folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yapay Zeka
linefolder Gemini İle Üretilen Yazılar (Örn: Blog Post) İndexleniyor Mu?

Gemini İle Üretilen Yazılar (Örn: Blog Post) İndexleniyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProTogi
    ProTogi's avatar
    Erkek

Selamlar, Gemini ile üretilen yazılar (Örn: blog post) google tarafından dikkate alınıp indexleniyor mu? İndexliyorsa aramalarda üst sıralara çıkarıyor mu? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Gemini ile yaptığınız yazışmalar varsayılan olarak internette yayınlanmaz veya Google Arama (Search) tarafından indexlenmez. Yazışmalarınız size özeldir ve yalnızca sizin Google hesabınız üzerinden erişilebilir.

Ancak, gizlilik ve verilerinizin nasıl işlendiği konusunda dikkat etmeniz gereken birkaç kritik nokta bulunmaktadır:

1. Yazışmaların İndexlenmesi ve Paylaşılması

Normal şartlarda sohbetleriniz arama sonuçlarında çıkmaz. Ancak, bir sohbeti "Paylaş" (Share) özelliğiyle herkese açık bir bağlantı (link) haline getirirseniz, bu linke sahip olan herkes sohbeti görebilir. Geçmişte bu paylaşılan linklerin arama motorları tarafından yanlışlıkla indexlendiği durumlar yaşanmış olsa da, Google bu durumu engellemek için teknik önlemler (noindex etiketleri gibi) almıştır.

2. İnsan Denetmenler (Human Reviewers)

En önemli nokta burasıdır: Google, Gemini'ı geliştirmek için bazı yazışmaları anonimleştirerek (isimsizleştirerek) eğitimli denetmenlere inceletebilir.

• Bu denetmenler, modelin doğruluğunu ve güvenliğini artırmak için seçilmiş konuşmaları okuyabilir.

• Bu nedenle, yazışmalarınızda TC kimlik numarası, şifre, özel sağlık bilgileri veya ticari sırlar gibi kimliğinizi doğrudan belli edecek hassas bilgileri paylaşmamanız önerilir.

3. Gizlilik Kontrolleri

Verilerinizin nasıl saklanacağını kontrol edebilirsiniz:

• Gemini Uygulama Etkinliği: Bu ayarı kapatırsanız, gelecekteki yazışmalarınız ürün iyileştirme amacıyla (insan incelemesi dahil) kullanılmaz ve geçmişinize kaydedilmez.

• Geçici Sohbetler (Temporary Chats): Bu modda yaptığınız görüşmeler geçmişe kaydedilmez ve model eğitimi için kullanılmaz (güvenlik amacıyla sistemde kısa bir süre tutulur, sonra silinir).

• Veri Silme: İstediğiniz zaman geçmiş yazışmalarınızı manuel olarak veya belirli aralıklarla (3, 18 veya 36 ay gibi) otomatik silinmesi için ayarlayabilirsiniz.

Özetle: Yazışmalarınız "genel internete" açık değildir, ancak Google'ın sistemi iyileştirmek için bu verileri (kimliğinizden bağımsızlaştırarak) kullanma hakkı vardır.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProTogi
    ProTogi's avatar
    Erkek

Soruyu tam açmamışım, düzenledim. Sormak istediğim aslında gemini'de post (blog) yazısı üretilip, blog sayfasında paylaşıldığında google indexleyip şans veriyor mu?

ProTogi tarafından 11/Mar/26 11:50 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    ProTogi bunu yazdı

Soruyu tam açmamışım, düzenledim. Sormak istediğim aslında gemini'de post (blog) yazısı üretilip, blog sayfasında paylaşıldığında google indexleyip şans veriyor mu?

indexlenir hocam. yani benimkiler indexlendi.... 

SYL 184
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    ProTogi bunu yazdı

Şunada indexler sadece google için değil tüm arama motorları için

fakat 2 ay sonra arama motorlarına yapay zeka tarafından üretilmiş içerikleri tespit et ve arama sonuçlarında gösterme diye seçenek gelirse ________ gibi ortada kalırsın :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek

ben temizlik firması için yapay zeka kullanıyorum oldukça başarılı sonuçlar alıyorum.Geçen gün bir müşteri aradı nasıl bir seo hazırlamışşan ne yazsam sen çıkıyorsun dedi :D

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProTogi
    ProTogi's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

ben temizlik firması için yapay zeka kullanıyorum oldukça başarılı sonuçlar alıyorum.Geçen gün bir müşteri aradı nasıl bir seo hazırlamışşan ne yazsam sen çıkıyorsun dedi :D

Gemini mı kullanıyorsunuz hocam?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProTogi
    ProTogi's avatar
    Erkek

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    ProTogi bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Kendi alanım için söylemek gerekirse Chatgpt plaza dili Gemini esnaf dili ile yazıyor.Kime nasıl hitap etmek istediğin ile alakalı.Ben aynı soruyu ikisine de soruyordum aldığım cevapları bir birine yorumlatıyordum en sağlıklı sonucu o şekilde aldım. İnternete Altıntaş Temizlik yazdığın zaman ilk benim sayfa çıkıyor.(www.altintastemizlik.com) tabi domain etkisi de bu alanda çok önemli.

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProTogi
    ProTogi's avatar
    Erkek
    SaNaL_AjaN bunu yazdı
    ProTogi bunu yazdı
    SaNaL_AjaN bunu yazdı

Kendi alanım için söylemek gerekirse Chatgpt plaza dili Gemini esnaf dili ile yazıyor.Kime nasıl hitap etmek istediğin ile alakalı.Ben aynı soruyu ikisine de soruyordum aldığım cevapları bir birine yorumlatıyordum en sağlıklı sonucu o şekilde aldım. İnternete Altıntaş Temizlik yazdığın zaman ilk benim sayfa çıkıyor.(www.altintastemizlik.com) tabi domain etkisi de bu alanda çok önemli.

Anladım hocam, sağol (:

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek

Google içeriğin nasıl üretildiği ile ilgilenmiyor hocam.
    İçeriğine bakar ama gidip de ben şu ürünü kullandım size de tavsiye ederim tarzı şeyleri AI yazdırırsan patlatır.
    Öznel bir durum çünkü o.

Kaynak: https://developers.google.com/search/blog/2023/02/google-search-and-ai-content?hl=tr

Özet: 
    Nasıl oluşturulmuş olursa olsun yüksek kaliteli içeriğin ödüllendirilmesi
    Google'ın sıralama sistemleri, D-U-Y-G (deneyim, uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik) dediğimiz nitelikleri gösteren orijinal ve yüksek kaliteli içerikleri ödüllendirmeyi amaçlar.

kelebeksim tarafından 11/Mar/26 19:51 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 959 Toplam Mesaj: 12
gemini google index