folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Genç Girişimciler Önerilerinize, Düşüncelerinize, Desteğinize İhtiyacım Var

Genç Girişimciler Önerilerinize, Düşüncelerinize, Desteğinize İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
         Çoktan beridir aklımda olan birşeyi sizlerinde görüşlerini alarak hayata gecrmek istiyorum. Eminim içinnizde bunu deniyen arkadaşlarımız vardır. Özellikle onlar düşüncelerini esirgemesinler.
         Öncelikle öğrenci oldugumu belirteyim.
         Sosyal aktivitenin pek fazla olmadığı bi yerde okuyorum -yeni yeni ögrenci memleketi olmaya başlayan bir yer-. Buraya play station 3 salonu açmayı düşnüyorm. Elimde 70 m2 dükkan var. Başlangıçta 20 makinayla işe başlamayı düşünüyorum. Bankadan 60 ay vadeli %0.99 faizle 40 bin lira kredi alıp salonu acıcam. Yanlız teredütteyim işi batırır mıyım? Ayrıca mekan işletme konusunda hiçbir tecrübem yok. Bu işin vergisi getirisi ve götürüsünü tam kestiremiyorum.

Ayrıca mekanda fast food ve içecek gibi şeylerde düşünüyorum.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan bu iş hakkındaki önerilerinizi (iyi veya kötü ) paylaşırsanız çok yardımcı olacaksınız. Aranızda öğrenci olup da ekonomik açıdan bu işleri düşünen pek çok arkaşımız oldğu muhakkak. Deneyimleriniz tafsiyelerinizi almak bu konudaki yolumuzu belirleyecek.

ZzZzZzZ...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    En Önce Ruhsatın al Sağlama Al... Ruhsat Almadan Başlamayasın... Vergi Konusunda da, Vergi Dairesine Başvur Ayrıntı Bilgi al. Sonradan Sürpriz Gelecek Durumlar Yaşama. Borç Alarak Başlıyorsun, Yerinde İyi İse Kanaatimce Üstesinden Gelirsin. Allah Yardımcın Olsun.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek
    Yer gayet iyi. İşlek bi cadde günün her saati hareklitlidir. Ruhsat ve vergi konusunu tam olarak araştıramadım. Sizlerden gelen öneriler doğrltusunda devlet dairelerinin kapısını çalmayı dusunuyorum.

ZzZzZzZ...!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Niflheim
    Niflheim's avatar
    Erkek

Hocam açıcağın yerde bence genç insan olması ana nokta.Dediğin gibi sosyal aktivitesi az olan biyerde salon açmayı düşünüyorsan,bence çevrende küçük bi anket yapmanı öneririm.Çevrendeki yaşıtlarına küçüklerine veya orada bu işi yapmış veya devam eden vatandaşa danışabilirsin.Sonuçta müşterilerinde oranın vatandaşından çıkıcak.Vatandaştan olumlu tepki alırsan bence açmanı öneririm.Getirisi dediğim gibi ortama bağlı.Fast food olayına gelince kendim playstation salonuna gittiğimde içecek alıyordum.Oyunla beraber arada kaynıyor oda.Azda olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu!.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Burada ana sokakata da degil bi ust sokakta ama kus ucmaz kervan gecmez biyerde ps3 ve xboxlardan olsan bi salon acilmis yeni haberim oluyor. arkla gitti gece 12de falan tam doluydu :)

birkac ay gececek duyulacaksn heryerden bence o zaman paraya para demezsin :)) birde kampanya yap ilk acildiginde musteri alissin diye 1-2-3 ay ucuz yap.

Benim hep aklimda olan bisey cafe falan acarsam otobus pasosu gibi kart cikarticam belli miktara bunu dusunebilirsin xD 

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    kardeş böyle işlerde öncelik kira dır dükkan seninse zaten her türlü götürürsün bide 40 bin lira kredi çekiceksin ama bence elinde biraz sermaye olmalı sadece kredi çekerek götüremessin die düşünüorum.Vergisi elektrik felan da var ii düşünmek lazım.bide ps3 plazmalı 20 tanesi kaç paraymış araştırdınmı?

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biyotbt
    Biyotbt's avatar
    Erkek
    İyi giderse iyi olurda birde batarsan bankadan bir ömür çekersin.

kendim hakkında daha fazla bilgi de
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

para kazanacağını bile düşünüyosan krediyle işe girme dostum.

akıl veren çoktur para veren yoktur. yarın öbürsügün iflas edersin para kazanamsın bankaya borcların kat kat artar sana akıl verenleri yanında göremessin..

krediye giripte ticarete akmamanı öneneririm.

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

eilnde hiç sermaye olmadan krediyle işe girmen demek uçurumun üstünden ipte tek ayagınla durmaktan daha tehlikeli birşey. tavsiyem krediye bulaşmaman.

leasing yapan bankalarla görüş.  

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    Tavsiyem  dükkanı biras kiralaman.En azından şöyle 2 yıl kadar kirala 750 tl desek kirasına 15-20 elinde birşey olur.sonra daha güvenle girebilirsin sanırım..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

sertan_06 bunu yazdı:
    -----------------------------
    kardeş böyle işlerde öncelik kira dır dükkan seninse zaten her türlü götürürsün bide 40 bin lira kredi çekiceksin ama bence elinde biraz sermaye olmalı sadece kredi çekerek götüremessin die düşünüorum.Vergisi elektrik felan da var ii düşünmek lazım.bide ps3 plazmalı 20 tanesi kaç paraymış araştırdınmı?
    ----------------------------

Araştırdım sertan koltuklarına kadar.

Kredi ile işe başlamaktan başka çarem yok. Kendimce elektirik, vergi kısaca getiriyi götürüyü kabaca bi hesabını yaptım.

-Paso işi degilde üye kartı düşünüyorum fakat daha sonraları inşallah; Hele bi o aşamaya gelelimde Allah büyük. 

Bu işi yapan abilerimiz bize yol gösterirse çok mutlu olacağız. Hatta mekan ismini abimizin istediği şekilde koyarız   

ZzZzZzZ...!
Toplam Hit: 3424 Toplam Mesaj: 22