Gemi Adamligi Hakkinda Bilgi Ariyorum
-
Hocalar gecn gun bi arkadasla konustum gemide yagcilik yapiomus bende merak ettim bu isler nasil oluo. Cocuk su an Turkiyede degil ve internetteki bilgiler karisik sizin drekt blginiz varmi.
-
Eğitimini alman lazım,STCW denen eğitimleri bitirmen ve sonra da gemide iş bulman,en zoru son dediğim,iş bulmak bazen pahalıya patlayabiliyor.Aracılar bazen bir maaşını ya da yarısını alabiliyorlar.Hangi şehirde yaşıyorsun?
-
Ankarada yasiyorum uni okuyorum askerlik yok henuz
-
İzmir'e gidecek olursan eğer denizcilik müsteşarlığından bilgi alabilirsin ya da telefon açıp bilgi alabilirsin.
-
en iyisi telefonla bilgi almak izmire gitme sansim yok bu aralar bakalim sinavlar falan
-
Asıl olay gemiye başlayınca hacım,deniz işi ağırdır,sözleşmen en az beş ay olur,vardiyası yolu derken bunalsan da vazgeçemezsin,ona göre düşün,
-
clogu bunu yazdı:
-----------------------------Hocalar gecn gun bi arkadasla konustum gemide yagcilik yapiomus bende merak ettim bu isler nasil oluo. Cocuk su an Turkiyede degil ve internetteki bilgiler karisik sizin drekt blginiz varmi.
-----------------------------
Gemide Hepsi Sertifika istemez. Bildiğin amelelik, ona göre düşün. iyi para alırsın Yalnız hep gemide İşcisin Uzun müddet -
clogu bunu yazdı:
-----------------------------Hocalar gecn gun bi arkadasla konustum gemide yagcilik yapiomus bende merak ettim bu isler nasil oluo. Cocuk su an Turkiyede degil ve internetteki bilgiler karisik sizin drekt blginiz varmi.
Merhaba, su linkleri bir oku istersen...http://tahribat.com/Forum-Deniz-Ulastirma-Isletme-Muhendisligi-105267/1/
http://tahribat.com/Forum-Uzun-Yol-Gemide-Herhangi-Bir-Bolumde-Calisabilmek-Icin-74166/1/
http://tahribat.com/Forum-Gemi-Adami-Cuzdani-Hakkinda-86694/
-
The_Pilot bunu yazdı:
-----------------------------clogu bunu yazdı:
Gemide Hepsi Sertifika istemez. Bildiğin amelelik, ona göre düşün. iyi para alırsın Yalnız hep gemide İşcisin Uzun müddet-----------------------------
sertifika istemeyen ne var mesela?
-
çarkçıydı sanırım .. yanlısta biliyor olabilirim.
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------The_Pilot bunu yazdı:
-----------------------------clogu bunu yazdı:
Gemide Hepsi Sertifika istemez. Bildiğin amelelik, ona göre düşün. iyi para alırsın Yalnız hep gemide İşcisin Uzun müddet-----------------------------
sertifika istemeyen ne var mesela?
Mesela Gemide Paspas, Lavabo Temizliği, Yemekhanede belli işler, Daha aklına gelebilecek En ufak işlerde Olabilir Tayfalık vs vs... Paspasçılığada Sertifa gerekli değilki...
Her gemiye giren, Mühendist olarak, KAptan Olarak girecek hali yok.
Bunlarıda düşünün biraz Dar görüşlü Olmayın...
Konuyu Açan Arkadaş Gemi adamlığı Demiş.
Şayet arkadaşımın birisi, Gemide Paspas vesaire yaparak 5 bin tl gibi bir para aldığını hatırlıyorum...
Herhangi bir sertifikasıda yoktu.. 6 ay gidip 6 ay kalıyordu.
Bu gemiye Binen Mürettebaın Hepsi ,MAkine Dairesinde Motor bakımı Yapıyor değil ya =)