Garip Bir Windows 7 Problemi?
-
Merhaba ben yaklaşık bir ay önce bir bilgisayar aldım ve aldığım günden beri bilgisayar açılırken windows logosunun geldiği ekranda 2-3 dakika kadar bekliyor sonunda açılıyor fakat çok yavaş çalışıyor yeniden başlattığımda ise normal bir şekilde çalışıyor. Ramlerden olduğunu düşündüm hepsinin teker teker söktüm ama aynı sorun devam ediyor.. Sistem özellikleri;
anakart: asus amd m5a88-v evo 880g DDR3 2000mhz VGA GLAN 1394a Raid USB 3.0
ram:GSKİLL 4*4 1600 Mhz DDR3 CL9 value series
ekran kartı:2GB GTX560 GDDR5 256 bit HDMİ DVİ
İşlemci:AMD bulldozer fx-8150 8 core 3.6 ghz 16mb black edition
kasa:thermaltake element 700w midi atx
harddisk:3.5" 2TB 7200 RPM 64MB SATA III 6GB/s NCQ
yardımcı olabilecek var mı acaba?
-
bios a bakmayı denedinmi güncelle ve iyi bak ayarlara
-
Bu sistemin 20 saniyede açılması gerekir ? bios default denedinmi ?
-
bios default yaptım kaç kere anakartın kitabını da okudum belki ordan bir şey yapabilirim diye ama yapamadım :S
-
makineye bak beee offff bittim.
hdd sata kablolarını bir kontrol et olmadı farklı yerlere tak. disk analizi yap bakalım sonuç ne olacak. eski makinen varsa onun hddsini tak ona windows kur sorun devam ediyormu kontrol et.
ramleri aynı renkte olan soketlere tak öyle dene. şimdilik aklıma bunlar geliyor hacım.
-
sata kablolarına bir bakıyım ramler zaten 4 tane 4 soket var yerlerini falan değiştirdim tek tek bile taktım fayda etmedi maalesef :D
-
oluyor öyle garip şeyler. benim makinede de windows kurulumundan önce bi 10dk bekliyor saçma saçma.
bilgisayarında harici hdd veya usb bellek takılıysa onları çıkarıp dene olmazsa.
-
Bir tane usb çoğaltıcı var onu çıkartıp deniyim olmazsa bi.Onun dışında harici bellek yok bilgisayarda
-
Hdd Sata bağlantını anakar üzerinde Sata -0 Yazan kısma tak. DVD veya rom varsa onuda Sata-1 yazan kısma tak.Hala sorun devam ederse Sadece dvd sürücünün elektrik ve sata kablosunu çıkart sorun ortadan kalmış olacak.eğer bu durumda sorun hallomuşsa DVD sürücüsünün Chipsetinde sorun vardır.
Geç açılmasının sebebi donanım üzerinde bozuk chipset li aygıtlar olursa PC açılışında işletim isistemi aygıtları tanımaya başlar böylece chipseti bozuk aygıttan dengesiz cevaplar almaya başlayınca işletim sistemi cevap alıncaya kadar bekler daha sonrasın da vaz geöer ve sistem açılır ama uzun bi açılış olmuş olur.
-
eyvallah hocam şu anda sata kablosunu değiştirdim bir problem yok gibi gözüküyor eğer sorun devam ederse dediklerini yapcam
-
bios a bakmayı denedinmi güncelle ve iyi bak ayarlara