Genelkurmay Başkanlığı Askerlikle İlgili Herkes İçin Aynı Süreyi Düşünüyor.
-
aynı söle biz 2 yıl myo okusak adam bize üni mezunu değil lise mezunu diploması veriyor bunlara neden bir care düşünülmüyor kıytırık kıytırık işlere cara arıyorlar ben bunu halen çözmüş değil..
-
Bunu düşünen herhalde geçici yök başkanıdır.
-
Böyle birşey olması mümkün değil.
-
abi ben zaten yusuf yusufum bu konuda. emir almaktan nefret ettiğim kadar hiç bir şeyden nefret etmem. hadi diyordum bir üniversiteye kapat atarız da kısa dönem yaparız. çekeriz katlanırız sonuçta borçtur ödenmelidir tamam da benim 15 ay da bitirmem gereken askerlik 3 yılda bitmez ki :\
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------
aynı söle biz 2 yıl myo okusak adam bize üni mezunu değil lise mezunu diploması veriyor bunlara neden bir care düşünülmüyor kıytırık kıytırık işlere cara arıyorlar ben bunu halen çözmüş değil..
-----------------------------çünkü iki yıllıkta lisede öğrendiklerini tekrar ediyorsunda ondan
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Sacmalık ötesi bir uygulama olur,
Lise mezunu yada ortaokul mezunu birisiyle 6 sene okumuş bi doktoru 4 sene okumuş bi mühendisi aynı kefeye koymak kadar mantıksız bir uygulama zaten olmaz...
Hatta ve hatta ben askerliğe karşı olmasamda asteğmen ayağına bunların 12 ay askerlik yapmasınada karşıyım...
Çünkü bu gün bir bilgisayar mühendisini teknolojinin içinden alıp 12 ay boyunca yatırırsan askerde, ona vereceğin zararı başka hiç bir türlü veremezsin...
Aynı şekilde tam okuldan mezun olmuş profesyonelleşme sırasında en önemli şeyin pratik olduğu bir dönemde doktoru alıp 6 ay yatırırsan o adama ihanet etmiş olursun...
Gerci bu haberin hikaye olduğunu düşünüyorum...
Arkadaşın dediği gibi okumuş bi insanla lise mezunu yada orta okul mezunu birinin aynı koşullarda askerlik yapması pek doğru değil.Ama sizin düşündüğünüz gibi olursa şayet.Benim düşünceme göre tüm askerler 6 ay yapacaklar askerliklerini.Bu devletinde maliyesine katkı sağlayacaktır sanırım.Çünkü gelirlerin çoğu askeriyeye gidiyor özellikle askerlerin ihtiyaçlarına.Ama bir orta okul mezunu sıfırdır diyemeyiz.Onunda bi zanaatı vardır elbet.Oda bu süre boyunca körelecek.Ben eşitlikten yanayım olsa daha iyi olur ama sizin dediniz gibi olursa yani herkes 18 ay yaparsa işkence olur.Daha ben askerlik yapmadım yaw durun hele:D:)
-
tugra bunu yazdı:
-----------------------------hepsi uzun olursa çok saçma bişey çıkar ortaya ben gidicem 26 yaşında askere liseden mezun olan gelecek 19 yaşında ee ?? ikimiz de 1.5 yıl yapsak ben olcam 28 adam olcak daha 21 -iş mi bulim? evlenim mi? köprüden mi atlim? gibi sorular dolaşırda durur kafada ülke de iddia ediyorum düzen kalmaz düzen şahsen ben kazanır kazanır vur patlasın çal oynasın yaşar giderim düzensiz 40 yaşında da evlenirim bi dulla çılgın bakireyle bi baltaya sap olamadan da geberip giderim
noldu şimdi deydimi benm hayatı yemeye :DD
-----------------------------valla helal olsun 6 ay için bütün hayatını kararttın 26 yaşına kadar 6 ay askerden yırtmak içinmi gitmiyon ki hoca ne diyim ben sana ya
-
Lise mezunu yada ortaokul mezunu birisiyle 6 sene okumuş bi doktoru 4 sene okumuş bi mühendisi aynı kefeye koymak kadar mantıksız bir uygulama zaten olmaz...
Hatta ve hatta ben askerliğe karşı olmasamda asteğmen ayağına bunların 12 ay askerlik yapmasınada karşıyım...
Çünkü bu gün bir bilgisayar mühendisini teknolojinin içinden alıp 12 ay boyunca yatırırsan askerde, ona vereceğin zararı başka hiç bir türlü veremezsin...
Aynı şekilde tam okuldan mezun olmuş profesyonelleşme sırasında en önemli şeyin pratik olduğu bir dönemde doktoru alıp 6 ay yatırırsan o adama ihanet etmiş olursun...
-----------------------------valla hocam kesinlikle hakklısın millet açık öğretim okumak zorunda kalmazdı bunlar daha düzgün bir düzene geçirseydi...
-
hcam sonuna kadar haklısın..
bu tsk'nın gata diye bir tıp fakültesi yok mu? ordan hiç mi doktor yetişmez askeriyeye..
hadi diyelim yetersiz kalıyor, açarsın personel alımlarını, parasıyla isteyen, şartları sağlayan yapar doktorluğunu..
dediklerim mühendisler için de geçerli..
öbür türlü alıyorsun doktoru, mühendisi.. yatırıyorsun askeriyede, ne sana yararı oluyor ne kendine bir sene boşu boşuna ömür tüketiyor orda..
-
hayır anlmadığım bu şahıs 12 ay 15 ay okuduğu görevden ayrı kalıp geri dönünce ne mok yiyeceği.bırakın herkes işini yapsın, okuyan emir veren okumayan ise emirleri oygulayan olsun,ki zaferler ancak böyle kazanılır.