folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Gemi Adamı Ve Gemicilik Hk. Sorular

Gemi Adamı Ve Gemicilik Hk. Sorular

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

Bu yıl 2 yıllık tıbbi görüntüleme teknikleri programından mezun olucam. Kpssden düşük puan aldım (76 puan - branş sıralamam 1. sınıf öğrencileriyle beraber 1600) dolayısıyla kendi mesleğime atanmam biraz zor. Sıralamaya giren en az 600 kişinin 1. sınıf öğrencisi olması durumunda belki atanabiliyorum.

Konuya gelirsek. Ben 2. döneme kadar boşum sadece 1 final sınavım var (uzaktan eğitim dersine ait). Yaklaşık 4-5 ay kadar bir süre boyunca boşum. Bu süre zarfında başka işte çalışmak yerine ilgi duyduğum meslekte gemi adamı oalrak çalışmak istiyorum.

Google amcaya elbet sordum biraz bilgi sahibi oldum ama bu işi yapmış olanlardan veya detaylı bilgi sahibi olanlardan da bilgi almak istedim.

Nereden başlamalıyım, vasıfsız elemanlar gemide tam olarak ne iş yaparlar, bir gemi seferi kaç hafta/ay sürer, ne kadar maaş alırlar,  eğitim almak şartmıdır ücretsiz eğitim alabilirmiyim ?

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek

Müdür aynı başlıktan bi tane daha hatırlıyorum, orada epey bilgi var ve bu işi yapan bir murid hatırlıyorum konuya yorum yazmıştı. Ona ulaşıp detay bilgi edinebilirsin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

bunların egıtımı var heralde devletın verdıgı kısa bı egıtımden sonra gıdebılıyorsun dıye bılıyorum kacak işlerı nedır onu bılemem

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

gemı adamı cuzdanı (pasaport yerıne kullanılan) ve gemı adamı yeterlılık alman gerekıyor 

yeterlılık ıcın de meb onaylı kurs okul sartı kosulmakta sanırım ona bır bak (kurs vs devamlı degısıyor kursla nasıl oluyorsun bılmuıyorum ama cat dıye gemıye cıkamıyorsun artık) ayrıca gemı adamı olur saglık raporu alacaksın.

seferden sefere fark var . devamlı antalya kiev yaparsın yada izmit ambarlı honkong yaparsın seferıne gore degısıır yakın mesefe 10 gun de asya avrupa 25 30 gun de beklemeler vs vs . kımse senı 2 3 sefer ıcın gemıye almaz. 4 5 aylıgınada kımse calıstırmaz. bırde gemıye cıktın 2 gun sonra 3 ay sonra ıs bırakamzsın kımse gelıp okyanusun ortasından helıkopterle lımana bırakmaz .odana kıtlerler sefer tamamen bıtene kadar gemıye bındıgın neresı ıse oraya kadar kapalı kalırsın odanda 

para lazımsa baska ısler pesınde kos bu yol cok duzgun degıl . guverte  yada makine  zabıt degılsen daha dogrusu gemıler calısabılecek gıbı degıl.

gemıcı dedıgın her boku yapar konfeksıyondakı ortacı ayakcı gıbı dusunebılırsın . 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    hipokondriyak bunu yazdı

gemı adamı cuzdanı (pasaport yerıne kullanılan) ve gemı adamı yeterlılık alman gerekıyor 

yeterlılık ıcın de meb onaylı kurs okul sartı kosulmakta sanırım ona bır bak (kurs vs devamlı degısıyor kursla nasıl oluyorsun bılmuıyorum ama cat dıye gemıye cıkamıyorsun artık) ayrıca gemı adamı olur saglık raporu alacaksın.

seferden sefere fark var . devamlı antalya kiev yaparsın yada izmit ambarlı honkong yaparsın seferıne gore degısıır yakın mesefe 10 gun de asya avrupa 25 30 gun de beklemeler vs vs . kımse senı 2 3 sefer ıcın gemıye almaz. 4 5 aylıgınada kımse calıstırmaz. bırde gemıye cıktın 2 gun sonra 3 ay sonra ıs bırakamzsın kımse gelıp okyanusun ortasından helıkopterle lımana bırakmaz .odana kıtlerler sefer tamamen bıtene kadar gemıye bındıgın neresı ıse oraya kadar kapalı kalırsın odanda 

para lazımsa baska ısler pesınde kos bu yol cok duzgun degıl . guverte  yada makine  zabıt degılsen daha dogrusu gemıler calısabılecek gıbı degıl.

gemıcı dedıgın her boku yapar konfeksıyondakı ortacı ayakcı gıbı dusunebılırsın . 

Çok detaylı bilgi vermişsin hocam teşekkürler. 

Evet kurs olayını duydum bazı danışmanlık şirketleri 300-500 tl kurs ücreti alıp kurs veriyormuş, iş garanti falan yazmışlardı sitelerinde. Pek inandırıcı gelmemişti.

Sağol hocam bilgiler için.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bu müride sorabilirsin:

http://www.tahribat.com/Murit-nomm

Yalnız kendisi ile en son konuşmamızda (1 hafta önce) çalıştığı gemi Japonya'daydı, şu anda nerede bilmiyorum. Ondan dolayı hemen cevap veremeyebilir.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Erkek

Hocam sen simdi cikarsan buyuk olasilik yagci olacaksın ve hayattan soguyacaksin (%90) 

Gemi insaati ve gemi mak. Muhendsi arkadasim vardiya zabiti stajer olarak cikti (ki yagciya gore konumu daha iyi gemide ) 2.5 ayda birakti geldi ,tabi bu durumda gemideki diğer calisanlar buyuk etken ama sektorde tanidigin birileri yoksa iyi bi sirkette iyi bi gemide baslayamazsin ise

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek

hocam selam bende gemi'de çalışıyorum, gemiye 3 farklı görevde çıkabilirsin, Gemici-Yağcı-Kamarot olarak. hangi görevde çalışmak istiyorsan ilgili eğitimi ve sertifikaları alman gerekiyor.bu  yeterliliklerin gemide yapacağı işleri anlatayım kısaca;

Gemici:Güverte personeli olarak çalışırsın. gemi seyir halindeyken güverte reis'i tarafından verilen işleri yaparsın(raspa-boya vs.), geminin liman yanaşma ve kalkışlarında halat manevrasında bulunursun, limanlarda ise 4+4 olmak üzere toplam 8saat vardiya tutarsın, kısaca verilen görevleri yerine getirirsin.

Yağcı:Makina personeli olarak çalışırsın, makina dairesinde 2.mühendis ve makina lostromosu(reis) tarafından verilen görevleri yerine getirirsin. genel olarak yapacağın işler temizlik işleri ve vardiya sırasında makina dairesini dolaşıp olağandışı durumları rapor etmek. makina için geminin konumu önemli değildir,acemi personel olarak yapacağın işler genelde aynıdır.güverteye göre daha zordur ama daha keyiflidir.

kamaraot:geminin mutfak personelidir,bildiğimiz garson gibi çalışır. sabahları kahvaltı hazırlayıp çay servisini yapar, öğle ve akşam yemeklerinde sofrayı kurar yemek servisi yapar ve etrafı toparlar.saat 10.00-10:30  ile 15.00-15.30 arası çay saateridir bu saatler arasında çay servisi yapar.

gemide kısa süreli çalışmayı düşünüyorsan eğer kamarot olarak çıkmanı tavsiye ederim, insanlarla iyi geçindiğin sürece problem yaşamazsın.şunu unutmaki gemide örf-adet ve hiyerarşi çok önemlidir.

kurs olarak aracı firmalara başvurmamanı öneririm, yetkili kursların listesini internetten bulabilirsin. istanbul için http://www.istanbulliman.gov.tr/tr/dokumanlar/ozelkurslar/kurs_merkezleri.pdf

kurslar 1ay sürüyor ve sonrasında sınava giriyorsun, evrak işler  ıvır zıvır derken en az 2ay süre geçecektir. bununla beraber piyasada özellikle yeni başlayanlar için çok ciddi iş sıkıntısı var bahsettiğin 4-5aylık boşlukta evraklarını hazırlasan bile iş bulabileceğini zannetmiyorum maalesef.iş garantisinden bahsedenler insanlara umut verip canlarını yakmaktalar. eğer aracı kurum ile çalışırsan kesinlikle gemiye çıkmadan iş için komisyon ödeme, bu yollarla iş bulmaya çalışıpta geminin bulunduğu limana giden çoğu gemici hayal kırıklığı yaşamış ve dolandırılmıştır.

soruların varsa buradan yazabilirsin elimden geldiğince cevaplayabilirim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    anil bunu yazdı

hocam selam bende gemi'de çalışıyorum, gemiye 3 farklı görevde çıkabilirsin, Gemici-Yağcı-Kamarot olarak. hangi görevde çalışmak istiyorsan ilgili eğitimi ve sertifikaları alman gerekiyor.bu  yeterliliklerin gemide yapacağı işleri anlatayım kısaca;

Gemici:Güverte personeli olarak çalışırsın. gemi seyir halindeyken güverte reis'i tarafından verilen işleri yaparsın(raspa-boya vs.), geminin liman yanaşma ve kalkışlarında halat manevrasında bulunursun, limanlarda ise 4+4 olmak üzere toplam 8saat vardiya tutarsın, kısaca verilen görevleri yerine getirirsin.

Yağcı:Makina personeli olarak çalışırsın, makina dairesinde 2.mühendis ve makina lostromosu(reis) tarafından verilen görevleri yerine getirirsin. genel olarak yapacağın işler temizlik işleri ve vardiya sırasında makina dairesini dolaşıp olağandışı durumları rapor etmek. makina için geminin konumu önemli değildir,acemi personel olarak yapacağın işler genelde aynıdır.güverteye göre daha zordur ama daha keyiflidir.

kamaraot:geminin mutfak personelidir,bildiğimiz garson gibi çalışır. sabahları kahvaltı hazırlayıp çay servisini yapar, öğle ve akşam yemeklerinde sofrayı kurar yemek servisi yapar ve etrafı toparlar.saat 10.00-10:30  ile 15.00-15.30 arası çay saateridir bu saatler arasında çay servisi yapar.

gemide kısa süreli çalışmayı düşünüyorsan eğer kamarot olarak çıkmanı tavsiye ederim, insanlarla iyi geçindiğin sürece problem yaşamazsın.şunu unutmaki gemide örf-adet ve hiyerarşi çok önemlidir.

kurs olarak aracı firmalara başvurmamanı öneririm, yetkili kursların listesini internetten bulabilirsin. istanbul için http://www.istanbulliman.gov.tr/tr/dokumanlar/ozelkurslar/kurs_merkezleri.pdf

kurslar 1ay sürüyor ve sonrasında sınava giriyorsun, evrak işler  ıvır zıvır derken en az 2ay süre geçecektir. bununla beraber piyasada özellikle yeni başlayanlar için çok ciddi iş sıkıntısı var bahsettiğin 4-5aylık boşlukta evraklarını hazırlasan bile iş bulabileceğini zannetmiyorum maalesef.iş garantisinden bahsedenler insanlara umut verip canlarını yakmaktalar. eğer aracı kurum ile çalışırsan kesinlikle gemiye çıkmadan iş için komisyon ödeme, bu yollarla iş bulmaya çalışıpta geminin bulunduğu limana giden çoğu gemici hayal kırıklığı yaşamış ve dolandırılmıştır.

Doğru diyorsun hocam evraklar falan yetişse bile benim 2 aylık stajım duruyor onu yapmadan mezun olamıyorum. Mart'ta başlıyor staj evraklar falan tamamlansa o sırada iş arasam, Mart gelip çatacak gemide çalışamadan stajım başlamış oalcak.

Bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.

Gemide çalışmayı istememin sebebi farklı yerler görmek, daha önce hiç yapmadım ama en az 1 defa gemiyle uzun yola çıkma isteği, uzun süre bilgisayardan ayrı kalıp hayata dönmek, evde ailemle sıkıntılarım var evden uzak kalıp kafa dinlemek gibi birsürü sebebi var.

Sanırsam kafamda soru işareti kalmadı gönlüne sağlık hocam. 

Staj biter özelde iş bulamazsam gemicilik için uğraşıcak çok zamanım olacak. O zaman daha detaylı konuşuruz iş bulamazsam kesinlikle evden uzak çalışmam gerekecek :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek
    DadasAdam bunu yazdı
    anil bunu yazdı

Doğru diyorsun hocam evraklar falan yetişse bile benim 2 aylık stajım duruyor onu yapmadan mezun olamıyorum. Mart'ta başlıyor staj evraklar falan tamamlansa o sırada iş arasam, Mart gelip çatacak gemide çalışamadan stajım başlamış oalcak.

Bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyordum bilgiler için çok teşekkür ederim hocam.

Gemide çalışmayı istememin sebebi farklı yerler görmek, daha önce hiç yapmadım ama en az 1 defa gemiyle uzun yola çıkma isteği, uzun süre bilgisayardan ayrı kalıp hayata dönmek, evde ailemle sıkıntılarım var evden uzak kalıp kafa dinlemek gibi birsürü sebebi var.

Sanırsam kafamda soru işareti kalmadı gönlüne sağlık hocam. 

Staj biter özelde iş bulamazsam gemicilik için uğraşıcak çok zamanım olacak. O zaman daha detaylı konuşuruz iş bulamazsam kesinlikle evden uzak çalışmam gerekecek :)

hocam bence pek gemide çalışmaya yönelme, gezme tozma işleri hayalindeki gibi değil pek cezbedici bir tarafı yok , hiç bulaşma derim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek
    anil bunu yazdı

Hocam sen gemide ne iş yapıyorsun? ayıptır sorması ne kadar kazanıyorsun ?

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
Toplam Hit: 1801 Toplam Mesaj: 18