Garip Bir Renk Körlüğü
-
sonuc ne simdi kormuyuz deilmiyiz...!!!
-
COURAGE_x bunu yazdı
Körsün ama renk körü değil hocam. Kör olmasaydın yorumlarda o fotoğrafın "renk körlerinin nasıl gördüğünü gösteren bir prototip" olduğunu anlardın üzgünüm :)
-
Şaşı bakınca sol alttaki 2 yi gördüm :)
-
by_Tet bunu yazdıCOURAGE_x bunu yazdı
Körsün ama renk körü değil hocam. Kör olmasaydın yorumlarda o fotoğrafın "renk körlerinin nasıl gördüğünü gösteren bir prototip" olduğunu anlardın üzgünüm :)
Aynen. Millet yorumları okumuyor. Bir konuda daha kanıtladık bunu..
-
oturuyorum bunu yazdı
tescilli renk körü olarak zaten soldakileri göremiyorum
-
Gharzvog bunu yazdı
Ben de de var renkle ilgili bi problem. Hani masmavi led lerle yazilmis yazilar olur ya. Onlari okuyamiyorum ben. Cok parlak geliyor. İsik dagiliyor boyle havada. Odaklanamiyorum. Kimlere sorduysam herkes okuyabiliyor. Varmi baska boyle bi problemi olan ?
bendede oluyor o daha az seninkine göre görebiliyorum ama okurken zorlanıyorum bir denermisin mümkünse eski ampüllerden yoksa yeni florasanlara bak gözünün önünde bir çizgi olusuyor ışınlar dağılıyor öyle oluyor önünde bir çizgi varmış gbii (yatay) oluyorsa büyük ihtmial astigmatsin bende öyleyim ama doktora gitmeye üşeniyorum
-
asa42 bunu yazdıby_Tet bunu yazdıCOURAGE_x bunu yazdı
Aynen. Millet yorumları okumuyor. Bir konuda daha kanıtladık bunu..
yorumlari tek tek okudum epeyce guldumde yorum yazdim.. millet oyle bi yorumlamiski gordugunden veya yazdigindan emin degil gibi ondan oyle bir youmda bulundum..:)) -
renk körlüğünde bir çok meslekte sorun yaşanmaz fakat ben kaptanlık lisansında problem yaşadım fakat sonunda gemi adamı güverte zabitanlıgı için gemi adamı sağlık belgemi aldım ;
türkiyede ishiara testi uzerinde olan anomalaskop testi yaptırmak gerekiyor ishiara yetersiz saçma bir test
eğer gemi adamı olacaksanız renk körlüğü varsa anomalskop testini ege üniversitesi ;istanbul beşiktaştaki yeditepe üniversitesi hastanesi ; birde yanlış hatırlamıyorsan hacettepe üniversitesinde test e girebiliyorsunuz.
fakat bu testte direkt olarak mavi yeşil,yeşil-kırmızı ayıranlar alınmıyor ishiarada karma bir başarısı olanlar girebiliyor yada direkt girebilirsinizde ama normal renklerde ayırt etme sorunu varsa alamazsınız.
renk körlüğündede dikramatopsi yanı 2 renk ayırt etme sorunu olanlar alabilirler bunlardada pronotopia sorunu olanlar alınabiliyor yani başarılı denilenibiliyor deuteranop ,ve triateranop olanlar başarılı sayılmıyor. Aynı şekilde polislik ve askeriyedede geçerli olma durumu vardır diye düşünmekteyim sağlık yönergelerinde bu olay değişmeye başladı bilginize
-
orda 2 mi yazıyor :O ne 2si sayı mı var orda :D
-
ekranı eğince görünüyor =P hafif bi renk farkı var