Geceleri Nasıl Rahat Uyuyorsunuz?
-
hacked75 bunu yazdı
Beynini gereksiz ayrıntılarla doldurma. Gereksiz ayrıntılarla doldurunca düşünemeyecek hale geliyorsun. Hayatımın bi bölümünde şimdide devam ediyor sayılır uyuyamama problemi çektim. Benimkisi kabus görmemek uyumak istememekle alakalı bi' durumdu. Kafanı o salak saçma ayrıntılardan sıyırırsan rahat uyuyabilirsin. Vücut yorgun ise düştüğün gibi uyursun yok ben uyuyamıyorum diyorsan iyi yorulmamışsındır. Gün içinde aktif olmaya çalış üşengeçliğinide atmış olursun.
Öneri olarak şunu söyleyeyim: Passiflora gibi ilaçlardan uzak dur melisa çayı iyidir sakinleştirir falan ama öyle ahım şahım etkisi yok. Uyuyamayınca zorlama kendini çık bi hava al biraz yürü. Telefonun elinde uyumaya çalışma en azından. İlla uğraşacak birşey arıyorsan kitap okuyabilirsin. Okumuyorsan bu sana kitap okuma alışkanlığı kazanmana sebeb olur.
..ve geçmişten kalan, geçmemiş yaraların varsa eğer. Dokunma, iyileştiremezsin. Tüm mesele kafana takmayıp uykun gelince uyumak. Yatağın içine girip uykunun gelmesini bekleme.
Aslında bu çok doğru.
Bunun dışında diğer müridlerin doğru söylediği çok fazla şey var.
Spor konusunda şöyle bir durum var yoruluyorum ama beyin hala aktif olduğundan yine yatamıyorum.
İlaç kullanmak istemiyorum karaciğere zararı olduğundan.
-
Anskiyete düzeyin yüksektir haci, kaygılardan kurtulmak gerek.
-
bak bu saat oldu uyuyamadım daha. KAfayı yiyecem şuan tam 20 saattir ayaktayım gram uyku anlayamıyorruuuumm
-
Her gece 3–4 gibi mutlaka uyanırım kaçta uyursam uyuyayım uyanırım 10 – 30 arası uyanık kalır sonra tekrar uykuya dalarım çok sinir bozucu bir durum şahsen hiç uyanmadan sabaha kadar uyumak istiyorum
Dün gece değil önceki gece arkadaşla sabahladık sabahta uyumadım 36 saattir uyumamıştım gece uyudum saat 20.30 da gece 3 te uyandım 10 dakika sonra tekrar uyudum
Kafaya hiç birşey takmayan birisiyim neden uyanıyorum
-
aşırı uykum yoksa garanti yatakta 1 saate yakın uyuyamam. bazen hiç uyku tutmuyor uyumuyorum. sonraki gün 10 saate yakın uyuyabiliyorum. bide gün içerisinde yaptığım aktivitelere görede değişebiliyor bu olay :D
-
Daha önce internette karşıma çıkmıştı kaydetmiştimbilgisayara , ondan sonra hiç deneme fırsatım olmadı :))
Yatmadan önce muzu kaynatın suyunu için
Zaman zaman hepimiz yaşamışızdır. Her zamanki saatimizde yatmamıza rağmen o gece bir tuhaflık var gibidir. Uyku bir türlü yanımıza uğramaz. Yatakta döner durur, serin kısmı yüzümüze gelsin diye yastığı çeviririz. Ertesi günkü önemli işlerimiz aklımıza gelir, uykumuzu almazsak çok zorlanacağımızı düşünürüz. Düşündükçe uykumuz daha da uzaklara gider. Bir bakmışız sabah olmuş...
Bu haberde böyle gecelerde hayatınızı kurtaracak, kolayca uyumanızı sağlayacak, basit, zararsız ve etkili bir formülümüz var.
İhtiyacınız olanlar, bir muz, bir tencere, biraz su, bir de isterseniz bir tutam tarçın...
Önce tencerede suyumuzu kaynatıyoruz. Sonra muzumuzu, uçlarını kesip, kabuklarıyla birlikte tencereye yerleştiriyoruz. 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Demlendikten sonra bir fincana güzelce süzüyoruz. İsterseniz bu aşamada bir tutam tarçın da şahane olur. Ve afiyet olsun…
Bu çayı içtikten sonraki bir saat içinde uyku garantili.
Ya muz ne olacak? Kabuklarını soyup biraz tarçınla mis gibi bir tatlıya dönüştürebilirsiniz.
Peki nasıl oluyor? Muz, özellikle de kabukları, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin bir meyve. Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir madde. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için muhteşem bir yardımcı oluyor.
Öte yandan bu çay için mümkünse organik muz kullanın. Organik muz bulamıyorsanız da muzunuzu sıcak suya atmadan önce çok iyi temizleyin. Zira muzu kabuğuyla birlikte kaynattığınız için, kabukta birikmiş olabilecek zararlı maddelerin suya geçme ihtimali var. -
student bunu yazdı
Daha önce internette karşıma çıkmıştı kaydetmiştimbilgisayara , ondan sonra hiç deneme fırsatım olmadı :))
Yatmadan önce muzu kaynatın suyunu için
Zaman zaman hepimiz yaşamışızdır. Her zamanki saatimizde yatmamıza rağmen o gece bir tuhaflık var gibidir. Uyku bir türlü yanımıza uğramaz. Yatakta döner durur, serin kısmı yüzümüze gelsin diye yastığı çeviririz. Ertesi günkü önemli işlerimiz aklımıza gelir, uykumuzu almazsak çok zorlanacağımızı düşünürüz. Düşündükçe uykumuz daha da uzaklara gider. Bir bakmışız sabah olmuş...
Bu haberde böyle gecelerde hayatınızı kurtaracak, kolayca uyumanızı sağlayacak, basit, zararsız ve etkili bir formülümüz var.
İhtiyacınız olanlar, bir muz, bir tencere, biraz su, bir de isterseniz bir tutam tarçın...
Önce tencerede suyumuzu kaynatıyoruz. Sonra muzumuzu, uçlarını kesip, kabuklarıyla birlikte tencereye yerleştiriyoruz. 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Demlendikten sonra bir fincana güzelce süzüyoruz. İsterseniz bu aşamada bir tutam tarçın da şahane olur. Ve afiyet olsun…
Bu çayı içtikten sonraki bir saat içinde uyku garantili.
Ya muz ne olacak? Kabuklarını soyup biraz tarçınla mis gibi bir tatlıya dönüştürebilirsiniz.
Peki nasıl oluyor? Muz, özellikle de kabukları, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin bir meyve. Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir madde. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için muhteşem bir yardımcı oluyor.
Öte yandan bu çay için mümkünse organik muz kullanın. Organik muz bulamıyorsanız da muzunuzu sıcak suya atmadan önce çok iyi temizleyin. Zira muzu kabuğuyla birlikte kaynattığınız için, kabukta birikmiş olabilecek zararlı maddelerin suya geçme ihtimali var.aksam yataga nasıl yattıgımı bilmiyorum :D hergün herggün muzmu kaynatılır 1-2 litre yapsak olmazmı tek seferde
-
Geceleri rahat uyuyamayan arkadaşlar, bir zahmet psikiyatrik destek alsınlar.
-
Bende aksi durum var 18 saat uyusam yine uykumu alamıyorum
-
Sabah 7 de kalk butun gun calis gece 2 dedinmiydi bebek gibi uyursun. Amacsiz yasiyorsan kusura bakma hicbisey yapamazsin cunku yatis kalkis saatlerin dengesiz oluyor. Amacsiz yasamadan kastim yanlis anlasilmasin bi ise gitmiyorsan okul yoksa ne bilim zorunlu bi durum yoksa.