Genel Sağlık Sigortası (GSS Sistem Değişti) Gelin Anlatıyorum.
-
Yigit bunu yazdı
kaynak umrumda değil ben bu işten yırttım dolayısıyla mutluyum.
Aranızda halen var ise ödeyen onlar için açıklama yapmak istedim. Bana yapılıyorsa elbet size de yapılır yapmıyorlarsa hakkınızı arayın diye.
Kötü bi niyetim yok :) tamamen tahribattakiler de kurtulsun diye.Hocam sana yalancısıni kötüsün, pissin anlamında çıkışmıyoruz. İnsanları boşuna ümitlendirmemen için söylüyoruz. Memurun ağzından çıktığı her söz SGK yı irdelemez. Ben ne memurlar biliyorum herşeyi bildiğini sanıpta üzerine doğru olanı söylediğinde vatandaşı azarlayan. O yüzden açıklamaya çalışıyoruz böyle birşeyin olsaydı duyacağımızı. İnsanlar boşuna ümitlenipte gitmesin diye diyoruz.
-
Eski borçlar için öğrenci belgesi ile başvurunca siliniyor diye biliyordum hocam.
-
DrKill bunu yazdıYigit bunu yazdı
kaynak umrumda değil ben bu işten yırttım dolayısıyla mutluyum.
Aranızda halen var ise ödeyen onlar için açıklama yapmak istedim. Bana yapılıyorsa elbet size de yapılır yapmıyorlarsa hakkınızı arayın diye.
Kötü bi niyetim yok :) tamamen tahribattakiler de kurtulsun diye.Hocam sana yalancısıni kötüsün, pissin anlamında çıkışmıyoruz. İnsanları boşuna ümitlendirmemen için söylüyoruz. Memurun ağzından çıktığı her söz SGK yı irdelemez. Ben ne memurlar biliyorum herşeyi bildiğini sanıpta üzerine doğru olanı söylediğinde vatandaşı azarlayan. O yüzden açıklamaya çalışıyoruz böyle birşeyin olsaydı duyacağımızı. İnsanlar boşuna ümitlenipte gitmesin diye diyoruz.
tamam işte ben de diyorum ki birebir şahit oldum. Adam üstüne basa basa sistem değişti artık hane gelir/giderine değil de şahıs'a bakılıyor dedi.
insanlar oturduğu yerde durmasın gitsin gitmekle kimse bişey kaybetmez. Gss sistemi değişmemiştir ama gelir tespit değişmiştir. Belki resmi gazetede farklı şekilde çıkmıştır haber. O yüzden gidin gelir tespiti tekrar yaptırın kaybedecek bişeyiniz yok nasılsa..
Bu arada diğer arkadaşlardan bazı şeyler soranlar olmuş;
25 yaşını doldurduktan sonra öğrenci olsan da borç silinmiyor. Genel sağlık sigortası sistemine tabiisin.
ikametgah ailemden farklı olduğu için ev kiramı tek başıma ödüyor gibi görüyordu sistem. Dolayısıyla başka harcamam olmasa bile 450 TL kirayı ben veriyor gibi görünüyordum. gelirim yok desem de kira bedelini ödüyor olduğum için sistem benim giderlerimden gelirimi hesaplıyordu. -
Yarın kaymakamlığa bi.uğrayım bilgi veririm.
-
ahaha bu ne lan :D 4 milyara yakın borc gozukuyodu benim 13.25 yazıyo şimdi :D :D
-
tv de vs hiç gündeme gelmedi. ama inşallah dediğin gibidir
zira 1500 lira borc var
-
adresi başka göstermek için muhtardan değişip adrese dayalı nüfüs sitemini geçmen lazım zaten tc yi girdiği an adam babamın kira gelirini bile gördü .
ben şmyle yaptım . gss testine girdim düşük primden borçlanıp duruyorum . daha hiç ödemedim mesela
-
benimde 1200 borç vardı şimdi 158 lira gözüküyor
-
29 dönem boyunca kendi kafalarına borç yüklediler(ögrenci oldugum yıl ve askerlik zamanı dahil borç kitlediler) 2 defa gelir testi yaptırmama ragmen gecen ay yeşil kartlı yaptılar o da kendi nufusumu başka adreste gösterdigim için ,lakin gss sigortası borç ekranında artık faiz'den geçiriyor.
toplam borç 3,650 gecen ay'a kadar , şimdi baktım 4,050 olmuş faizi ile birlikte :p yatıranı .........
-
GENEL TOPLAM 537.54
Aile İçinde Kişi Başına Düşen Gelir Miktarı (TL)
hani bi bok değişmemiş gene aynı gözüküyor ? belki sadece öğrenciler içindir. amk ben o dönemde örenciyim ama ailemle yaşıyorum. sikerim böle muhabbeti millet amk mercedes arabaya biner gider yeşilkart imzalatmaya eskiden! o piç lerin yüzünden bunca millete yük oldular.