folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Garip Bir Renk Körlüğü

Garip Bir Renk Körlüğü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek

sonuc ne simdi kormuyuz deilmiyiz...!!!

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    COURAGE_x bunu yazdı

Körsün ama renk körü değil hocam. Kör olmasaydın yorumlarda o fotoğrafın "renk körlerinin nasıl gördüğünü gösteren bir prototip" olduğunu anlardın üzgünüm :)

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

Şaşı bakınca sol alttaki 2 yi gördüm :)

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asa42
    asa42's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    COURAGE_x bunu yazdı

Körsün ama renk körü değil hocam. Kör olmasaydın yorumlarda o fotoğrafın "renk körlerinin nasıl gördüğünü gösteren bir prototip" olduğunu anlardın üzgünüm :)

Aynen. Millet yorumları okumuyor. Bir konuda daha kanıtladık bunu..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    janni
    janni's avatar
    Erkek
    oturuyorum bunu yazdı

tescilli renk körü olarak zaten soldakileri göremiyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek
    Gharzvog bunu yazdı

Ben de de var renkle ilgili bi problem. Hani masmavi led lerle yazilmis yazilar olur ya. Onlari okuyamiyorum ben. Cok parlak geliyor. İsik dagiliyor boyle havada. Odaklanamiyorum. Kimlere sorduysam herkes okuyabiliyor. Varmi baska boyle bi problemi olan ?

bendede oluyor o daha az seninkine göre görebiliyorum ama okurken zorlanıyorum bir denermisin mümkünse eski ampüllerden yoksa yeni florasanlara bak gözünün önünde bir çizgi olusuyor ışınlar dağılıyor öyle oluyor önünde bir çizgi varmış gbii (yatay) oluyorsa büyük ihtmial astigmatsin bende öyleyim ama doktora gitmeye üşeniyorum 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    COURAGE_x
    COURAGE_x's avatar
    Erkek
    asa42 bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı
    COURAGE_x bunu yazdı

Aynen. Millet yorumları okumuyor. Bir konuda daha kanıtladık bunu..

yorumlari tek tek okudum  epeyce guldumde yorum yazdim.. millet oyle bi yorumlamiski gordugunden veya yazdigindan emin degil gibi ondan oyle bir youmda bulundum..:))

Altın'ı olan kuralı koyar,kuralı koyan altın'ı alır!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

renk körlüğünde bir çok meslekte sorun yaşanmaz fakat ben kaptanlık lisansında  problem yaşadım fakat sonunda gemi adamı güverte zabitanlıgı için gemi adamı sağlık belgemi aldım ;

türkiyede ishiara testi uzerinde olan anomalaskop testi yaptırmak gerekiyor ishiara yetersiz saçma bir test 

eğer gemi adamı olacaksanız renk körlüğü varsa anomalskop testini ege üniversitesi ;istanbul beşiktaştaki yeditepe üniversitesi hastanesi ; birde yanlış hatırlamıyorsan hacettepe üniversitesinde test e girebiliyorsunuz. 

fakat bu testte direkt olarak mavi yeşil,yeşil-kırmızı ayıranlar alınmıyor ishiarada karma bir başarısı olanlar girebiliyor yada direkt girebilirsinizde ama normal renklerde ayırt etme sorunu varsa alamazsınız.

renk körlüğündede dikramatopsi yanı 2 renk ayırt etme sorunu olanlar alabilirler bunlardada pronotopia sorunu olanlar alınabiliyor yani başarılı denilenibiliyor deuteranop ,ve triateranop olanlar başarılı sayılmıyor. Aynı şekilde polislik ve askeriyedede geçerli olma durumu vardır diye düşünmekteyim sağlık yönergelerinde bu olay değişmeye başladı bilginize 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

orda 2 mi yazıyor :O   ne 2si sayı mı var orda :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

ekranı eğince görünüyor =P hafif bi renk farkı var

________ inspired by love and guided by knowledge _______