Garip Garip İnternet Sorunlarım
-
Wifi kopması aygıtından olmasın? Tamam senin her alet uyuzluk yapıyor ama elalemin aleti kesin düzgün çalışır. Telefondan tabletten nereden giriyorsan internete o cihazda problem olmasın?
-
evin toprak hattına baktır
-
Topraklamada sıkıntı var sanırım ya da guslün eksik.
-
topraklamadma sıkıntı yok. adaptörlerin hiçbiri topraklamadan etkilenmez.
elektrik dalgalanmasından dolayı modem reset atıyor. doğal olarak kendini toparlaması 30 sn sürüyor.
9v bir modemin varsa 12v adaptör tak ona. (korkma birşey olmaz patlamaz.)
bana kalırsa en ucuzundan bir güç kaynağı al. bütün bilgisayar ve modemi ona bağla.
çözüm 2: modemler 9 volt ise : adaptörden gelen kabloyu kes 9 voltluk pile +=+ ve -=- şeklinde bağla.
modeme giren yeride aynı şekilde bağla. güzelce bantladıktan sonra tak çalıştır. uzun bir süre reset atmaz.
-
hazır konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum.
chrome dan veya explorer dan herhangi bir dosya indirdiğim esnada, feysbuk olsun, mail olsun, google olsun hiçbir siteyi açamıyorum, hep zaman aşımına uğruyor.
16mbit bağlantı var, download 1,2 mb/s ile felan çekiyor ama hiçbir sayfaya giremiyorum. ayrıca ikinci bir dosyayı da indiremiyorum.
fakat torrent üzerinden aynı anda 3-5 dosya indirebiliyorum, mesela 3 dosya varsa 400 kb/s, 500kb/s, 350 kb/s gibi hızlarda çekiyor. İnternette gezinirken herhangi bir problem yaşamıyorum,
chrome da explorer da düzgün çalışıyor.
ancak dediğim gibi tarayıcıdan dosya indirirken hiçbir siteyi açamıyorum.
sıkıntı nerde olabilir?
-
hocam bizim binada topraklama yokmus net cok dandikdi 50 kere aramalardan sonra adamlar evde topraklama sorunu falan var ondan ping yapiyor dediler :D ne kadar dogru yada yalnis bilmiyorum babamada 50 kere yap sunu dememe ragmen yapmadi hala seninkide oyle birsey olabilir diye dusunuyorum.
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
hazır konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum.
chrome dan veya explorer dan herhangi bir dosya indirdiğim esnada, feysbuk olsun, mail olsun, google olsun hiçbir siteyi açamıyorum, hep zaman aşımına uğruyor.
16mbit bağlantı var, download 1,2 mb/s ile felan çekiyor ama hiçbir sayfaya giremiyorum. ayrıca ikinci bir dosyayı da indiremiyorum.
fakat torrent üzerinden aynı anda 3-5 dosya indirebiliyorum, mesela 3 dosya varsa 400 kb/s, 500kb/s, 350 kb/s gibi hızlarda çekiyor. İnternette gezinirken herhangi bir problem yaşamıyorum,
chrome da explorer da düzgün çalışıyor.
ancak dediğim gibi tarayıcıdan dosya indirirken hiçbir siteyi açamıyorum.
sıkıntı nerde olabilir?
DNS adreslerinde sıkıntı var muhtemelen. Verilen domaini çözümleyemediğinde genelde bu senaryo oluşur. 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ü deneyip sonucu bildirirmisin?
-
ayhun bunu yazdı
Splinter i bi degistirme imkanin varsa bi deistir dene
splitter bu:
splinter bu:
-
modemle şofben aynı şaltere bağlıysa diğer şalterlere bağlı hatlara takarak dene.
-
NoktaliVirgul bunu yazdıayhun bunu yazdı
Splinter i bi degistirme imkanin varsa bi deistir dene
splitter bu:
splinter bu:
Sprinter :