Geometrici Müridler; Bir Sorum Olacaktı?
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------lan çözüm yanlış diyom okumuyonuzmu?
bd kenarı üzerine çekilen ae kenarı bd kenarına eşit ama ed kenarıda onlara eşit...nasıl olcak bu? iyice bakın BU ÇÖZÜM YANLIŞ!
-----------------------------
tamam işte onun mümkün olması için e noktası bnin üstünde olmalı -
tam çözüyordum kritik bi hata yaptım :)
benzerlik kullansa çözülür sanki :|
-
Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------ivy bunu yazdı:
-----------------------------solutionman bunu yazdı:
-----------------------------The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------[bd] üzerinde bir e noktası seçelim ve bu seçtiğimiz nokta aec üçgeni ikizkenar üçgen olacak şekilde olsun. e noktası [bd] üzerinde herhangi bir yerde. açıları yerleştirdiğinde seçtiğin e nktasının b noktası üzeinde olması gerekiyor. yani b açısı 40
-----------------------------hocam bu cevap olmaz sonuç doğru ama e noktasının b üzerine nasıl geldiğini nasıl anladın onu merak ettım?
-----------------------------kendimiz seçtik e noktasını. ae=ac. ade 70 derece, 40+70=110, 180-110=70. öyleyse ead=70 derece olursa seçtiğimiz e noktası mümkün olur. 70-70ten dolayı bir ikizkenar daha var. ac=ae idi + ae=ed olmalı. şekil üstünde baktığında e noktası b noktası üstünde olmalı ;)
-----------------------------çok mantıklı gelmedi ama, belki. :|
-----------------------------aynen,hiç mantıklı gelmedi :/ test sorusu olsa tamam işaretler geçersin,ama hocaya böyle çözüm yapsan kabul etmez bence :F
-
wasd bunu yazdı:
-----------------------------Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------[bd] üzerinde bir e noktası seçelim ve bu seçtiğimiz nokta aec üçgeni ikizkenar üçgen olacak şekilde olsun. e noktası [bd] üzerinde herhangi bir yerde. açıları yerleştirdiğinde seçtiğin e nktasının b noktası üzeinde olması gerekiyor. yani b açısı 40
-----------------------------hocam bu cevap olmaz sonuç doğru ama e noktasının b üzerine nasıl geldiğini nasıl anladın onu merak ettım?
-----------------------------kendimiz seçtik e noktasını. ae=ac. ade 70 derece, 40+70=110, 180-110=70. öyleyse ead=70 derece olursa seçtiğimiz e noktası mümkün olur. 70-70ten dolayı bir ikizkenar daha var. ac=ae idi + ae=ed olmalı. şekil üstünde baktığında e noktası b noktası üstünde olmalı ;)
-----------------------------aynen,hiç mantıklı gelmedi :/ test sorusu olsa tamam işaretler geçersin,ama hocaya böyle çözüm yapsan kabul etmez bence :F
-----------------------------Cevap doğru soruda anlatım bozukluğu var :P İç açılar toplamı 180 dereceden yola çıkmış güzel çıkmış beğendim :)
-
çözdüm basit bi soru atıcam şimdi çözümünü ama ekran kaydederken set de kaydeden bi program var mı?
-
SinusX bunu yazdı:
-----------------------------wasd bunu yazdı:
-----------------------------Ephesus bunu yazdı:
-----------------------------Cevap doğru soruda anlatım bozukluğu var :P İç açılar toplamı 180 dereceden yola çıkmış güzel çıkmış beğendim :)
-----------------------------tamam şimdi anladım :D
-
bosuna tartısıyorsunuz, ivy'nin yaptıgı cözüm dogru, cevap 40 :]
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------bosuna tartısıyorsunuz, ivy'nin yaptıgı cözüm dogru, cevap 40 :]
-----------------------------
tamam onun çözümü doğru da adam çözücek hocasına da böyle mi anlatcak kağıtta :) buyrun sırayla renkleri takip edin :)
en sonda BD=KC ve KL=LD olduğu için BL=LC olur o zaman dik inmiş ikye bölmüs ve ikizkenardır denir, açı da 40 bulunur
-
BAE açısını kaç buldun ki sen ? sEAD açısını bullmuşun ama onu bulmadan orada 70 demişssin
-
blackmir bunu yazdı:
-----------------------------BAE açısını kaç buldun ki sen ? sEAD açısını bullmuşun ama onu bulmadan orada 70 demişssin
-----------------------------e noktası [bd] üzerinde değişken bir nokta. sadece onun nerede olduğunu araştırıyoruz. bae'yi bulman ya da bulmaman senin bir yararına olmazki ayrıca e noktasını değişken aldığım için herhangi bir değer olabilridi. daha öncede dediğim gibi başta tatmin etmiyor cevap, mantığına yatması lazım. össye hazırlanırken bu tip ek çizim gerektiren yada değişken nokta alma ile çözülen soruları çözerken [genellikle bireyde ve selçuk hocanın final yayınlarıyla çıkarttığı kitapta olurdu] hep bu yöntemi kullardım. __hsyN__ ispatıyla yapmış yani boşverin benim yöntemimi