Gitarda Türk Müziği & Batı Gamları
-
bi müzik forumuna açmıştım konu müridlerde yararlansınlar
beyaz çizgiler gitar telleri numaralar perdeler (tab gibi düşününüz.)
ilk baş majör,minör,armonik minör,melodik minör,kürdi,hicaz .. diye çalışırsanız daha iyi olur.

-
dursun kenarda üşenmediğim zaman bi bakıyım..sağol
-
Faydalı bi başlık :) bi ara aramıştım ama pek bişey bulamamıştım. Müzik metoduna dair Türkçe pek bişey yok gitarla ilgili. Elinde daha detaylı bişeyler varsa görmek isterim :)
DİP NOT: Bora Uslusoyun kitabı çok tavsiye ediliyor ama benim pek hoşuma gitmemişti açıkçası. Size de tavsiye etmiyorum,onun yerine direk Troy Stetina'nın kitaplarına bakın. Speed mechanics for lead guitar kitabındaki egzersizler elinizi hızlandırmak için, Total rock guitar kitabı ise rock müzik teorisiyle ilgili bilgiler falan içeriyo sanırım, ben sadece egzersizlerini çalıyorum arada hoşunada gidiyo insanın :)
Ayrıca geniş teori ve egzersizlere sahip bişeyler arıyorsanız William Leavittin A Modern Method for Guitar kitapları var 3 kitaplık seri halinde. Diğer kitaplarını bilmiyorum nasıldır.
-
çizelim şurayı. teşekkürler hocam.
-
gpproda alayı var zaten.
-
çok güzel bir paylaşım hocam eline sağlık
-
hacular gitara yeni başladığımda özgün abi vermişti bunları etüd kağıtlarının arasında buldum sonra bu resimleri yaptım.
ayrıca bora uslusoyun solo gitar metodu kitabı bende var ama ondan pek çalışmadım.
-
ulquiorra bunu yazdı:
-----------------------------gpproda alayı var zaten.
-----------------------------varsa sen ordan bak amk
-
hiçbirzaman nota öğrenerek başlamadım enstrüman bağlama elektro klarnet hepsinde parmaklarım akar gider hala anlayamam neler oldugunu
bağlamada dejavu yokken biz morve ötesi çalıyorduk peheyy gidi günler hey
-
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------hiçbirzaman nota öğrenerek başlamadım enstrüman bağlama elektro klarnet hepsinde parmaklarım akar gider hala anlayamam neler oldugunu
-----------------------------
bu konu üstüne düşmen gereken bir yönün değil mi ? Sence de -
hipokondriyak bunu yazdı:
-----------------------------hiçbirzaman nota öğrenerek başlamadım enstrüman bağlama elektro klarnet hepsinde parmaklarım akar gider hala anlayamam neler oldugunu
-----------------------------nota,gam,armoni bilmeden müzik pek birşey ifade etmez çok yetenekli olsan bile.
Yoksa düdük gibi bizde biliriz klarnet vs çalmasını.