Gelecek Kaygısı İçinde Olanlar Okusun
-
mettoman bunu yazdı
okudum eline sağlık ama hiç çevresel faktörden bahsetmemişsin. ben reklamcı olmak istiyorum ama ailem bana destek vermiyo. üniversite olarak ege'yi düşünüyorum ama başka şehire gidemezsin diyolar. iyi diyorum gsf kazanıyım orada grafik tasarım okurum diyorum. bu sefer resim kursuna göndermiyolar.
edit:şu konuda bana yardımcı ol. karşı gelemiyorum aileme hukuk okuyacan diyolar ama ben istemiyorum. tercih yapacağım zamanki kavgaları hissedebiliyorum.
Hayatını sen yaşayacaksın ailen değil :)
Gir bir işe çalış maddi özgürlüğünü kazandığın zaman biraz ağırlığını koyabilirsin. İstediğin kursa gidersin.
En azından açık açık konuşursun ben hukuk okumak istemiyorum bu konudada kararım kesin dersin
-
@Mettoman
Sen önce tam olarak ne istediğine karar ver.Sen daha ne istediğini bilmiyorsun.Kararını verdikden sonra net bir soru sor bana bende sana ona göre cevap vereyim ciğerim.
@Holysero
Hocam insanların %70 inin ben yetenekleri olduğuna inanıyorum.Her insanın bir yeteneği vardır falan gibi yalanlar sölemicem tabi ki ama bu %70 lik kesimin içinde olup olmadığını anlaman gerek.Eğer o kesimde değilsen bunun çok büyük bir eksisi olmaz.Sevdiğin meslekde kendini yeteneğin olmasa dahi çok çalışarak geliştirebilirsin.
-
Yılalrdır diyorum ;
İnsanlar kendi yapamadığını düşündükleri şeyler için, sende yapamazsın der.
Bu yüzden bütün insanlara ve insanlığa karşı gelmeniz gerek. Elektrik, uçak, araba bir zamanlar imkansızdı. Dünyanın 2 uzak ucundaki biriyle görüntülü konuşmak bir zamanlar imkansızdı.
İnsanlar "yok ya yapamazsın" demişti. FAkat direnip yapan insanlar ; bugün dahi olarak anılıyor. Bu yüzden herkese direnmek lazım.
Benim acı tecrübemdir ki ; bu işi gizli yürütün. Elle tutulur birşeyiniz olmayınca hem insanlar direncinizi kırmaya devam eder, hemde sizin isteğiniz köreliyor.
----
Başarmanın yolu motivasyondur. 3 bin alayımda, ohh mis değil. Dünyayı değiştirebilir, alanınızda farklı işler yapabilirsiniz. Hiç yapılmayan şeyleri yaparak ; adınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. İçgüdülerinize güvenmeniz ve kimsenin yapamadığı şeylere atlayıp, tecrübe edinmeniz gerek.
Maalesef ilk yürüme denemesinde herkes düşer. Önemli olan düşüp kalkarken ; bir öncesine göre daha fazla adım atmak ve her düşme kalkmayı kolay hale getirmektir.
----
Örneğin üniversite okumak yerine , Çin'e gidip orada 2 sene kalsaydım, sonra Almanya'ya gidip orada da 2 sene kalsaydım diyorum. Çin, Japonya gibi ülkelerde üretimi ve yenilikleri ; Almanya'da disiplini öğrenirdim (çalışırdım). Ve Türkiye'ye geri döndüğümde ;
- yeniliklerden haberdar, Çince ve Almanca bilen , disiplinli ve tecrübe sahibi biri olurdum. Üniversite mezunlarından kat kat öne geçerdim. Ama geç işliyor işte beyin. düşünemiyorsun. Çin miş, Almanyaymış ; imkansız geliyor.
--
Danstan borsaya, yapay zekalı şeylerden yüzmeye, bateriden dansa bir çok konuya atladım (kaligrafi, meditasyon vs.. vs.. sabaha kadar ayarım).
bu işin en iyi yolu ; şu an neyi severek yapıyorsanız onun üzerine proje geliştirin. Programlama ise , 1 sene içerisinde satabileceğiniz birşeyler yapmaya başlayın.
Parti kuracağım diyorsanız ; girin gençlik kollarına, aktif rol alın. Herşeye atlayın, ben yaparım deyin.
Sevdiğiniz şeyi yapın. Annem diyor ki ; ben hobimi yapıyorum, onlar bana para veriyor. Bilim adamıdır ve şu an dünyanın ilk 20sinde. Türkiye'de ve dünyada ödüller kazandı. Türkiye'de yaptığı işte en iyisidir. Bu severek olur. Fakat 8-10 yaşlarında tırtıl beslermiş. Bitki ve hayvanlarla çalışmayı severdi.
------
Mutlaka tavsiye ettiğim bir kaç kitap. Girişimciliği, başarısızlığı hazmetmeyi ve küllerinden doğmayı anlatan ; insanlarla nasıl dialog kuracağınızı ve kendinizi anlatan mükemmel kitaplar.
bunları okumak, hayatımda kendim için yaptığım en yararlı şeylerdi ! Ve kitap okumayı sevin. 16 yaşına kadar en fazla 2-3 kitap okudum. Şimdi ayda 2-3 kitap bitiriyorum. Ve kattıkları inanılmaz. Romanda okumam. Hep araştırma, biyografi vs..
Steve Jobs - Walter Isaacson
Howard Schutz (Starbucks CEO'su ve mükemmel şekilde yazmış) - Gönlünü işe vermek. Neredeyse sıfırdan nasıl kurduğunu anlatmış
Yine Howard Schultz, Steve Jobs ve bir çok başarılı lider gibi ; buda neredeyse sıfırlandığı şirketini tekrar nasıl kurtardığını anlatmış
Ben bu kitabının nesini anlatayım ki ??? Kitap mükemmel ötesidir. Reklamın, markanın değerini anlatmakla kalmaz. Seninle bağdaştırıp günlük hayatında nasıl kullanabileceğini gösterir. Propaganda ve psikolojik savaş teknikleri.
Bu ise, Apple çalışanının anlattığı birşey. Buda satma, kendini satma sanatını anlatıyor. Büyüleyici bir lider, büyüleciği biri nasıl olabilrisiniz ? Kitleleri nasıl harekete geçirebilirsiniz ?
----------------------------
Bu 5 kitap, hayatınız boyunca okuyacağınız mükemmel kitaplardır.
Şuan aklıma gelen başka birşey yok, bu konularda. Olursa eklerim.
-
hiçbirşey istediğim gibi olmadığı için kaygılanmıyorum
hayat ne derse he diyorum işime gucume bakıyorum
-
HoLYSeRo bunu yazdı
önce kendi yeteneklerimi ne istediğimi anlıya bilsem birşeylere yönelicem ama kendımı tanımıyorum daha hedef koyamıyorum kendime .
yazı gerçekten çok güzel olmuş hocam eline sağlık
-
çizik sabaha sakin kafa ile okurum
-
HoLYSeRo bunu yazdı
önce kendi yeteneklerimi ne istediğimi anlıya bilsem birşeylere yönelicem ama kendımı tanımıyorum daha hedef koyamıyorum kendime .
yazı gerçekten çok güzel olmuş hocam eline sağlıkSwot analizi yap.
Kişilğin, yeteneklerin, çevren vs..'yi görmek için otur swot analizi yap.
Psikolojide bir kural var (hipnotize vs.. etmek için) önce senin o moda girmen gerektiğini söylerler. Yani birini bir yere götüreceksen , öncen sen oraya gitmen gerek.
Birini moda sokacaksan, önce senin o moda girmen gerek.
--
Önce sen kararlı olacaksın , odaklanacaksın ve inanacaksın ki etrafındakilerde hem sana hem gideceğin yola inansın.
Ve bunun temeli ; önce hedef bulmaktan geçer. Neyi seviyorsun, küçükken neyin üstünde odaklanırmışsın (ben , beyaz eşya hariç evdeki bütün herşeyi 10 yaşlarında sökmüş adamdım, dayım çok sağlam kemancıdır ; 5 yaşında bağlama 12 yaşında keman çalmaya başlamış vs..).
Mutlaka küçükken ailenin ilgini fark ettiği birşey vardır. Mutlaka sevdiğin şey vardır ve ikisi birbiriyle bağlantılıdır. Ona yönel. Daha da önemlisi ; yaptığın her işte para kazanmak dışında hedefin olsun.
Amacın zengin olmaksa ayda 20 bin kazansan da , niye 25 bin değil dersin. Fakat amacın dünyanın en iyi ürünlerini yapmaksa ; bunun için kararlıysan eninde sonunda mutlaka parada kazanırsın, hedefine ulaşıp isimde yaparsın.
-
Çok güzel yazı ellerine sağlık bende şuan bulunduğum meslekte iyi şeyler yapabileceğime inanıyorum herkes hayallerinin peşinden koşsun kimse de başkaları yapamazsın dedi diye hayallerinden vazgeçmesin.
Babam şunu olmamı istiyor annem bunu olmamı istiyor diyerek de bir yere varamayız hayat sizin hayatınız ve sizin hayatınızı onlar bile bilemezler.
-
Koşuyoz koşuyoz ölüyoz elmize geçen ne anlamış değilim. Binlerce yıl mağaarada yaşamış varlık biz insanlar şimdi saçma sapan işlere giriştik çok değil bir kaç yüz yıl önce en büyük derdimiz toprak kazanıp savaş yapmaktı oda toplasan ömründe kaç kere savaşa gidersin ki geri vakitte evde yat hayvan felan bak tarım yap köysel geleneklere göre yaşa dert tasanın bir sınırı vardı ve biz insan denen varlıklar fransız ihtilalinden sonra makine ürettik pardon makine insan üretti. olur mu abi herkes bu yükün altına nasıl girsin. boşver ne olacaksa olsun. her gün binlerce insan hiç uğrujna ölüyor mesela onların hiç mi hayali yok bi düşünsene gerçekten sadece kazanmak için mi geldik hayatın başka amaçlar var. sadece din demiyorum dinler boyutunun da üstü kavramların bir yansımasıyız ha bilme buları çalış bir sitiv ol kanser ol öl ama ölüyon yani koyver be abi.
-
u235 bunu yazdı
@Mettoman
Sen önce tam olarak ne istediğine karar ver.Sen daha ne istediğini bilmiyorsun.Kararını verdikden sonra net bir soru sor bana bende sana ona göre cevap vereyim ciğerim.
@Holysero
Hocam insanların %70 inin ben yetenekleri olduğuna inanıyorum.Her insanın bir yeteneği vardır falan gibi yalanlar sölemicem tabi ki ama bu %70 lik kesimin içinde olup olmadığını anlaman gerek.Eğer o kesimde değilsen bunun çok büyük bir eksisi olmaz.Sevdiğin meslekde kendini yeteneğin olmasa dahi çok çalışarak geliştirebilirsin.
Nasıl ne istediğine karar ver? Diyorum ya reklam sektöründe grafiker olarak çalışcam diye edit:okuduğunu anlamaktan aciz adamdan yardım bekliyoz. Neyse hocam kalsın eyvallah mettoman tarafından 24/Nis/13 07:09 tarihinde düzenlenmiştir