediyor kesiyor olabilir.
-
Band managemenet yok kapali.
Ayarla alakali olmayabilir cunku 2013 un ayarlarini attim dedidigim gibi yine ayni olay.
-
fazla konu açmayım dedim. şimdi benim modemin.. asdasd...
hocam işin şakası bi yana başka bi router denedin mi. bence de routerda sıkıntı var gibi duruyor.
-
Benimde aklima gelen o da iste sorayim dedim ; Akil akildan ustundur.. derler..
Tum ag duruyor sadece bir pc baglaniyor internete. Ne mail ne bisey.
Ilk defa basima geldi.. :)
-
ağı 2 kişi kullanıyoruz.
karşı taraf nete bağlanınca internet kopuyor.uykudan uyandırınca da aynı problem oluyor.sonra sınırlı erişim veriyor.3-4 dk sonra da kendiliğinden geliyor.hemen bağlanmak içinse modeme rest atmak gerekiyor.
ağ sürücülerimizde sıkıntı yok yeni güncellendi.pc ler casper
modem airties rt 206
cevap verecek arkadaşlara teşekkürler şimdiden :)
murdery tarafından 13/Oca/15 02:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Bandwidth management'i açıp QoS yapılandırmasına el atman şart o zaman hacı. Yazılım olarak çözüm istersen traffic shaping yazılımları işini görür. cFosSpeed bu konu da çok başarılı. Ama verim alabilmek için ağdaki bütün bilgisayarlara kurulmalı ve ayarlarından traffic shaping mode cooperative seçilmeli.
Ayrıca hacı ağ hakkında detay verebilir misin?
Router direkt olarak mı interneti dağıtıyor yoksa kaynak modem mi?
Switch managed/unmanaged? Router/Modem'in marka modeli?
Internet [Modem] > Router > Switch > Clients?
Router [PPP] > Switch > Clients?