Gitar Çalmak Ve Film,Müzik Vs İçin Ses Kartı Ve Hoparlör Tavsiyesi
-
arkadaşlar arada gitar çalışıyorum film izlerim ve müzik dinlerim şu ürünleri almak istiyorum tecrübesi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim gitardan mono ses alıyoruz 5+1 sisem bütün kolonlardan ses alabilirmiyim vs yorumlarınızı yazarsanız sevinirim
şu iki ürün için duvara monte etsem iyi olur ama ses kalitesi açısından bi fark varmı hangisini tavsiye edersiniz
bide bu ses kartını alıcam
-
Ses kartına bişey diyemicem ama bence 5+1 i fazla abarmışsın onun fiyatına hem 5+1 hemde gitar amfisi alabilirsin. Modeller değişebilir biraz daha araştırmak lazım aklıma ilk gelenler bunlar.
http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=1753&gid=89
kursattmbk tarafından 24/Nis/13 13:18 tarihinde düzenlenmiştir -
amfi var hocam pcde guitar rigden çalıcam bütün kolonlardan ses alabilir miyim ayrıca 5+1 sistemler için müzik dosyaları varmı stereo harici5 kanallı falan ne bilim
-
Anladım hoca. Bu ses kartı pci olarak bulabileceğin en iyi ses kartı zaten tüm kolonlardan ses alırsın. Line in den bağlarsan gitarı daha kaliteli ve gecikme miktarı daha az olarak ses alırsın. Ama pek tavsiye etmem gitarı böyle bi ses kartına bağlamanı seste gecikmeler oluyor buda sinir bozuyor sen sol basarken bi önceki notayı duyuyorsun.. Tecrübeyle sabittir. Üst düzey bi ses kartı alman lazım gecikme olmadan ses alabilmen için. Tabi bu söylediğim gitar ring gibi programları kullanırken oluyor. Mic. açıp direk programsız ses alırsan (böylede hiç bir anlamı yok ) o zaman gecikme olmadan ses alırsın.
-
hocam onboard ses kartında şu an 11 ms gecikme var çalarken hissetmiyorum o farkı harici ses kartında daha düşük olur gecikme sanırım
-
Bence bi iyice araştır. Bende onboard ses kartında az gecikme var ses kartı alayım dediydim vakti zamanında hiç bişey değişmedi o yüzden söyledim. Denemek istersen dene banada sonucu haber verirsen evdeki emektar pcyi camdan aşağı atarım :) Eğer kayıt yapıcam efekt lazım falan diyosan en temizi analog pedallar alıp onlarla cubase gibi programlarda kayıt yapmak en güzeli en temizi en zevklisi emin ol.
-
Olay filim,müzikten biraz uzaklaştı ama analog pedallardan set yapamam o kadar para harcamam dersen Gitar prosesör de alabilirsin gitar rig. işkencesiyle uğraşmak yerine kaliteli kayıtlar daha yüksek kalite ses alabilirsin.
-
hocam gitardan anlamam ancak kardeşim biraz uğraşır. baya araştırdı ucuz yollu bir kart almıştı.
M-AUDIO MobilePre USB
olması lazım hatırladığım kadarıyla
-
rebellisch bunu yazdı
hocam gitardan anlamam ancak kardeşim biraz uğraşır. baya araştırdı ucuz yollu bir kart almıştı.
M-AUDIO MobilePre USB
olması lazım hatırladığım kadarıyla
Güzel kart :) Ancak ve ancak Creative 30-40 tl M-AUDIO 400 tl.. -
4 m2 oda için bence gereksiz şeyler kovalıyosun.
ses olayından fazla anlamam ama mantıken gitardan çıkan ses mono onu mixden sonra stereo hale getiriyolar diye biliyorum. 5+1 e bağlamanın bi anlamı yok. çok çok ince bas tiz ayarlarına gireceksen belki bir faydasını görebilirsin. onun için de sağlam sisteme ihtiyacın var.
bende 5+1 ve fender 25r amfi var odam 15m2 sesi gecenin ikisinde bile sonlayabilirim müstakil ev.
ama neticede kapalı ortam olduğu için amfinin sesini bile tek başına yarıdan fazla açamıyorum. hiç sona getirip tellere vurmayı gözüm yemedi.
ses kartı zurt kartı vs. para harcayacağına lambalı amfi al kendini şımart :P
şöyle bi cihaz müziğe bakış açısını değiştirebilir.
http://www.youtube.com/watch?v=ZEFbcVUsQ5I
-
Konu uçtu gidiyor adama nerdeyse lambalı amfiyi pcye bağlatıp filim izle diyicez :D benim yüzümden konu iyice gitar muhabbetine gitti galiba kusura bakma Tnrsk.