folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Gerilla Örgütleri Neden Bitirilemiyor



Gerilla Örgütleri Neden Bitirilemiyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek

    merhaba arkadaslar aklıma gelip duruyo. almanlar fransaya savaş açıyor kısa süre içinde alıyo ve cogu eski savaş bu şekilde oluyor. ama suanki cagda baktıgımızda herhangi bir örgüt oluştuktan sonra hep varlıgını sürdürüyor. bu nasıl oluyor acaba   yani şu işid mesela nasıl okadar ülkenin desteğiyle bitirilemiyor 

    biton bu tip örgüt var bitirilebilen sayısı cok az nasıl oluyor bu amk

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Örnek .

    1X örgütü.

    Şimdi istihbarat el altından silah veriyor . Türkiye'nin en büyük 2 aşireti ile el altından uyuşturucu satıyorlar . Bu örgüt son seçimlerde iktidar parti son seçimlerde xx ve xxx adlı 2 millet vekili ile yakın bağlar içinde . 

     

    Şimdi medyada 1x silah kaçakçılığı  uyuşturucu ve haraç çetesi olarak biliniyorlar   

    Üyeleri haricinde hiç bir yöneticisi tutuklanamıyor .

    Üyeleri dışında hiç bir banka hesabına el koyulamıyor .

     

    Sana soru sen bu yaşına kadar hiç pkk nın banka hesabına el konduğunu duydum mu? ( istisnalar dışında)


    Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vardamir
    vardamir's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Mart/2016
    Erkek

    Apo nun birant ile roportaji vardi.1 sopadan ne hale geldik diye ovunuyodu kendiyle.

    Bu devirde o sopa bukadar buyuk bir orgut e fotosentez yaparak olusmadi heralde. Ayni sekilde clinton un aciklamasi var,daha once destek verigimiz gruplar ile savasiyoruz simdi diye.

    Velasil savastigin sey basit bir gerilla orgut degil.ekonomik olarak bagimli oldugun ulus devletler.


    glossiness effect
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek
    do_som bunu yazdı

    merhaba arkadaslar aklıma gelip duruyo. almanlar fransaya savaş açıyor kısa süre içinde alıyo ve cogu eski savaş bu şekilde oluyor. ama suanki cagda baktıgımızda herhangi bir örgüt oluştuktan sonra hep varlıgını sürdürüyor. bu nasıl oluyor acaba   yani şu işid mesela nasıl okadar ülkenin desteğiyle bitirilemiyor 

    biton bu tip örgüt var bitirilebilen sayısı cok az nasıl oluyor bu amk

     

    Öncelikle  İşıd  terör örgütü  , Gerilla değil.  Aynen pkk nın terör örgütü olduğu gibi...

    Terö örgütleri  bitirilebilinir , ama öncelikle  dış destekçilerinin  teörö örgütünün artık kullanabilir araç olmasından vazgeçmesi gerek. pkk  nın dış desteği olmasın çok rahat bitirilir.

    İşid in dış detseği olamsın o da çok rahat biter. Elbette kullandığı silahlar bitecek . Herzaman abd den silah desteği alamaz.  , ilk çıktığımda  ki gibi  tüm silahlarını naırakıp kaaçn Irak ordusu da bulamazsa  ,  kısaca  sn kullanma tarihi geçerse işde biter , pkk da.   

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Haziran/2015
    Erkek

    bi de genelde bölge içinde siviller oluyor. eski savaşlarda çatır çutur katlederlerdi. kaldı ki eski savaşlarda eli silah tutan bütün erkekler askere alınırdı tutmayan kadın ve çocuk vs de güvenli bölgelere gönderilirdi.


    imza mı gelmiş?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    do_som
    do_som's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2016
    Erkek
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

    bi de genelde bölge içinde siviller oluyor. eski savaşlarda çatır çutur katlederlerdi. kaldı ki eski savaşlarda eli silah tutan bütün erkekler askere alınırdı tutmayan kadın ve çocuk vs de güvenli bölgelere gönderilirdi.

    işte diyeceğimde bu 

    medya ve internetten dolayı artık devletler suclu sucsuz demeden öldüremediği içinmi bu örgütlerin azaltılma süresi uzadı ? 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Kayıt Tarihi: 28/Şubat/2009
    Erkek

    gerilla örgütlerinin bitebilmesi için silah ticareti'nin bitmesi gerekiyor.

    abd'nin rusya'nın israil'in vs. gelirlerinin yarıya yakını silah satışından olduğu müddetçe ne savaşlar biter ne gerillalar biter dünyada.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek

    Bununla alâkalı iki temel gerekçe gösterebiliriz. Birincisi, gerilla savaşı denilen gayrı nizami harbin düzenli ordular arasında cereyan eden konvansiyonel savaşlardan ayrıştığı noktalar ve getirdiği kolaylıklar. İkincisi ise bir grubu gayrı nizami harp yapmaya ve bu çerçevede örgütlenmeye iten şartlardır. Etnik,dini yahut mezhepsel ayrımcılıklar gibi.

    Konvansiyonel savaşlar birbirinden tehdit algılayan ülkeler arasında cereyan eder. Burada tehdidin derecesi ulusal güvenlik adı verilen çerçeveyi aşan ölçüde olması gerekir. Her ülkenin ulusal güvenlik anlayışı farklıdır. Zaten ulusal güvenlik dediğimiz husus da güvenlik literatüründe tanımlanması noktasında problemler yaşanan bir kavramdır. Ancak kısaca şöyle diyebiliriz: Bir ülkenin tarih sahnesinde maddi ve manevi varlığına ve sürekliliğine engel teşkil edeceğine inandığı noktalardır. Bu Türkiye için güneydoğusunun bölünmesi, boğazlardaki egemenlik hakkının tehlikeye düşmesi yahut doların 4 tl olması gibi konuları kapsarken İsrail için ana mesele Araplar'ın birleşmemesi, Arap Milliyetçiliği'nin yükselişe geçmemesi ve yeterli su kaynaklarına sahiplik gibi meseleler olarak ortaya çıkar. Söz konusu hususlar ilgili ulusun coğrafi, tarihi ve kültürel niteliklerinin yansımalarıdır. Meseleye dönecek olursak, konvansiyonel savaşlar birbirinden ulusal güvenliğe dair tehdit algılayan devletlerin düzenli orduları arasında cereyan eder demiştik. Tabii böyle bir tehdit algılamasında ilk başvurulan araç savaş değildir. Diplomatik yolların ve dolaylı araçların tükendiği bir ortamda taraflardan hiçbiri geri adım atmıyor ve tartışmaya konu olan meselede tavrını tırmanan derecede sürdürüyorsa savaş patlak verebilir. Kullanılan araçlar hava kara ve deniz harbini vermeye elverişli füzeler, tanklar, uçaklar, kruvazörler vs. gibi askeri ekipmanlardır. Hedef alan ve hedef alınanın maddi varlığının sınırları belirlidir. Savaşın cereyan edeceği alan da dolayısıyla belirlidir. Kayıplar ve kazançlar bu çerçevenin içerisinde meydana gelir. Savaşın nihayete ermesi ise taraflardan en az birinin maddi ve manevi anlamda daha fazla mukavemet edecek gücünün kalmaması yahut mukavemeti sürdürmesi durumunda ortaya çıkacak maliyeti göze alamaması ile gerçekleşir. Örneğin Fransa Almanya'nın Paris'i işgalinde bu canım şehrin harab olmasını göze alamamış olabilir. Yahut uygulanan bir ambargo-abluka neticesinde ikmal yollarının kapanması ile sivil halkın da artık takatinin kalmaması söz konusu bitik tarafı pes etmeye zorlayabilir.

    Ancak gayrı nizami harpte yani gerilla savaşında mesele böyle değildir. Hedef olan bir düzenli ordudur ancak hedef alanlar dağınık ve sayıca düzenli ordulara nispeten çok az insandan müteşekkil dağınık gruplardır. Ya sabit bulundukları net bir maddi alan söz konusu değildir ya da bu alan saklanmaya oldukça elverişli ve düzenli ordularla müdahaleyi pek güçleştirici bir konumdadır. Yani konvansiyonel silahlarla buralarda bu adamları gidip basalım diyemezsiniz. Tankla Kandil'e giremezsiniz. Uçaklarla bombaladığınızda bilmem kaç kilometre yerin altında dağın içindeki adama pek zarar veremezsiniz. Ancak gerilla savaşını yürüten taraf için durum böyle değildir. Kırsal alanda gerekli askeri ve doktrinel eğitimlerini tamamlayıp sonraları kentlerde gerekli keşif ve araştırmayı yaptıktan sonra hedeflerine ani baskın vererek eylemlerini gerçekleştirir ve geri çekilirler. Bu tür eylemlerle esas hedeflenen propaganda yapmak ve hedef ülkenin maddi ve manevi mukavemetini esneterek, örgütün talepleri ve beklentileri doğrultusunda müzakereye zorlamaktır. Devletler bu tür yapılarla mücadeleyi düzenli ordularla yürütmeye çalıştıkları vakit yukarıda zikrettiğim sebeplerden ötürü hem ilerlemeye kaydetme hem de sonuç alma noktasında oldukça zorluk yaşarlar

    İkinci olarak zikrettiğimiz husus gerilla tipi savaşı tercih eden grupları ortaya çıkaran şartlardı. Bu tip oluşumlar, içerisinde yaşadıkları toplumun ekseriyetine nispeten; etnik,mezhepsel yahut dinsel kimlikleri sebebi ile azınlık görüntüsü sergilerler. Ancak mesele sadece bu farklılığın mevcut bulunması değildir. Söz konusu sayıca azınlıktaki gruplar sosyo-kültürel yahut sosyo ekonomik anlamda bir ayrımcılığa maruz kaldıklarını ve elde etmeyi bir hak olarak düşündükleri meselelerde mahrum edildiklerini düşündükleri noktada böyle bir savaş verme yoluna gidebilirler. Devlet aygıtının bu tepkilere en başından itibaren verdiği tepkiler söz konusu yapılara katılımı ve bu yapılara bahsi geçen toplumsal grubun sivil unsurlarının da bakışını şekillendirir. Gayrı meşru ve hukuk dışı araç ve yöntemlerle bastırılma yoluna gidilip meselenin görmezden gelinmeye çalışılması, sahadaki mücadelenin de insan onurunu aşan noktalar barındırması gerilla tipi savaş veren gruplara içerisindeki çıktıkları toplumsal yapılardan katılımı arttıracaktır. Bununla beraber, bu grupların sahada askeri anlamda kayıplarının derecesi ne olursa olsun ideolojik mevcudiyeti daha da kaimleşecektir. Zira her bastırıcı ve orantısız şiddet içeren reaksiyon, örgütün ideolojik temellerinin meşruiyetine çimento üstüne çimento olacaktır.

    İşte gayrı nizami savaş yürüten oluşumlarla devletlerin mücadelesinin konvansiyonel savaşlarda olduğu gibi net çıktılarının olmamasının temel sebepleri bunlardır. Tabi şunu da belirteyim, bu yazdıklarım giriş ve başlangıç aşamalarına ilişkin değerlendirmelerdir. Böyle bir yapı ortaya çıktığında mesele çok daha spesifik bir seyir izler. Tarafların haklılık derecesi, dış aktörlerin sürece müdahalesi, bölgesel ve küresel gelişmelerin ortaya çıkardığı şart ve fırsatlar gibi birçok mesele var. Ayrıca şunu da belirteyim, gerilla tipi savaş işgale uğrayan bir ülke içerisinde işgalci güce karşı da verilir. Yazdıklarım sorduğun sorunun kapsamına ilişkin. Yanlış eksik olabilir.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    Bitmez diye bişey yok siker atılır yeter ki istenilsin.

    Pjak denen bir oluşum vardı. N'oldu ona? İran sikti attı ortaya. Biter efendim nasıl bitmezmiş.

    Bu da bir savaş türüdür, adamların uçağı olmadığı için gerilla oluyorlar yoksa onlar da yeterince gücü olsa düzenli orduya geçer ki yeterince gücü olsa zaten gerilla olmasına gerek kalmaz, devlet olacağı için direkt @literatur'un dediği husus ortaya çıkar.

    1. Eğer başarısızsanız devletinizden bir cacık olmadığı sonucunu çıkarabilirsiniz. Arkasında bulunan güçlerin varlığı ortadadır. ABD'ye karşı oluşan bir gerilla kuvvetinin olduğunu düşünün? Mesela PKK ABD'ye karşı. Mümkün mü böyle birşey?

    https://www.youtube.com/watch?v=OFZoYfZsMJk

    Şu anda PKK'nın destekçisi olan ülkeleri bilmiyor muyuz? Yaptırım uygulasana? Uygulayamazsınız çünkü sopanız büyük değil. Adamların afedersiniz bombalarını israf etmelerine dahi gerek yok. Ekonomik aktörlerine iki kağıt vererek götünüzde kan alırlar. Tarikatta herkes dolar mı euro mu diye zoka kovalıyor. Adamı böyle yaparlar. Artık eskideki toplu tüfekli savaşlar bitti. Devir finansal savaş devri. Zorla almazlar, siz paşa paşa böyle kurdele takarak verirsiniz memleketinizi. Ha ABD'nin Vietnam örneği vardır o apayrı bir konudur. Oradaki direniş ile PKK bir tutulamaz. Yani bunu bizim Kuvayi Milliye'ye benzetebiliriz.

    2. Devletiniz bir cacık değildir peki ama peki devlet dediğiniz oluşum zaten baştan beri halk düşmanlığını benimsiyorsa? Yani milletinin bekasını düşünmeyen bir devlet yönetimi varsa? PKK denen illetin danışıklı dövüş olduğu ak göt kara göt gibi ortadadır. En ama en basiti son dönem yaşanan açılım saçılım, megri megri saçmalıklarını biliyorsunuz.

    @literatur çok güzel anlatmış ama beni çok tatmin etmedi çünkü terminolojik altyapı eksikliği "N'oluyo lan?" dedirtiyor adama. Şu ders havası cümlelerinden sıkıldım.

    Ne zamanki petrole alternatif çıkar ya da petrol bu coğrafyalarda biter gider o zaman PKK denen illetin götüne tekmeyi basarlar. Kimse tek kaşını s*ktiklerimin kıllı götüne meraklı değil. Adamlar ateşi eliyle tutmuyor sadece maşa olarak kullanıyor.

    Ha Türkiye açısından sorun tamamen biter mi? Yine bitmez çünkü jeopolitik konum enfes. Bütün enerji kaynakları burdan geçiyor, boğazlara hakim ve en önemlisi bir köprü görevi görüyor. Buradaki bir güçlü devlet dengelerin selasını verdirtir. Şimdi A Haber kanalındaki dangalak doçentler gibi konuşuyor göründüm ama vaziyet budur. Türkiye'nin başında belaların temel sebebi yıpratma kavramına endekslidir. Sen onunla uğraş, sonra gel laiklik mi şu mu bu mu onu konuş, efendim başkanlık mı olsun şu mu olsun de ama çağı kaçır. Lan adamlar bu tartışmaları 300 sene öncesinde bıraktı biz hâlen laiklik tartışıyoruz.

    Daha da genele inecek olursam her bokun altında insan denen hayvanın arzuları yatar. Güç ister bulur ama daha çok ister onu da bulur daha da çok güç ister. Sopa büyür ve o sopayla ona ses çıkaracakları dövmekten hiç çekinmez. Dünya üzerinden sınırların olması bence çok saçma. Bir ülke sınırları çevirmiş ve demiş ki burası benim. Yok ya! Ben de bu dünyanın bir canlısı değil miyim? Ben neden Şili'ye gidemiyorum? Neden insanlar birbirini öldürüyor? Güçlü olan hayatta kalır emmi, doğanın kanunu bu.

    Caliber tarafından 13/Oca/17 23:45 tarihinde düzenlenmiştir

    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2009
    Erkek

    cevabı basittir insan kaynağı. tarihsel süreç içinde belirli bir sorun kaşınarak büyütülmüş veya yapay bir sorun veya sorunlar çıkarılmış olabilir.bu soruna taraf insanlar devleti suçluyor olduklarından bu tür örgütlere katılımlar devam ediyor. gerilla örgütleri neden bitirilemiyor demek çok doğru bir ifade değil çünkü pkk örneğinde olduğu gibi mesela 5 yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı pkk nın aktif eleman sayısının 3-4 katı kadar deniyor. bu nasıl oluyor ? devlet her sene eksiksiz bir pkk örgütü kadrosunu etkisiz hale getiriyor ama geri tarafdan insan kaynağı devam ettiği için örgüt kadroları sürekli yenileniyor. bunu eski genelkurmay başkanları defalarca dile getirmişler. devletin sorunu sosyal ortamda çözmesi gerektiği birçok kişi ve kurum tarafından seslendirilmiştir. devlet ilk başta bunun adını demokratik açılım olaran isimlendirdi. daha sonra kardeşlik projesi dendi daha sonra çözüm süreci dendi vs. devletin terör örgütlerine insan kaynağını bir şekilde kesmesi gerekiyor. bunun mantıklı tek yolu da sorun yaşayan insanları ikna etmek olmalı.insanların devlete inancı ve güveni tekrar sağlanabilirse neden bu tür örgütlere katılsın ki ? çözüm böyle olmalı ama gerçek hayatta bu şekilde güllük gülistanlık olmuyor.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    Aklıma ilk gelen şey. Silah pazarı silah ve savaş mühimmatı üretip satan ülkeler pazarın daralmasını gelirlerinin düşmesini istemez.

    2. Si petrol hammadde gibi bağımlılığı olan ülkeler hatta çökme gücü olan ülkeler hammadenin olduğu ülkelere çöküp sönürmesi

    mesela petrola talep azaldı elektik enerjisine talep arttı diyelim. Bu ülkeler rüzgar tribünü kurabileceklei yada güneş enerjisini kullanabilecekleri ülkelere çöküp orada bir karışıklık çıkartıp sömüreceklerdir. Yani orta doğuda menfaat bitince başka ülkeye dine bağımlı yönetilen ülkelerde iç karışıklık vb olaylar daha kolay yapılır desem nekadar doğru olur bilmiyorum. Şundan yola çıkarak din insanlara baskı yapıyor ise insanların özgür olma poransiyeli bastırılıyor ise orada kıvılcımı çaktıgında olaylar nüfuz edebilir. 

    Bu rüzgar yada su gibi dediğim olayı yazın bir kenara zamanı geldiğinde anlaşılacak diye düşünüyorum.

    Çünkü Abd, İngiltere, Almanya gibi büyük ülkeler büyük düşünür 200 300!yılık ileriye dönük vizyonları yani planları vardır. Bunu yavaş yavaş hayata geçirirler hissetmeyiz bile herşey sanki kendiliğinden oluyormuş gibi bir ortam gözükür. 

    Yorumlarım gerçek olmayabilir sadece at yarışı tahmini gibi bişey.


    Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 3794 Toplam Mesaj: 24
gerilla örgütleri neden bitirilemiyor