Gemi Adamı Olmak.
-
Arkadaşlar merhaba,
Şu an çalışmakta olduğum işin bir geleceği olduğunu düşünmediğim için istifa etmeyi planlıyorum.
Alternatif olarak düşünürken çocukluk hayalim olan gemiadamlığını araştırmaya başladım. Bir de benimle aynı hayali paylaşan arkadaşım ile birlik olduk. Şu an çalışmakta olduğum işin sorumlulukları ve çalışma temposu, zevkle uğraştığım yazarlığın önünü de kapatıyor. Gemiadamı olarak yazarlık için bolca zaman bulacağımı ve yeni yerler görmenin bana iyi geleceğini düşünüyorum.
Bu iş kolu ile ilgili bilgisi, deneyimi ve çevresi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Kurs, sınav ve ehliyet için bir miktar para gerektiğini biliyorum.
Kurs ile ilgili tavsiyeleriniz, yardımlarınız, deneyimi olan arkadaşların tavsiyeleri ve yorumları benim için çok önemli.
Teşekkürler. -
İş garantili mesleki kurslar var ama hemen adamların kucağına atlama. Çünkü kurs az uz bir para değil. En son İzmir'de arkadaşımın gittiği kurs 4000€ gibi bişeydi. Deniz Adamlığı Belgesi başka bir masraf kalemi. Tam teşekküllü bir hastaneden Deniz Adamı Olur raporu alman lazım ki bu ne kadar tutuyor bilmiyorum.
Bizim amca İzmir'de gemi denetleme görevlisiydi. Amcaoğlu ll. Kaptan oldu sayesinde. Güzel parası olduğunu ve çok güzel yerler görebileceğini düşünüyorum. Yalnız bu gemi adamlığı olayının en yaygın olduğu yerler İzmir ile İstanbul. Hatta İstanbul Kartal ve Tuzla'da bunun kursları vardı. Bir ara bizim amcaoğlu orda görev almıştı ordan biliyorum. Ama isimleri ve adresleri ile ilgili fikrim yok.
-
Meşâkatli bir yol, belli bir süre sonra çok sıkıcı gelmeye başlayabilir çünkü deniz hep o gördüğün gibi çarşaf yüzeyde kalmıyor.
Sürekli bir paranoya içinde olabilirsin..
Görmediğin yerler konusunda o ülkede bırakılıyorsun kart'ın ile belli bir zaman kadar işe göre mesela 2-3 gün dolaşabiliyorsun bazıları gittikleri yerde kaçıyor ve kaçak hayata dananıyor gemiciliği bu işi yapmak için isteyenlerde var.
Bence daha stabil işleri tercih et evine yakın bulabileceğin vs.
Sonra paranı biriktirip kafandaki görmek istediğin yerleri görebilirsin.
Çok çalışmaktan yakınıyorsan.
Pastane işlerine gir bence, sabahçı olarak anlaş sabah 5 öğlen 14:00 gibi paydos edersin sanada çok vakit kalır. -
ben ayda 5000 $ maaş alırken bıraktım bana daha fazla yazdırma
-
Deniz Gemilerinde değilde, Minik bir Denizaltı yapıp Denizlerin Altında Yolculuk yapmak Gibi hayalim var.. Hayalden Bahsetmişin ya benimde hayalimi paylaşasım geldi.. :)
-
içimde bir
NaZi_ var gemiyle okyanuslara çıkmak istiyor :D tek bildiğim bu işte iyi para var tazmınatı filanda çok iyi tutuyorlar hayırlısı...
-
Askerliğimi telsiz askeri olarak yaptım bu gemide

halada anar dururum o günleri fırsatım olsa gemi adamı olurdum :D
-
aliyk bunu yazdı
Askerliğimi telsiz askeri olarak yaptım bu gemide

halada anar dururum o günleri fırsatım olsa gemi adamı olurdum :D
Fırkateyn mi hocam bu ismi hep ilgimi çekmiştir.
-
Arkadaşlar hayatımı bir rutine saplamak en korktuğum şeydir. Şu an bu korkuma en yakın noktadayım. Ayrıca farklı etkenler de mevcut. Bu işin artılarını ve eksilerini konuşabileceğim tecrübeli veya tanık olmuş kişilerle sohbet etmek istiyorum.
Mümkünse. -
-Gemi adamlığında en önemli şey firma. Hangi firmada çalışacaksın önce bunu araştır. Hasta olunca seni tayvanda bırakan, uçak parası bile vermeyen, maaşını doğru dürüst ödemeyen, çalışan sağlığı ve güvenliği konusunda amaaan yerine adammı yok diyen firmalardan uzak dur. Somalide korsanlar gemi kaçırıp 10 milyon dolar istiyor, gemi firması olsun bizim sigortamız var zararımız yok diyor. Eee çalışanlar me olacak diye soruyorlar sorumluları araştırıyoruz diyor. Yardım etme, fidye ödeme yok. Nasılsa sigortadan alıyor parayı.Şu anda sektörde bu tür firmalar maalisef çok. Mutlaka Türkiye iş kurumu vasıtası ile git. Türkiye iş kurumundan işci alan firma ölüsü dirisi Türkiyeye getirmek zorunda. Çalıştığın firma Türkiyede vergi ödeyen bir firma olsun. Bu şekilde alacakların olduğunda mahkemelere gidebilirsin.
-Gemi adamlarında genelde karı-kız ayağı ve alkol tüketimi fazladır. Haksızda sayılmazlar. Bir gemi dolusu sap denizin ortasındasın. Bu gün deniz, yarın deniz, öbür gün deniz, 10 gün sonra "hasan abi sen yürürken kıvırıyormusun". Gemide iyi kazanıp uzakdoğudan kübaya atlamadığı orospu bırakmayıp kazandığını harcayan üzerine de çeşit çeşit hastalık kapan tipler var. İradene sahip olacaksan git.
-Evli barklı, sevgilili adamın işi değil.
-Yağcı, silici vb gitme. Mesleğin varsa git. Ben 1.sınıf elektrik zabiti cüzdanına sahibim, mesleğin olmasını tavsiye ederim.
-
Şuan için güzelde bi evlendiğini çoluk cocugunu düşün ?
5-6 ay evden uzak kalmak ilgisiz bırakmak belkide en çok ihtiyac duyucakları anda yanlarında olamamak ?